Μπουρούσης για Ρούντι στο Sportal: «Δεν θα ξεχάσω την αυταπάρνηση του...»!
i

©InTime

Μπουρούσης για Ρούντι στο Sportal: «Δεν θα ξεχάσω την αυταπάρνηση του...»!

Γιάννης Πάλλας 21:33 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 04.04.2024

Ο Γιάννης Μπουρούσης μιλάει στο Sportal για τον συμπαίκτη του Ροούντι Φερνάντεθ που ανακοίνωσε την απόσυρση του

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε την απόσυρση του από το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν και ένας αθλητής που τον ξέρει πολύ καλά, καθώς υπήρξε συμπαίκτης του για μια διετία (2013-2015) στη Ρεάλ είναι ο Γιάννης Μπουρούσης.

Μαζί κατέκτησαν την Euroleague το 2015 στη Μαδρίτη, ενώ μοιράζονταν τα ίδια αποδυτήρια στα οποία τον υποδέχθηκε ο... παλιός Ρούντι με μια αγκαλιά.

Μπορεί για τους Έλληνες να είναι ένας τύπος που δεν συμπάθησαν ποτέ, πολλοί μάλιστα τον αποδοκιμάζουν έντονα κάθε φορά, αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης εξηγεί ότι είναι ένα φανταστικό παιδί.

«Ο Ρούντι ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών του Ισπανικού μπάσκετ, ένας σπουδαίος παίκτης που είχα την τύχη να τον έχω συμπαίκτη μου» υποστηρίζει ο Γιάννης Μπουρούσης και συνεχίζει: «Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ από τον Ρούντι είναι η αυταπάρνηση του. Έπαιξε πολλές φορές παρότι ήταν τραυματίας. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από προβλήματα με τη μέση του, ωστόσο ήταν ένα μεγάλο ταλέντο. Στην Ελλάδα μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά είναι ένα φανταστικό παιδί, που του εύχομαι τα καλύτερα από ‘δω και πέρα στη νέα του ζωή».

- Αλήθεια πως σε υποδέχθηκε στη Ρεάλ, καθώς είχε τη φήμη ενός μπλαζέ παίκτη που δεν είχε πολά-πολλά...

«Ήταν υπόδειγμα επαγγελματία μέσα στο γήπεδο. Από κει και πέρα όμως δεν είχε πολλά-πολλά με τους υπόλοιπους παίκτες. Δεν ήταν όπως ο Ρέγιες και ο Γιουλ. Όμως, όταν πήγα στην ομάδα με υποδέχθηκε πολύ θερμά».

- Ως παλιοσειρά στη Ρεάλ ποιο ήταν το μήνυμα που ήθελε να σας περάσει;

«Ήταν ένας άνθρωπος που λειτουργούσε ηγετικά. Ήθελε να πιέσει γενικά εμάς που δεν ήμασταν Ισπανοί να αγωνιζόμαστε με μεγάλη ένταση στα παιχνίδια, για να είμαστε μαχητές κάθε φορά που πατούσαμε στο παρκέ».

- Κλείνοντας τι θυμάσαι από τις μονομαχίες σας στις προπονήσεις;

«Κάθε Δευτέρα ο κόουτς Πάμπλο Λάσο μας έβαζε και παίζαμε ποδόσφαιρο για να χαλαρώσουμε. Αυτό γινόταν κάθε Δευτέρα. Εκεί, λοιπόν, ήμασταν αντίπαλοι και συνήθως τον κέρδιζα και μετά τον πείραζα. Είχε πλάκα όλη αυτή η κατάσταση. Αυτός ήταν ο Ρούντι, ένας αππόλυτος επαγγελματίας μέσα στο παρκέ, ένα πολύ καλό παιδί εκτός γηπέδων».