Τρομερός Μάρκανεν στη νίκη των Τζαζ επί των Θάντερ (vids)

Λάουρι Μάρκανεν

i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Τρομερός Μάρκανεν στη νίκη των Τζαζ επί των Θάντερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:08 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:15 - 24.02.2023

Ο Φινλανδός All-Star, Λάουρι Μάρκανεν έβαλε 43 πόντους στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και οι Γιούτα Τζαζ νίκησαν (120-119) στην παράταση - Οι Σίξερς επικράτησαν με 105-100 των Μέμφις Γκρίζλις

O Λάουρι Μάρκανεν λίγες μέρες αφότου έζησε την πρώτη του συμμετοχή σε All-Star Game επέστρεψε δυναμικά στην κανονική διάρκεια της σεζόν και με 43 πόντους έδωσε τη νίκη στους Γιούτα Τζαζ με 120-119, απέναντι στους πάντα επικίνδυνους φέτος Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ο Φινλανδός φόργουορντ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια σουτ τριών πόντων και 4,6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου βρέθηκε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ με δύο πόντους, αλλά ο Μαρκάνεν εκτέλεσε άψογα και τις τρεις διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και προσφέροντας στους Μορμόνους την επικράτηση. 

Αυτή δεν ήταν η μόνη προσφορά του στο παιχνίδι, καθώς αυτός είχε οδηγήσει το ματς στην παράταση με 14 προσωπικούς πόντους στην τέταρτη περίοδο, ενώ η βοήθεια που πήρε από τον Τζόρνταν Κλάρκσον ήταν πολύ σημαντική. 

Για τους Θάντερ, ο Σάι Τζίλντζεους-Αλεξάντερ ήταν καταπληκτικός με 39 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά και απελπιστικά μόνο του στην επίθεση της ομάδας του. Ο Τζος Γκίντι είχε 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Λούγκουεντζ Ντορτ έκανε κι αυτός double double (11 πόντους, 11 ριμπάουντ), αλλά… ως εκεί! 

Φιλαδέλφεια - Μέμφις: 110-105

Ο Τζοέλ Εμπίντ έπαιξε άρρωστος, αλλά έδειξε πως εκτός από ταλέντο έχει και αντισώματα. Τελείωσε το ματς με 27 πόντους και 19 ριμπάουντ, πήρε ενέργεια και δύναμη από τον Τζέιμς Χάρντεν (31 πόντοι), ένα σημαντικό τρίποντο από τον Τομπάιας Χάρις (39’’ πριν το τέλος) και όλοι μαζί οδήγησαν τους Σίξερς στη νίκη με 110-105 επί των Μέμφις Γκρίζλις. 

Ο Εμπίντ είχε 3/5 σουτ στην τελευταία περίοδο, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ισοφάρισε σε 100-100 και οι Σίξερς επέστρεψαν από το -17 για να ολοκληρώσουν τον αγώνα πανηγυρίζοντας. 

To highlight του αγώνα πάντως, ήταν ένα μεγαλοπρεπέστατο μπλοκ του Καμερουνέζου σέντερ απέναντι στον Τζα Μοραντ, ο οποίος ήθελε να καρφώσει εντυπωσιακά, αλλά εντυπωσιακά έπεσε πάνω σε… τοίχο!