Ο Αντετοκούνμπο σάρωσε τους Νετς και οι Μπακς έφθασαν τις 15 σερί νίκες! (vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Al Bello / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο σάρωσε τους Νετς και οι Μπακς έφθασαν τις 15 σερί νίκες! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:33 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:17 - 01.03.2023

To Μιλγουόκι είναι αήττητο από τις 23 Ιανουαρίου και τώρα που επέστρεψε… φρέσκος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οι Μπρούκλιν Νετς απλώς παρακολούθησαν το show του μέχρι τελικά να χάσουν το παιχνίδι με 118-104.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πλέον δεν πονάει ούτε στον καρπό, ούτε στο γόνατο και οι Μπρούκλιν Νετς το κατάλαβαν θέλοντας και μη. Εμφανίστηκε… φρέσκος και ανανεωμένος έπειτα από απουσία ενός αγώνα και με 33 πόντους και 15 ριμπάουντ οδήγησε τους Μπακς στην εκτός έδρας νίκη με 118-104 

Το Μιλγουόκι λίγες ώρες πριν επιστρέψει ο Greek Freak στο παρκέ για… δράση, είχαν βρεθεί -εξαιτίας της ήττας των Σέλτικς στη Νέα Υόρκη- στην κορυφή της κατάταξης ολόκληρου του ΝΒΑ. Τώρα, που επέστρεψε σκέφτηκαν να διευρύνουν τις διαδοχικές τους νίκες και να εγκατασταθούν μόνιμα στην κορυφή. 

Όταν ο Γιάννης πέρασε... πάνω από δύο παίκτες των Νετς και κάρφωσε εντυπωσιακά (vid)
NBA

06:47 - 01.03.2023

Όταν ο Γιάννης πέρασε... πάνω από δύο παίκτες των Νετς και κάρφωσε εντυπωσιακά (vid)

O Νικ Κλάξτον και ο Ντόριαν Φίνι-Σμιθ συμμετείχαν στο τρομερό κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως... κομπάρσοι και ο ρόλος τους ήταν να προσπαθήσουν να τον σταματήσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν ούτε στιγμή.

Τα Ελάφια με την επιτυχία τους στο Μπρούκλιν, έφθασαν τα 15 σερί νικηφόρα αποτελέσματα και πλέον με ρεκόρ 44-17 αποκτούν απόσταση και απέναντι στη Βοστώνη, όσον αφορά στην Ανατολική περιφέρεια και από τους Ντένβερ Νάγκετς που προπορεύονται στη Δύση. Το Νο 1 της κατάταξης και το απόλυτο πλεονέκτημα στα play off, αλλά και το (τρίτο του) βραβείο του MVP αποτελούν πλέον τους στόχους και τις διεκδικήσεις του Αντετοκούνμπο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Ακολούθως θα ανεβάσει τον πήχη στην (δεύτερή του) κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Μέχρι τότε όμως, η στάση του στο Μπρούκλιν και η κυριαρχική του εμφάνιση ήταν αυτή που συζητούσαν το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Τετάρτης για την Ελλάδα) σε ολόκληρη την Aμερική. 

Δεν ήταν μόνο οι 33 πόντοι που ήρθαν με 15/27 προσπάθειες, ούτε τα 15 ριμπάουντ και οι 4 ασίστ του. Ήταν το γεγονός ότι χρειάστηκε να αγωνιστεί μόλις 28 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα για να παράξει αυτούς τους αριθμούς και να οδηγήσει την ομάδα του σε μία επικράτηση, απέναντι στους Νετς. Μία ομάδα δηλαδή, που δεν πλέον σούπερ σταρς, αλλά οι Σπένσερ Ντίνγουιντι και Μάικαλ Μπρίτζες, έβαλαν οι δυό τους 57 πόντους: 26 ο πρώτος και 31 ο δεύτερος. 

Μάλιστα μέχρι το ημίχρονο οι Μπρούκλιν Νετς ήταν μπροστά στο σκορ (62-52), αλλά στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού όλα άλλαξαν. Σε αυτό το διάστημα οι Μπακς που είχαν ουσιαστικά για πρώτη φορά πλήρες ρόστερ πέραν του Αντετοκούνμπο βρήκαν έξτρα επιλογές και λύσεις. Άλλωστε, ο Κρις Μίντλετον που συνεχίζει να παίζει με χρονικό περιορισμό, είχε 18 πόντους σε 23 λεπτά, ενώ ο Τζίβον Κάρτερ (11 πόντοι) βοήθησε τον Τζρου Χόλιντεϊ (14 πόντοι, 8 ασίστ) στην οργάνωση του παιχνιδιού. 

Για τους γηπεδούχους και ηττημένους Νετς, πέραν των Ντίνγουιντι και Μπρίτζες, διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Κάμερον Τζόνσον με 19.