Μπέικον στο SPORTAL: «Είμαι ξεκάθαρα παίκτης NBA» (vid)
i

Μπέικον / © Sportal.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μπέικον στο SPORTAL: «Είμαι ξεκάθαρα παίκτης NBA» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:10 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 20.12.2022

Ο Ντουέιν Μπέικον μίλησε στην κάμερα του SPORTAL για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού, την επιθυμία του να μείνει για πολλά χρόνια στους Πράσινους, αλλά και την πεποίθησή του πως είναι παίκτης επιπέδου NBA!

Ο Ντουέιν Μπέικον δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως άλλαξε τα πάντα στον φετινό Παναθηναϊκό! 

Ο Αμερικανός ανακοινώθηκε στις 21/10 και έκτοτε έχει δώσει 9 ματς Ευρωλίγκας, στα οποία έχει φορτώσει για τα καλά τα αντίπαλα καλάθια, μετρώντας 20 πόντους ανά αγώνα! Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να πάρει 4 σερί νίκες και συνολικά 5 σε 9 αναμετρήσεις, με τον Μπέικον να έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας. 

Το SPORTAL τον πέτυχε μετά το All Star Game στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ και τον πέρασε από μια μικρή... ανάκριση, με τον Ντουέιν Μπέικον να απαντάει με χαρά σε «ζόρικες» ερωτήσεις και να μας δίνει μπόλικη τροφή για σκέψη και αναλογισμό! 

Η εμπειρία του από τη παρουσία του στην Ελλάδα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, το ΝΒΑ, η επιθυμία του να μείνει για χρόνια στους Πράσινους και πολλά ακόμα!

Είναι εύκολο να πούμε πως εσύ ήσουν το κομμάτι που έλειπε. Το είπες κι εσύ εξάλλου τις προηγούμενες εβδομάδες. Τι άλλο έχετε αλλάξει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού; Την άμυνά σας; Την κίνησή σας; Το τρόπο παιχνιδιού σας; 

«Απλά έφερα το παιχνίδι μου εδώ. Δεν άλλαξα κάτι. Ήρθα με το όλο πακέτο μου. Προσπαθώ να παίξω για να κερδίσω και στο τέλος της ημέρας όλα θα μπουν στη θέση τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα η ομάδα. Έχει να κάνει με όλους. Είμαι μεγάλό κομμάτι, αλλά χωρίς ομάδα δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα. Έχουμε αλλάξει τα δεδομένα. Ναι, θα έχεις σκαμπανεβάσματα σε μια μεγάλη σεζόν, όμως ανατρέψαμε τα πράγματα στο μεγαλύτερο κομμάτι. Είχαμε ένα σερί 4 νικών στην Ευρωλίγκα. Χάσαμε τα δύο τελευταία, αλλά αυτό θα συμβεί. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να συνεχίσεις να παλεύεις και όλα θα γίνουν»

Δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά κάναμε μια συνέντευξη στο Μονακό πέρσι πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και είχε πει πως θες να παίξεις μπροστά σε οπαδούς όπως είναι οι Έλληνες. Τώρα παίζει μπροστά τους. Πώς είναι η εμπειρία σου; 

«Είναι καλή. Σπουδαία βασικά. Συμμετέχουν πολύ. Είναι λίγο... επιθετικοί, αλλά συμμετέχουν στον αγώνα. Ποτέ όμως δεν είναι πολλή η πίεση για εμένα. Αγαπώ να παίζω το παιχνίδι και να βγαίνει έξω στο παρκέ. Ειλικρινά, όταν είμαι στο παρκέ δεν ακούω και δεν βλέπω κανέναν. Οπότε οι οπαδοί δεν με επηρεάζουν καθόλου. Λατρεύω το να είμαι στη δική τους πλευρά και το πώς φωνάζουν για εμάς, ειδικά όταν κερδίζουμε. Είναι όμως ένα όμορφο συναίσθημα το να παίζω μπροστά στους οπαδούς μας, γιατί ξέρω πόσο παθιασμένοι είναι και πόσο αγαπούν το παιχνίδι».

Λι στο SPORTAL: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε στην Ισπανία, θα ήταν υπέροχο να περάσουμε στα play offs»
EUROLEAGUE

14:15 - 19.12.2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Λι στο SPORTAL: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε στην Ισπανία, θα ήταν υπέροχο να περάσουμε στα play offs»

Ο Πάρις Λι μίλησε στην κάμερα του SPORTAL για τις όμορφες στιγμές του All Star Game 2022, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα άλλαξε ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα και κατέκτησε τόσα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα.

Πόσο σημαντική ήταν η κίνηση του προέδρου για να έρθεις στον Παναθηναϊκό; Γιατί τα ρεπορτάζ έλεγαν πως σε κάλεσε προσωπικά. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι αληθινά, εσύ θα μου πεις...

