Έφθασε η ώρα οι Ράπτορς να δείξουν εμπράκτως τις προθέσεις τους για τον Πασκάλ Σιάκαμ (vid)
i

© photo by Scott Taetsch / Getty Images / Ideal Images

Έφθασε η ώρα οι Ράπτορς να δείξουν εμπράκτως τις προθέσεις τους για τον Πασκάλ Σιάκαμ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:54 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 29.12.2023

Μέχρι το βράδυ της 30η Δεκεμβρίου οι Τορόντο Ράπτορς έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν επέκταση συμβολαίου στον Πασκάλ Σιάκαμ, ο οποίος για μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο σεναρίων ανταλλαγής του από την ομάδα του Καναδά.

Το περασμένο καλοκαίρι οι Τορόντο Ράπτορς είχαν προτείνει επέκταση συμβολαίου στον Πασκάλ Σιάκαμ. Τότε ο Καμερουνέζος All-Star φόργουρντ είχε αρνηθεί την προσφορά των Καναδών που θα πρόσθετε σε βάθος τετραετίας 192 εκατομμύρια δολάρια. Οι σκέψεις οι δικές του, αλλά και της ομάδες ήταν πολύπλοκες. Καμία από τις δύο πλευρές δεν ήταν σίγουρες πως υπάρχει μέλλον σε αυτή τη συνεργασία. 

Ο Σιάκαμ ήταν ουσιαστικός κρίκος στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019, αλλά πλέον θεωρείται πιθανότερο να φύγει από το Τορόντο πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου υπάρχει η δυνατότητα να παραχωρηθεί με ανταλλαγή. Τα πάντα όμως, θα ξεκαθαρίσουν για τις προθέσεις και των δύο τις επόμενες ώρες, καθώς μέχρι το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου οι Πτερόσαυροι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και πάλι πρόταση επέκτασης στον 29χρονο, ο οποίος πέρσι έκανε την καλύτερη σεζόν της ζωής του (24,2 πόντοι, 7,8 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ), ενώ την τρέχουσα περίοδο παράγει 21,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ

Θεωρείται πιθανό οι Ράπτορς να αγνοήσουν αυτή την επιλογή και αυτό το deadline και όχι μόνο να μην του κάνουν παρόμοια πρόταση με την καλοκαιρινή, αλλά ίσως να μην του κάνουν καν πρόταση. Σε αυτή την περίπτωση θα θεωρηθεί δεδομένο πως από την επόμενη μέρα κιόλας θα ξεκινήσουν την ουσιαστική προσπάθειά τους να τον ανταλλάξουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση σε λίγους μήνες (το καλοκαίρι του 2024) θα μείνει ελεύθερος να αναζητήσει χωρίς δεσμεύσεις την επόμενη ομάδα του. 

Έχει ενεργό συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν (με ετήσιες αποδοχές 37,9 εκατομμύρια δολάρια) και υπάρχουν αρκετές ομάδες που επικοινωνούν πολύ συχνά με τους διοικητικούς των Ράπτορς προσπαθώντας να τους δελεάσουν με παίκτες και μελλοντικά draft picks για να τους πείσουν να τους δώσουν τον Σιάκαμ. 

Οι Γκρίζλις παραδόθηκαν στο Ντένβερ - Ιστορικό ματς για τον Γιόκιτς, δεν έχασε ούτε ένα σουτ! (vids)
NBA

08:44 - 29.12.2023

Οι Γκρίζλις παραδόθηκαν στο Ντένβερ - Ιστορικό ματς για τον Γιόκιτς, δεν έχασε ούτε ένα σουτ! (vids)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε ένα ακόμα triple double με 26 πόντους και 11/11 σουτ! Τα έχει καταφέρει και καλύτερα (το 2018), αλλά αυτή τη φορά οδήγησε τους Νάγκετς σε εντυπωσιακή νίκη επί των Μέμφις Γκρίζλις. Για τις Αρκούδες ήταν η πρώτη τους ήττα από τη στιγμή που επέστρεψε στη δράση ο Τζα Μοράντ - Νίκες για Λέικερς και Σπερς.

Οι Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ είναι μία από αυτές τις ομάδες, ενώ στο... παιχνίδι φαίνεται να εντάσσονται πλέον και οι Ντιτρόιτ Πίστονς που προσπαθούν να ανανεώσουν την ομάδα τους και να ξεχάσουν το δυσοίωνο παρόν τους με τις συνεχόμενες ήττες και τα διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ. Ο Σιάκαμ είναι ένας από τους στόχος τους, όπως και οι Τομπάιας Χάρις (Φιλαδέλφεια Σίξερς) και Μάιλς Μπρίτζες (Σάρλοτ Χόρνετς).