Η σχέση του Μάριο Χεζόνια με τον Τσους Ματέο και η αλλαγή συμπεριφοράς που φωνάζει «Παναθηναϊκός»

Ο Μάριο Χεζόνια

Η σχέση του Μάριο Χεζόνια με τον Τσους Ματέο και η αλλαγή συμπεριφοράς που φωνάζει «Παναθηναϊκός»

Ηλίας Λαλιώτης 22:29 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 30.06.2023

Το Sportal αναλύει την κατάσταση του Μάριο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη στάση του Κροάτη που δείχνει και την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Ο Μάριο Χεζόνια έχει μπει στην καθημερινότητα των ειδήσεων για τον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν χάνει ευκαιρία για να μας θυμίσει την αγάπη που τρέφει για την ομάδα και τον κόσμο της. Το έκανε συχνά και όσο βρισκόταν στην Ούνικς Καζάν και η πιθανότητα επιστροφής ήταν πάντα ανοιχτή.

Ωστόσο, μέχρι και πριν λίγο καιρό είχε περάσει ένας χρόνος που επικρατούσε... σιγή ασυρμάτου. Από τη στιγμή που ο «Σούπερ Μάριο» είχε σταματήσει να κάνει οποιοδήποτε πράσινο σχόλιο, έχοντας ασυνήθιστα περιορισμένη δράση στα social media και μόνο ότι ήταν σχετικό με τη Ρεάλ, σταμάτησε να απασχολεί και την Παναθηναϊκή επικαιρότητα. Η απόφασή του να βιαστεί να επιλέξει τη «βασίλισσα» είχε απομακρύνει τις δύο πλευρές.

Η αλλαγή πλεύσης στο Τριφύλλι και η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να φτιάξει ένα σύνολο αντάξιο της ιστορία του συλλόγου άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα. Ο Χεζόνια μπήκε στο κάδρο των σταρ που θέλει να φέρει ο Παναθηναϊκός, ο Εργκίν Αταμάν συμφώνησε απόλυτα και η... φλόγα φούντωσε δυνατά.

Ο Κροάτης έγινε ξανά ο γνωστός οπαδός του Τριφυλλιού στα social media και η αλλαγή συμπεριφοράς, από τη στιγμή που εμφανίστηκε ξανά το ενδεχόμενο επιστροφής, δείχνει και τη δική του ξεκάθαρη επιθυμία.

Το συμβόλαιο και η σχέση του Μάριο Χεζόνια με τον Τσους Ματέο

Η επιθυμία από μόνη της, όμως, δεν αρκεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Χρειάζονται πράξεις και... συγκυρίες για να γίνει πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί ο Μάριο Χεζόνια δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι ελεύθερος και θα πρέπει μόνος του να βρει την άκρη με τους Πρωταθλητές Ευρώπης για να ανοίξει η πόρτα του Παναθηναϊκού.

Ο Μάριο Χεζόνια. ©intime

Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως η παραμονή του Τσους Ματέο ήταν κι αυτή που οριστικοποίησε στο μυαλό του Κροάτη τη λύση της αποχώρησης από αυτό το καλοκαίρι. Ο τρόπος που τον χρησιμοποιούσε ο Ισπανός τεχνικός και ο χρόνος συμμετοχής που είχε, στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν δεν άρεσαν καθόλου στον 28χρονο φόργουορντ.

Η κατάσταση έδειξε πως μπορεί να σωθεί, όταν οι απουσίες των Γιαμπουσέλε, Ντεκ και Πουαριέ στα playoffs της EuroLeague τον έφεραν για πολλά λεπτά στο παρκέ και με σημαντικό ρόλο. Ήταν από τους παράγοντες της ανατροπής κόντρα στην Παρτιζάν και μετέπειτα στην κατάκτηση του τίτλου, στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Η επιστροφή στα ισπανικά playoffs, όμως, σε συνδυασμό με την παρουσία του Γιαμπουσέλε ξανάφεραν τον Χεζόνια στην κατάσταση που τον είχε ήδη εκνευρίσει.

Η παράμετρος Ταβάρες

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές του παίκτη με τη Ρεάλ προς αυτή την κατεύθυνση. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα αντιδράσει η ομάδα της Μαδρίτης.

Μετά και το τεράστιο συμβόλαιο που δείχνει να προσφέρει στον Έντι Ταβάρες για να τον ανανεώσει, αλλά και τη συμφωνία που έχει κάνει για την επιστροφή του Φακούντο Καμπάτσο, δεδομένα θα θέλει από κάπου να κόψει.

Ο Χεζόνια δίνει αυτή την επιλογή στη Ρεάλ, αλλά δεν την υποχρεώνει και να βιαστεί. Εκτός αν πιστεύει πως χάνοντας αυτή την ευκαιρία, μετά δεν θα έχει άλλη. Οπότε δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις και μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου.