Χαλάρωμα για τον Ολυμπιακό μετά τη διαβολοβδομάδα

Ναζ Μήτρου-Λονγκ

Χαλάρωμα για τον Ολυμπιακό μετά τη διαβολοβδομάδα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:42 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 23.12.2023

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε ρεπό μετά την διπλή αγωνιστική της Euroleague, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν πιο χαλαρό πρόγραμμα, προκειμένου να αποφορτιστούν ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα (23/12, 15:00).

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με τη νίκη στις αποσκευές του από την Γαλλία και πλέον κοιτάζει την συνέχεια και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

ΟΙ Ερυθρόλευκοι δεν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα, καθώς έχουν αγώνα την Κυριακή (24/12, 15:00) με τον Απόλλωνα για την Basket League, σε ένα παιχνίδι όπου οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν να βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή της κατάταξης. 

Ο Απόλλωνας δύσκολα θα μπορέσει να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, ενώ ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί και ενισχυμένος, καθώς θα έχει στην διάθεσή του τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, αλλά και τον Φιλίπ Πετρούσεφ

Ο πρώτος πήρε στα χέρια του την ελληνική ταυτότητα και θα παίξει κανονικά απέναντι στην ομάδα της Πάτρας ως Έλληνας, παιχνίδι που θα αποτελέσει και το ντεμπούτο του με τους Ερυθρόλευκους. 

Ο Πετρούσεφ από την άλλη πήρε τη θέση του Λουκ Σίκμα στην Basket League και θα κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, παιχνίδι που θα είναι το 4ο στο οποίο θα πάρει χρόνο ο Σέρβος, μετά από εκείνα της Euroleague με Βαλένθια, Βίρτους και Βιλερμπάν. 

Άπαντες βρέθηκαν στο ΣΕΦ το Σάββατο (23/12), όμως δεν έκαναν όλοι φουλ πρόγραμμα, με αρκετούς να κάνουν θεραπεία και να παρακολουθούν το κομμάτι της τακτικής, καθώς η επιβάρυνσή τους είναι έντονη στα τελευταία παιχνίδια. 

Το σημαντικό πάντως για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν έχει κανέναν στο... ιατρικό του δελτίο, με άπαντες να είναι στην διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το ματς απέναντι στους Αχαιούς. Εκτός θα είναι φυσικά οι ΜακΚίσικ και Σίκμα, ενώ ακόμη ένας ξένος θα μείνει εκτός 12άδας. 

Θυμίζουμε πως δηλωμένοι στην Basket League αυτή τη στιγμή είναι οι Ουίλιαμς - Γκος, Κάνααν, Πίτερς, Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ και Μπραζντέικις.  

Έκανε το χρέος του στη Λυών και επιβάλλεται να συνεχίσει έτσι!

Έκανε το χρέος του στη Λυών και επιβάλλεται να συνεχίσει έτσι!

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν, δείχνοντας και οπάλι στο παρκέ πως όταν παίζει σωστά, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει όμως να δείξει την ίδια εικόνα και στο Βερολίνο, γιατί το 2024 επιβάλλεται να μπει με θετικό πρόσημο στην βαθμολογία. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.