O Κάρι επέστρεψε και οι Ουόριορς νίκησαν τους Λέικερς στο Λ.Α. (vids)

O Κάρι επέστρεψε και οι Ουόριορς νίκησαν τους Λέικερς στο Λ.Α. (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:02 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 17.03.2024

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και με 31 πόντους ο Στέφεν Κάρι οδήγησε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στη εκτός έδρας νίκη επί των Λέικερς με 128-121. Ο ΛεΜπρόν έβαλε 40 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί, ενώ ο Άντονι Ντέιβις αποχώρησε τραυματίας.

Ο Στέφεν Κάρι μετά από ολιγοήμερη απουσία λόγω του πονεμένου του αστραγάλου επέστρεψε στη δράση και στο έκανε στο Λ.Α. όταν οι Ουόριορς αντιμετώπισαν τους Λέικερς τα ξημερώματα της Κυριακής (17/3). Και ήταν ο άνθρωπος που με 31 πόντους οδήγησε την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ στη νίκη με 128-121.

Ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσε 26 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο και αυτός ήταν ο δεύτερος κρίκος της μεγάλης εκτός έδρας νίκης των Πολεμιστών που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 35-31, την ώρα που οι Λέικερς πλέον είναι μόλις μία... ανάσα μπροστά τους με 36 νίκες και 68 αγώνες.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος σταμάτησε στους 40 πόντους, ενώ στην στατιστική του πρόσθεσε 9 ασίστ και 8 ριμπάουντ, αλλά δεν υπήρξε ένας ακόμα συμπαίκτης του που να τον βοηθήσει ώστε να... ξεφύγουν. Θα μπορούσε αυτό να το είχε κάνει ο Άντονι Ντέιβις, αλλά αποχώρησε από το παιχνίδι νωρίς. Ο λόγος ήταν ένας τραυματισμός του στο μάτι. από το χέρι του Τρέισι Τζάκσον-Ντέιβις, που του δημιούργησε οίδημα και δεν μπορούσε καν να το κρατήσει ανοικτό.

Μέχρι εκείνη τη (πρόωρη) στιγμή, τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι Λέικερς είχαν το προβάδισμα, ο Ντέιβις προσπάθησε να μείνει στο παρκέ, αλλά ήταν αδύνατο. Πρόλαβε να βάλει 8 πόντους και να πάρει 4 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν δυνατό να κάνει κάτι παραπάνω, αν και η ομάδα του τον χρειαζόταν.

Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ βοήθησε τον ΛεΜπρόν, είχε 23 πόντους και 13 ασίστ, παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά δεν προσέφερε κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικότητα.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ θέλει κι αυτός να παίξει με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)
NBA

14:11 - 16.03.2024

Ο Κάιρι Ίρβινγκ θέλει κι αυτός να παίξει με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Με τους Ντάλας Μάβερικς διεκδικεί διάκριση στο ΝΒΑ, αλλά ο Κάιρι Ιρβινγκ έχει το νου του στο... καλοκαίρι. Τότε που επιθυμεί να επιστρέψει στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ και να αγωνιστεί με τους... εκλεκτούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Την ίδια ώρα που οι Ουόριορς, πέραν του Στέφεν Κάρι και του Κλέι Τόμπσον, πήραν 23 πόντους από τον Τζόναθαν Κουμίνγκα, ο οποίος πέρσι είχε 9,9 πόντους και φέτος έχει φθάσει τους 16,1 μέσο όρο. Και είναι υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, μαζί με τον Κόμπι Ουάιτ των Σικάγο Μπουλς, τον Ταϊρίς Μάξεϊ των Φιλαδέλφεια Σίξερς και τον Τζέιλεν Ουίλιαμς των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.