Ο Μπριν Φορμπς προτάθηκε στον Παναθηναϊκό - Eνας φαρμακερός σουτέρ με βαρύ ποινικό μητρώο (vids)

Μπριν Φορμπς

i

© photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Ο Μπριν Φορμπς προτάθηκε στον Παναθηναϊκό - Eνας φαρμακερός σουτέρ με βαρύ ποινικό μητρώο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:12 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 01.07.2023

Το 2021 ήταν μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι όταν οι Μπακς κατακτούσαν το πρωτάθλημα, έφθασε να σουτάρει μέχρι και με 45% στο ΝΒΑ από το τρίποντο, έχει αγωνιστεί επτά σεζόν με τέσσερις ομάδες, αλλά η υπόθεση ξυλοδαρμού της κοπέλας του (τον Φεβρουάριο του 2023) τον έχει... πετάξει εκτός συστήματος και παραλίγο να τον βάλει φυλακή.

Την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ ήταν Φεβρουάριος του 2023. Δηλαδή, πριν από έξι μήνες. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, για τον Μπριν Φορμπς είχε ξεκινήσει από τη Μινεσότα, αλλά ολοκληρώθηκε νωρίς, άδοξα και με σοβαρές συνέπειες στο ποινικό του μητρώο. 

Στα 30 του χρόνια και έχοντας αξιόλογες σεζόν στο βιογραφικό του προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο. Στον «μαγικό πλανήτη» δυσκολεύεται να βρει συμβόλαιο και έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, που με τη σειρά του εξετάζει γενικώς την αμερικάνικη αγορά και ειδικώς την περίπτωση του αποφοίτου του Μίτσιγκαν Στέιτ, ο οποίος έχει αγωνιστεί επτά χρονιές στο κορυφαίο πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. 

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2016 με τους Σπερς και έμεινε τέσσερα χρόνια στο Σαν Αντόνιο. Έφθασε να σκοράρει διψήφιους αριθμούς πόντων, με τη σεζόν 2018-19 να τον βρίσκει σε 81 από τα 82 παιχνίδια των Τεξανών ως μέλος της πρώτης πεντάδας και να παράγει 11,8 πόντους με 42,6% στα σουτ τριών πόντων. Το 2020 οι Μιλγουόκι Μπακς του έδωσαν συμβόλαιο και δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σε αυτή την πορεία είχε 10 πόντους ανά αγώνα και το εντυπωσιακό 45,6% στα μακρινά σουτ! 

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του. Το τρίποντο! Με αυτό βρήκε δουλειά και ρόλο στο ΝΒΑ, μετά τα Ελάφια αγωνίστηκε ξανά στους Σπερς, στους Νάγκετς και τελευταίος του σταθμό ήταν οι Τίμπεργουλβς της Μινεσότα. Ο ρόλος του άρχισε να περιορίζεται, αλλά όλα... γκρεμίστηκαν μπροστά του στις 17 Φεβρουαρίου του 2023, όταν μία επίσκεψή του στο Σαν Αντονιο, όπου κατοικούσε η πρώην σύντροφός του μαζί με τα δύο τους παιδιά, τον οδήγησε στο κρατητήριο και παραλίγο στη φυλακή. 

Ο Μπριν Φορμπς που είχε αρκετές περιπέτειες και με την μητέρα των παιδιών του, αλλά είχαν κοπάσει οι μηνύσεις, ενώ του είχε πάρει την κηδεμονία, αυτή τη φορά τα έβαλε με τη νέα του σχέση, αρραβωνιαστικιά του και πρώην ηθοποιό ερωτικών ταινιών Έλσα Ζαν την οποία μάλιστα την γρονθοκόπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο. 

Ακολούθως, ο σταρ του ΝΒΑ συνελήφθη και πλήρωσε την εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος. Μόνο που αφέθηκε ελεύθερος και από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς που δεν είχαν σκοπό έτσι κι αλλιώς να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους. Πριν, τον αποδεσμεύσουν και πριν τον συμβάν που αμαύρωσε τη φήμη και την εικόνα του, είχαν σχεδόν συμφωνήσει να τον δώσουν με ανταλλαγή στους Μιλγουόκι Μπακς που σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν ξανά στο παιχνίδι τους το αποτελεσματικό του μακρινό σουτ. 

Όταν ενημερώθηκαν όμως, για τις εξωγηπεδικές του πράξεις αποφάσισαν πως δεν έχει θέσει στην ομάδα τους, όπως το ίδιο αποφάσισαν και οι υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ. Από τότε μέχρι σήμερα είναι ανενεργός και ναι μεν στο παρκέ η εικόνα που δημιούργησε με το παιχνίδι τους ήταν δελεαστική, αλλά η προβληματική συμπεριφορά εξαφάνισε κάθε προοπτική γι' αυτόν. Η Ευρώπη, προφανώς είναι... μονόδρομος!