Τι σημαίνει ο πανηγυρισμός που κάνουν Ναν και Κάνααν βάζοντας το χέρι τους στις φλέβες - Από ποιον ξεκίνησε

Τι σημαίνει ο πανηγυρισμός που κάνουν Ναν και Κάνααν βάζοντας το χέρι τους στις φλέβες - Από ποιον ξεκίνησε

Sportal newsroom 10:10 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 24.12.2023

Από πού εμπνεύστηκαν ο Κέντρικ Ναν και ο Αϊζάια Κάνααν τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό.

Ο Κάνααν κλέβει την μπάλα, διανύει κάποια μέτρα και ευστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός γκαρντ της ομάδας του Πειραιά γυρίζει προς την εξέδρα και κάνει τον κλασικό πανηγυρισμό του με το χέρι στις φλέβες.

© Intime

Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια στην Αττική, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Κέντρικ Ναν παίρνει την πάσα από τον Κώστα Σλούκα και ευστοχεί σε τρίποντο δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ του τριφυλλιού γυρίζει προς την εξέδρα και κάνει τον πανηγυρισμό με το χέρι στις φλέβες.

© Βαγγέλης Στόλης

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό που κάνουν οι δύο παίκτες των «αιωνίων»; Από πού εμπνεύστηκαν την κίνηση αυτή;

Ο πανηγυρισμός αυτός έγινε για πρώτη φορά το 2016 από τον Ντ' Άντζελο Ράσελ όταν έπαιζε κόντρα στους Νετς. Ο γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς ευστόχησε με τρίποντο για το 103-97 και γύρισε την κάμερα κάνοντας τη χαρακτηριστική αυτή κίνηση.

Τότε, φάνηκε να λέει «Έχω πάγο στις φλέβες μου». Σε εκείνο τον αγώνα είχε σημείωσε 39 πόντους με οκτώ εύστοχα τρίποντα.

«Είναι κάτι που είπε ο μπαμπάς μου μεγαλώνοντας. Πάντα έλεγε ότι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μεγάλες στιγμές, πρέπει να έχεις πάγο στις φλέβες σου. Δεν πρέπει να έχεις συναισθήματα. Πρέπει να πας εκεί έξω και να παίξεις πιο δυνατά και να κάνεις αυτό που κάνεις. Αυτός ήταν ο πανηγυρισμός γνωρίζοντας ότι κάτι έκανα καλά και γνωρίζοντας ότι με προετοίμασε ψυχικά», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ντ' Άντζελο Ράσελ.

Έκτοτε τον πανηγυρισμό αυτό έχουν υιοθετήσει αρκετοί αθλητές αλλά και οι Λος Άντζελες Λέικερς μετά από εύστοχο τρίποντο των παικτών του.