Τα παπούτσια του Τζόρνταν που κάποιος πλήρωσε 1,8 εκατομμύρια για να τα αποκτήσει
i

@ Sotheby’s

Τα παπούτσια του Τζόρνταν που κάποιος πλήρωσε 1,8 εκατομμύρια για να τα αποκτήσει

Γιώργος Γαβριλάκης 08:45 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 07.04.2023

Πλειοδότης από τις ΗΠΑ έδωσε 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby's για τα παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον δεύτερο τελικό του 1998 κόντρα στους Γιούτα Τζαζ. Το ποσό αυτό αποτελεί... ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's εκτός του ότι είναι από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, έχει και μακρά παράδοση στο χώρο του αθλητισμού. Μέσω αυτού πουλήθηκαν φανέλες από αυτή του Μαραντόνα, αλλά και του ΛεΜπρόν προσφάτως

Το ίδιο συνέβη και με αυτή του Κόμπε Μπράιαντ στις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ τώρα ήρθε η ώρα των... παπουτσιών και μάλιστα δημιουργήθηκε ένα ρεκόρ στην ιστορία. 

Τα μαύρα-κόκκινα Air Jordan που φόρεσε ο ίδιος ο Μάικλ Τζόρνταν στον δεύτερο τελικό του ΝΒΑ το 1998 (κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, λίγο πριν κατακτηθεί το πρωτάθλημα από τους Σικάγο Μπουλς), με την υπογραφή του θρυλικού παίκτη πάνω τους, δημοπρατήθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. 

Ο ΝΒΑer που αγόρασε ένα νησί για να μείνει όταν θα πάρει σύνταξη (vid)
NBA

11:47 - 06.04.2023

Ο ΝΒΑer που αγόρασε ένα νησί για να μείνει όταν θα πάρει σύνταξη (vid)

Ο Ρέτζι Μπούλοκ των Ντάλας Μάβερικς είχε βάλει στο μάτι εδώ και καιρό ένα νησί στο Μπελίζ της κεντρικής Αμερικής, το οποίο αγόρασε για δύο εκατομμύρια και τώρα χτίζει το σπίτι του, αλλά και οκτώ βίλες για να βγάζει το... κατιτίς του όταν σταματήσει το μπάσκετ.

Πλειοδότης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατοχύρωσε το εκλεκτό αντικείμενο έναντι του ποσού των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ για παπούτσι. Την ίδια ώρα βέβαια που για τη φανέλα του Τζόρνταν στην ίδια σειρά τελικών, είχε φθάσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Η διαδικασία της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά υπήρξε μεγάλος και σοβαρός ανταγωνισμός. Άλλωστε ο οίκος επέλεξε πολύ έξυπνα μία ημερομηνία που ουσιαστικά συνέπεσε και με την πρεμιέρα της ταινίας Air σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ, που αφορά την σύνδεση του Τζόρνταν με την Nike, τον κολοσσό της παγκόσμιας αγοράς στην αθλητική ένδυση.