Φίλαθλος του Παναθηναϊκού σήκωσε κασκόλ στα play offs του ΝΒΑ
i

printscreen

Φίλαθλος του Παναθηναϊκού σήκωσε κασκόλ στα play offs του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 13:52 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 10.05.2023

Ελληνικές σημαίες σε γήπεδα του ΝΒΑ έχουν υπάρξει και λόγω ομογένειας και λόγω Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά τώρα ο φίλος των Σέλτικς ήταν και οπαδός του Παναθηναϊκού και το κασκόλ του τριφυλλιού έκανε αίσθηση.

Με μία... γρήγορη ματιά οι ομοιότητες είναι προφανείς και ξεκάθαρες. Κατ' αρχάς, φοράνε και οι δύο πράσινα. Έχουν το ίδιο ακριβώς σύμβολο, το τριφύλλι, ενώ και οι δυο εκπροσωπούν παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο του μπάσκετ της χώρας τους. 

Οι Σέλτικς και ο Παναθηναϊκός έχουν πολλά σημεία επαφής και είναι λογικό αν κάποιος Έλληνας φίλαθλος των «πρασίνων» βρεθεί στις ΗΠΑ για σπουδές, δουλειά, ως μετανάστης ή για οποιονδήποτε λόγο, τότε μάλλον θα υποστηρίζει την ομάδα της Βοστώνης -και εν μέρει τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι επιδόσεις του Νίκολα Γιόκιτς καταρρίπτουν στοιχειωμένα ρεκόρ (vids)
NBA

12:46 - 10.05.2023

Οι επιδόσεις του Νίκολα Γιόκιτς καταρρίπτουν στοιχειωμένα ρεκόρ (vids)

Με 10 triple double ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς έγινε ο πρώτος σέντερ που φθάνει σε διψήφιο αριθμό τις τριπλά διψήφιες επιδόσεις. Ξεπέρασε τα εννέα του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος στα play offs του 1967 είχε κάνει έξι. Ο Σέρβος έχει ήδη τέσσερα την τρέχουσα post season...

Στα ματς της σειράς των Σέλτικς με τους Σίξερς στην κερκίδα υπάρχουν χιλιάδες fans με πράσινα μπλουζάκια, τριφύλλια, καπέλα και ό,τι βάλει ο νους σας. Ξαφνικά όμως, ανάμεσα στα Κέλτικα πράσινα διακριτικά εμφανίστηκε και ο οπαδός του Παναθηναϊκού. Το t-shirt έγραφε «Boston», αλλά το κασκόλ που σήκωσε περήφανος με τα δύο του χέρια έγραφε «Panathinaikos».

Το χάρηκε με την ψυχή του που η κάμερα εστίασε την αγαπημένη εν Ελλάδι ομάδα του, αλλά οι αμερικάνικες προτιμήσεις του δεν τον έκαναν να χαμογελάσει. Οι Σέλτικς έχασαν στη Βοστώνη από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, που προηγούνται πλέον με 3-2 και χρειάζονται μία νίκη ακόμα για να προκριθούν στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας.  

Ο συμπατριώτης μας ακόμα δεν ξέρει αν θα έχει άλλη ευκαιρία να παρακολουθήσει τη Βοστώνη στα play offs, καθώς πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Φιλαδέλφεια και οι Σίξερς στοχεύουν να μην επιστρέψουν ξανά στη Μασαχουσέτη για νέες περιπέτειες. Εκτός κι αν πάει στο Game 6 στη Φιλαδέλφεια (12/5, , που απέχει λιγότερο από έξι ώρες με το αμάξι από τη Βοστώνη.