Οι διεκδικήσεις της τελευταίας στιγμής, τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ

i

© Getty Images / Ideal Images

Οι διεκδικήσεις της τελευταίας στιγμής, τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 07:41 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:53 - 07.04.2023

Στην Ανατολή οι Μπακς, οι Σέλτικς, αλλά και οι Σίξερς περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον πρώτο γύρο των play offs, τη στιγμή που στη Δύση οι Κλίπερς, οι Ουόριορς, οι Λέικερς και οι Πέλικανς παλεύουν για τις θέσεις 5-6, ενώ οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ελέγχουν την δέκατη και τελευταία προνομιούχα...

Στης Ανατολής τα μέρη -όχι στα βάθη της αλλά στα... ύψη της- η κατάσταση είναι ξεκάθαρη από τη μία, θολή ακόμα από την άλλη. 

Την ίδια ώρα λοιπόν, που οι τρεις πρώτες θέσεις είναι… μοιρασμένες, με τους Μπακς πρώτους, τους Σέλτικς δεύτερους και τους Σίξερς τρίτους, καμία από αυτές τις τρεις ομάδες δεν θέρει ποιον θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των play offs. 

Κατ’ αρχάς το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έχει εξασφαλίσει ήδη το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα (και κατ’ επέκταση το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας) θα μάθει τον αντίπαλό του μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας. Διότι, αυτός θα προκύψει από το play in tournament και τη μάχη των θέσεων 7-10 για τα δύο τελευταία εισιτήρια της οκτάδας. To ίδιο και η Βοστώνη. 

Τώρα, η Φιλαδέλφεια που βρίσκεται στο Νο 3 της περιφέρειας θα παίξει με την ομάδα που θα τερματήσει στο Νο 6. Η νίκη των Μαϊάμι Χιτ επί των Σίξερς, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα από τη Φλόριντα να κυνηγίσει μέχρι τέλους τους Μπρούκλιν Νετς. Το μόνο σίγουρο είναι ένας από τους δύο θα παίξει πάνω στους Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ και του Τζέιμς Χάρντεν. 

Το μόνο ζευγάρι που έχει προκύψει ήδη στην Ανατολή είναι αυτό των Κλίβελαντ Καβαλίερς και των Νιου Γιορκ Νικς, σε μία μάχη με τεράστιο ενδιαφέρον. Οι Ιππότες θα τερματήσουν στο Νο 4 (ό,τι κι αν γίνει στα τελευταία ματς) και η ομάδα του Μεγάλου Μήλου μία θέση πιο κάτω. 

Οι Ουοριορς θα παίξουν χωρίς τον Ουίγκινς και στα τελευταία κρίσιμα ματς της κανονικής περιόδου
NBA

10:40 - 06.04.2023

Οι Ουοριορς θα παίξουν χωρίς τον Ουίγκινς και στα τελευταία κρίσιμα ματς της κανονικής περιόδου

Ο Άντριου Ουίγκινς βρίσκεται και πάλι στο Γκόλντεν Στέιτ μαζί με τους Ουόριορς, αλλά δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια στο Σακραμέντο και στο Πόρτλαντ. Ετοιμάζεται για τα play offs, αλλά πρώτα οι πρωταθλητές θα πρέπει να προκριθούν σε αυτά...

Στη Δύση τώρα, τα πράγματα παραμένουν μπλεγμένα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η πρώτη θέση που ανήκει στους Ντένβερ Νάγκετς και που τις τελευταίες μέρες δεν πιέζονται καθόλου. Ξεκουράζουν τον Γιόκιτς και γενικά περιμένουν την post season για να επανέλθουν σε υψηλούς ρυθμούς. 

Από εκεί και πέρα οι Γκρίζλις οι Κινγκς και Σανς έχουν ήδη προκριθεί, αλλά Κλίπερς, Ουόριορς, Λέικερς και Πέλικανς διεκδικούν ακόμα τα δύο τελευταία εισιτήρια με απευθείας πτήση στα play offs. Όποιος δεν τα καταφέρει θα πρέπει να δοκιμαστεί στα play in με τους Τίμπεργουλβς και άλλη μία ομάδα. 

Αυτή η… «άλλη μία ομάδα», αυτή τη στιγμή είναι οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που νίκησαν στη Γιούτα και συνεχίζουν να ελέγχουν την κατάσταση για το Νο 10 της Δύσης, σε σχέση με τους απογοητευτικούς Ντάλας Μάβερικς που ακολουθούν.

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Παρασκευής (7/4)

Ορλάντο Μάτζικ - Κλίβελαντ Καβαλίερς: 94-118
Φιλαδέλφεια Σίξερς - Μαϊάμι Χιτ: 101-129
Σαν Αντόνιο Σπερς - Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς: 129-127
Γιούτα Τζαζ - Οκλάχόμα Σίτι Θάντερ: 98-114
Φοίνιξ Σανς - Ντένβερ Νάγκετς: 119-115

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή