Τον Λάουρι Μάρκανεν τον παίρνουν φαντάρο!

Λάουρι Μάρκανεν

i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Τον Λάουρι Μάρκανεν τον παίρνουν φαντάρο!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:46 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 12.04.2023

Ο Λάουρι Μάρκανεν -θέλοντας και μη- οφειλει να υπηρετήσει την πατρίδα του, την Φινλανδία και πρόκειται να το πράξει με το που ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους Γιούτα Τζαζ...

Ο Λάουρι Μάρκανεν ετοιμάζεται να φορέσει τα χακί!

Ο σταρ των Τζαζ θα υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία μετά το τέλος της σεζόν στο ΝΒΑ, με τον ίδιο να εκφράζει την υπερηφάνεια του για αυτή την κίνηση.

Η στρατιωτική θητεία των Φινλανδών, όπως και στη χώρα μας, είναι υποχρεωτική και οι άνδρες θα πρέπει να την έχουν ολοκληρώσει μέχρι την ηλικία των 30.

Παράλληλα, η στρατιωτική θητεία στην Φινλανδία έχει τρεις διαφορετικές διάρκειες, ανάλογα με τα δεδομένα και τους στόχους του. Οι στρατεύσιμοι που εκπαιδεύονται για βαθμολογικά καθήκοντα υπηρετούν για 165 ημέρες, όσοι εκπαιδεύονται για καθήκοντα βαθμού που απαιτούν ειδικές δεξιότητες, οπότε υπηρετούν για 347 και όσοι ολοκληρώνουν άοπλη υπηρεσία υπηρετούν για 255 ημέρες.

Ο φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ έχει αναβάλλει την κατάταξή του τόσο όταν ήταν στο κολέγιο, αλλά και πέρσι, αφού οι Κλίβελαντ Καβαλίερς προκρίθηκαν στο play-in.

Πλέον, είναι δεδομένο πως θα καταταγεί είτε τον Απρίλιο, αν οι Τζαζ δεν προλάβουν το play-in, είτε τον Ιούλιο, αν η ομάδα του περάσει στην επόμενη φάση. Η βάση που θα υπηρετήσει βρίσκεται στο Ελσίνκι, με τους περισσότερους φαντάρους της να είναι είτε επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες αθλητές.

«Είναι υποχρεωτικό, πρέπει να το κάνουμε, αλλά την ίδια αισθανόμαστε και περηφάνια που το κάνουμε. Δίνουμε το καλό παράδειγμα με την πράξη μας. Και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το ολοκληρώσω, χωρίς να επηρεάσω την επόμενη σεζόν», ήταν τα λόγια του Λάουρι Μάρκανεν σχετικά με το θέμα.

Πάντως ο Λάουρι Μάρκανεν, πριν την έναρξη της σεζόν στο NBA, έχει υποχρεώσεις με την Φινλανδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.