Μπόμπι Πόρτις: «Δύσκολο δεν είναι το μπάσκετ. Δύσκολο είναι να είσαι μάνα, μόνη, με τέσσερα παιδιά» (vid)

Μπόμπι Πόρτις

i

© photo by Ethan Miller / Getty Images / Ideal Images

Μπόμπι Πόρτις: «Δύσκολο δεν είναι το μπάσκετ. Δύσκολο είναι να είσαι μάνα, μόνη, με τέσσερα παιδιά» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:29 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:36 - 10.08.2023

Τη δική του προσέγγιση για τις δυσκολίες που προκύπτουν από την διαφορά που έχει το Αμερικάνικο μπάσκετ με αυτό του υπόλοιπου πλανήτη έδωσε ο Μπόμπι Πόρτις, συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς και διεθνής με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Κανένας από τους παίκτες που απαρτίζουν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αυτούς δηλαδή που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη εμπειρία από αγώνες μπάσκετ υπό τους κανονισμούς της FIBA. Αυτό, θεωρητικά μπορεί να δημιουργήσει ένα... πρόβλημα ή έστω κάποιους αγωνιστικούς προβληματισμούς στους ΝΒΑers. 

O Μπόμπι Πόρτις πάντως, δεν είναι από τους τύπους που αγχώνονται, ούτε από αυτούς που έχουν αμφιβολίες για τον εαυτό του και για τους συμπαίκτες του. Όταν ο Τιμ Ρέινολντς του The Associated Press τον ρώτησε πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστούν στους νέους γι' αυτούς κανονισμούς, μάλλον θα έπρεπε να ρωτήσει για το «εάν» είναι δύσκολο και ότι το «πόσο». 

«Για μένα δεν είναι», είπε ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς και ένας παίκτης που φέρνει την εμπειρία σε ένα νεανικό ρόστερ που έχει χτίσει ο κόουτς Στιβ Κερ. «Το δύσκολο», είπε ο Πόρτις είναι «να είσαι μάνα, χωρίς άντρα, μόνη, να έχεις τέσσερα παιδιά και να προσπαθεί να τα φέρεις βόλτα». 

Ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ και πρωταθλητής ΝΒΑ με τα Ελάφια στο πλευρό του Greek Freak το 2021, ένας παίκτες που πέρσι στην κανονική περίοδο του κορυφαίου πρωταθλήματος είχε στη στατιστική του 14,1 πόντους και 9,6 ριμπάουντ, στο πρώτο φιλικό της Team USA (κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο) είχε 11 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 10 λεπτά συμμετοχής. 

Η Ομοσπονδία της Λετονίας διαψεύδει τα σενάρια περί μη συμμετοχής του Πορζίνγκις
FIBA WORLD CUP

17:12 - 10.08.2023

Η Ομοσπονδία της Λετονίας διαψεύδει τα σενάρια περί μη συμμετοχής του Πορζίνγκις

Με το που δημιουργήθηκε η φήμη ότι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις σκέφτεται -αν όχι έχει αποφασίσει- να μην λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Λετονία, ήρθε αμέσως η ενημέρωση από την Ομοσπονδία που περιγράφει ως αναληθή όλα όσα γράφτηκαν, ειπώθηκαν και έχουν να κάνουν με τον σταρ των Μπόστον Σέλτικς.

Πλέον, μαζί με τους συμπαίκτες του βρίσκονται στη Μάλαγα της Ισπανίας, εκεί όπου θα παίξουν δύο φιλικά (12/8 με Σλοβενία και 13/8 με Ισπανία) και στη συνέχεια -λίγο πριν την έναρξη του επίσημου τουρνουά- θα βρεθούν στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το τουρνουά που λάβει μέρος η Γερμανία, αλλά και η Ελλάδα.