«Δεν ξέρω πόσο σημαντικό ήταν για εκείνους, ξέρω όμως πόσο σημαντικό ήταν για εμένα. Είχα την ευκαιρία να παίξω, να είμαι αυτός που είμαι, να βοηθήσω την ομάδα. Κάποια στιγμή ήταν στην τελευταία θέση της Ευρωλίγκας. Κοιτάζοντας όμως την ομάδα, ακόμα και χωρίς εμένα, δεν γινόταν να είναι στο τέλος της κατάταξης. Είχαν μια καλή All Around ομάδα, με παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Όταν πρόσθεσαν και εμένα, πρόσθεσαν πολύ σκορ, όμως μπορώ να παίξω και άμυνα, αλλά και να βάλω τους άλλους στο παιχνίδι. Αυτό θα συνεχιστεί μέσα στη σεζόν. Δεν ξέρω λοιπόν πόσο σημαντικό ήταν αυτό για εκείνους. Ελπίζω να είναι χαρούμενοι με αυτό που πήραν. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη σεζόν».

Για πολλούς από εμάς, βλέποντάς σε στην Ευρωλίγκα, είσαι ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο από όλους τους άλλους παίκτες. Είσαι ξεκάθαρα για το NBA. Μπορούμε να πούμε πως υπάρχει κάποιος λόγος που είσαι εδώ, στην Ευρωλίγκα και όχι στο ΝΒΑ;

«Μπορώ να πω πολλούς λόγους και να βρω πολλές δικαιολογίες. Το θέμα είναι να παίζεις. Θα μπορούσα να είμαι στο ΝΒΑ; Ναι θα μπορούσα να είμαι εκεί και να κάθομαι και ίσως να μην παίζω σε μια ομάδα που δεν έχει μια ευκαιρία για εμένα. Να πληρώνει διάφορους παίκτες και να πρέπει να παίξουν. Η λίστα είναι μεγάλη, όμως δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες. Είμαι εδώ, θέλω να είμαι εδώ και είμαι χαρούμενος εδώ. Δεν κάθομαι να κλαίω όλη μέρα και να λέω πως θέλω να πάω πίσω στις ΗΠΑ. Λατρεύω την παρουσία μου εδώ, θέλω να είμαι εδώ, να παίζω εδώ και έχω την ευκαιρία να δείξω τον εαυτό μου, να είμαι ο εαυτός μου. Θα υπάρξουν άνθρωποι που βλέπουν τη σεζόν και θα λένε πως έπρεπε να είμαι στο ΝΒΑ. Ο ατζέντης μου, μου το λέει κάθε μέρα. Είμαι ξεκάθαρα παίκτης ΝΒΑ, όμως στο τέλος της ημέρας είμαι χαρούμενος και έχει να κάνει με την συνείδησή μου. Το πρωτάθλημα (του ΝΒΑ) δεν είναι απλά το πρωτάθλημα. συμβαίνουν πολλά εκεί. Μου άρεσε πολύ όσο ήμουν εκεί όμως εάν συγκρίνεις τα 4 χρόνια μου στο ΝΒΑ με τα 2 εδώ, ήδη πρέπει να έχω παίξει περισσότερα. Ο στόχος στη ζωή μου είναι να παίξω όσο περισσότερο μπορώ, για όσο μπορώ. Όχι να κάτσεις και να ακούς ανθρώπους να λένε "η ευκαιρία έρχεται, η ευκαιρία έρχεται". Είμαι ακόμα νέος και έχω πολλά χρόνια μπροστά μου και να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Ένα τελευταίο πράγμα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, η πλειοψηφία τουλάχιστον, αν όχι όλοι τους θέλουν να σε δουν να μένεις εδώ για πολλά χρόνια. Ξέρω πως είναι ακόμα νωρίς, όμως τι σκέφτεσαι πάνω σε αυτό το θέμα; 

«Ευελπιστώ να κάνω τον Παναθηναϊκό σπίτι μου για πολλά χρόνια. Μου αρέσει πολύ εδώ. Όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη, όλα όσα πρέπει να προσφέρει η ομάδα, οι οπαδοί. Δεν θα ήθελες να είσαι σε άλλη κατάσταση. Όπως είπες όμως, είναι ακόμα νωρίς και ποιος ξέρει; Ελπίζω να είμαι εδώ, όμως νομίζω πως στο τέλος της σεζόν θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις σχετικά με το τι έχω κάνει για την ομάδα και τι προσπαθούμε να κάνουμε τώρα. Είμαστε σε καλό σημείο και πολύ καλύτερο από ό,τι ήμασταν πριν έρθω εδώ. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε.