Διεθνής Βραζιλιάνος υπέγραψε στη Βενέτσια αλλά ετοιμάζεται για... τουρ στο NBA με ομάδα του Ισραήλ!

Ο Μπρούνο Καμπόκλο με τη φανέλα της Βραζιλίας

i

FIBA

Διεθνής Βραζιλιάνος υπέγραψε στη Βενέτσια αλλά ετοιμάζεται για... τουρ στο NBA με ομάδα του Ισραήλ!

Νίκος Καλαμπάκας 09:30 - 19.09.2023

Η Βενέτσια υπέγραψε τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Καμπόκλο το καλοκαίρι, όμως ο παίκτης φέρεται να ετοιμάζεται για περιοδεία στο ΝΒΑ με ομάδα του Ισραήλ!

Ο Μπρούνο Καμπόκλο, ο οποίος είχε υπογράψει με την ομάδα του EuroCup, Βενέτσια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ιταλία καθώς έχασε την προγραμματισμένη πτήση του για την Ευρώπη.

Η κατάσταση έχει πάρει μια περίεργη τροπή καθώς έχουν προκύψει διάφορα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Ο Φεντερίκο Κασάριν, πρόεδρος της Venezia, εξέφρασε έντονη αβεβαιότητα για την τρέχουσα κατάσταση του Καμπόκλο, αναφέροντας φήμες που υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχει ενταχθεί σε μια ισραηλινή ομάδα ή αναμένεται να ενταχθεί στην Παρτιζάν.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν έχει ενταχθεί σε ομάδα στο Ισραήλ και υπήρξαν φήμες που υποδηλώνουν πιθανή μεταγραφή στην Παρτιζάν. Ωστόσο, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι έχουμε λάβει επίσημα νομικά μέτρα επικοινωνώντας μέσω των δικηγόρων μας σε όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ. Εμείς σθεναρά αποθαρρύνουμε οποιονδήποτε σύλλογο να εξετάσει πιθανή πρόταση στον παίκτη, καθώς ο Καμπόκλο παραμένει σε συμβόλαιο με τον οργανισμό μας», είπε ο Κασαρίν για την ασυνήθιστη κατάσταση, στην "Il Corriere del Veneto".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ τη Δευτέρα 18/9, ο Βραζιλιάνος φόργουορντ είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια περιοδεία στις ΗΠΑ με τη Μακάμπι Ρανάνα, μια ομάδα που θα παίξει φιλικά παιχνίδια με τους Μπρούκλιν Νετς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Η πρόθεση του παίκτη φαίνεται να είναι να χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να εξασφαλίσει συμβόλαιο στο NBA.

Ωστόσο, η συμφωνία που υπέγραψε με τη Βενέτσια δεν έχει ρήτρας αποχώρησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κανένα φιλικό παιχνίδι χωρίς την έγκριση της τρέχουσας ομάδας του.

Ο 27χρονος πρωταγωνίστησε πρόσφατα με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA 2023. Ο Καμπόκλο είχε μέσο όρο 16,4 πόντους και 9,2 ριμπάουντ ανά αγώνα.