MVP του Δεκεμβρίου ήταν ο Λούκα Βιλντόζα του Ερυθρού Αστέρα
i

Λούκα Βιλντόζα / © euroleague.net

MVP του Δεκεμβρίου ήταν ο Λούκα Βιλντόζα του Ερυθρού Αστέρα

Sportal newsroom 13:51 - 02.01.2023

Ο Αργεντίνος γκαρντ με μεγάλες εμφανίσεις οδήγησε τους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου σε τέσσερις νίκες τον τελευταίο μήνα του 2022 και η Euroleague τον επέλεξε ως πολυτιμότερο όλων.

Αυτή τη στιγμή περνάει το χρόνο του στο φυσικοθεραπευτήριο. Στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, δύο εικοσιτετράωρα πριν την πρώτη αυγή του 2023, ο Λούκα Βιλντόζα του Ερυθρού Αστέρα εγκατέλειψε με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και θα απουσιάσει ενδεχομένως ολόκληρο τον Ιανουάριο. 

Αυτό βέβαια, δεν επηρέασε τη Euroleague ώστε να τον επιλέξει ως MVP του Δεκεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα ο 27χρονος Αργεντίνος γκαρντ οδήγησε την ομάδα σε τέσσερις νίκες στα έξι ματς που έπαιξαν οι Σέρβοι και πραγματοποίησε πολύ σπουδαίες εμφανίσεις. 

Ξεκίνησε το μήνα με 16 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα στη νίκη επί της Βίρτους, ενώ είχε 14 πόντους, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα στη νίκη επί της Παρτιζάν. 

Στην τρίτη σερί νίκη του Δεκεμβρίου για τον Αστέρα, σε αυτή του Κάουνας δηλαδή, ο Βιλντόζα έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους, ενώ είχε (και πάλι) 4 κλεψίματα στη συγκομιδή του.  

Στην ήττα από το Μιλάνο είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, ενώ στον Ολυμπιακό έβαλε 22 πόντους τη βραδιά που νίκησαν στο ΣΕΦ. 

Το τελευταίο του ματς ήταν αυτό με τη Μπαρτσελόνα, που έπειτα από 4 λεπτά αποχώρησε τραυματίας.

Ο Βιλντόζα έγινε ο δεύτερος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα στην ιστορία της Euroleague που βαφτίζεται παίκτης του μήνα, μετά τον Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος είχε το ίδιο… χρίσμα τον Ιανουάριο του 2017. Επίσης, έγινε ο τρίτος Αργεντίνος που διακρίθηκε, μετά τον Λουίς Σκόλα (Δεκέμβρης 2006, Μπασκόνια) και τον συμπαίκτη του πλέον, Φακούντο Καμπάτσο (Απρίλιος 2019, Ρεάλ Μαδρίτης).