Οι Νετς στην εξάδα της Ανατολής μετά τη νίκη τους σε συνδυασμό με την ήττα των Χιτ (vids)

Μάικαλ Μπρίτζες

i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Οι Νετς στην εξάδα της Ανατολής μετά τη νίκη τους σε συνδυασμό με την ήττα των Χιτ (vids)

Οι Νετς νίκησαν τους Μάτζικ, οι Χιτ έχασαν στην Ουάσινγκτον και το συμπέρασμα των δύο παιχνιδιών είναι ότι το Μπρούκλιν «κλείδωσε» την έκτη θέση της Ανατολής και θα παίξει στον πρώτο γύρο των play offs με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Όσοι θεώρησαν ότι οι Μπρούκλιν Νετς θα κατέρρεαν ολοκληρωτικά μετά τη φυγή του Κέβιν Ντουράντ και του Κάιρι Ίρβινγκ δεν… δικαιώθηκαν. 

Από την πρώτη μέρα που στην πόλη βρέθηκε ο Μάικαλ Μπρίτζες, ο οποίος ήταν το βασικό αντάλλαγμα για να μετακομίσει ο Ντουράντ στο Φοίνιξ, η ομάδα έδειξε πως έχει ικανότητες και μέλλον. Έχει όμως και παρόν, καθώς νίκησε το Ορλάντο με 101-84, την ώρα που οι Μαϊάμι Χιτ έχαναν στην Ουάσινγκτον με 113-108.

Συνδιαστηκά αυτά τα δύο αποτελέσματα οδηγούν τους Νετς στην έκτη θέση της Ανατολής, που προσφέρει απευθείας πρόκριση στη στα play offs. Εκεί όπου θα συναντήσουν το Νο3 της περιφέρειας. Τους Φιλαδέλφεια Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ και του Τζέιμς Χάρντεν. 

Οι Μπακς ξεκουράστηκαν, έχασαν από τους Γκρίζλις με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να παίρνει αυτό που χρειαζόταν (vid)
NBA

06:07 - 08.04.2023

Οι Μπακς ξεκουράστηκαν, έχασαν από τους Γκρίζλις με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να παίρνει αυτό που χρειαζόταν (vid)

Στο Μιλγουόκι οι Μπακς έπαιξαν χωρίς οκτώ παίκτες και ηττήθηκαν (137-114) από τους Γκρίζλις που με τη νίκη τους «κλείδωσαν» το Νο 2 της Δύσης. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε την ευκαιρία, αγωνίστηκε για 38 λεπτά και προσέφερε στην ομάδα του 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Αντίθετα το Μαϊάμι θα αγωνιστεί για την επιβίωσή του στο play in tournament (μαζί με Μπουλς, Χοκς και Ράπτορς) για τις δύο τελευταίες θέσεις της post season. Την έβδομη που οδηγεί πάνω στους Μπόστον Σέλτικς και την όγδοη που ο τυχερός που θα την κατακτήσει θα έχει την ατυχία να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Στο μεταξύ, οι Σίξερς αγωνίστηκαν χωρίς κανέναν βασικό και με αναπληρωματικούς των αναπληρωματικών στην Ατλάντα, αλλά νίκησαν τους Χοκς με το εντυπωσιακό 136-131.

Μπρούκλιν - Ορλάντο: 101-84

Ουάσινγκτον - Μαϊάμι: 114-108

Ατλάντα - Φιλαδέλφεια: 131-136