Οι Πιστονς έχασαν στην παράταση από τους Σέλτικς - Οι Χιτ έκαναν το «διπλό» στο Γκολντεν Στέιτ, μοναδική επίδοση του Ουεμπανιαμά στη νίκη των Σπερς (vids)
i

© photo by Boston Herald / Getty Images / Ideal Images

Οι Πιστονς έχασαν στην παράταση από τους Σέλτικς - Οι Χιτ έκαναν το «διπλό» στο Γκολντεν Στέιτ, μοναδική επίδοση του Ουεμπανιαμά στη νίκη των Σπερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:15 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 29.12.2023

Οι Μπόστον Σέλτικς παραλίγο να την... πατήσουν από τους ουραγούς Πίστονς, αλλά τελικά τους νίκησαν με 128-122 στο έξτρα πεντάλεπτο. Συνεχίζουν στην κορυφή της Δύσης οι Τίμπεργουλβς που εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς. Οι Χιτ χωρίς τον Μπάτλερ νίκησαν στο Γκόλντεν Στέιτ, επιτυχίες για Πέλικανς και Πέισερς.

Λίγο έλειψε το τραγικό αρνητικό του σερί να σταματήσει στην έδρα της καλύτερης ομάδας της Ανατολής. Οι Ντιτρόιτ Πίστονς πήγαν στη Βοστώνη «κουβαλώντας» 27 διαδοχικές αποτυχίες και το χειρότερο αρνητικό σερί της ιστορίας σε μία σεζόν. Ταυτόχρονα είχαν μαζί τους και την αρνητική ψυχολογία που μοιραία προσφέρουν αυτές. Παρόλα αυτά κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 20+ πόντους στο πρώτο ημίχρονο, πριν... καταρρεύσουν και τελικά ηττηθούν. 

Τελικά, οι Σέλτικς βρήκαν τον τρόπο στο έξτρα πεντάλεπτο να επιβιώσουν και τελικά να επικρατήσουν με 128-122 στην 24η νίκη τους σε σύνολο 30 αγώνων. Την ίδια ώρα που οι Πίστονς έχουν πλέον ρεκόρ 2-29

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και ολοκλήρωσε το έργο του με 35 πόντους και μαζί με τον Τζέισον Τέιτουμ (31 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ) κάλυψαν το κενό του Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος έχει ένα μικροτραυματισμό και δεν αγωνίστηκε. 

Για τους Πίστονς ο Κέιντ Κάνινγκχαμ για μία ακόμα φορά προσπάθησε να σταματήσει την... κατηφόρα της ομάδας του, είχε 31 πόντους και 9 ασίστ, αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει μετά από πολλές εβδομάδες χαμόγελα στο Ντιτρόιτ. 

🏀 Ντένβερ Νάγκετς - Μέμφις Γκρίζλις: 142-105
🏀 Λ.Α. Λέικερς - Σάρλοτ Χόρνετς: 133-112
🏀 Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Σαν Αντόνιο Σπερς: 105-118

Στη Μινεσότα, οι Τίμπεργουλβς δεν έχασαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Εμφανίστηκαν στην πόλη τους οι Μάβερικς χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος πήρε... ρεπό και από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε ούτε ο τραυματίας Καϊρί Ίρβινγκ δεν είχαν κανένα σημαντικά προβλήματα. Τελικά, οι Λύκοι νίκησαν με 118-110 και ο Άντονι Έντουαρντς είχε 44 πόντους. Συνολικά ήταν η 23η νίκη τους σε 30 ματς και με αυτή την επίδοση έχουν στρογγυλοκαθίσει στο Νο 1 της Δύσης. 

Στο Γκόλντεν Στέιτ, οι Χιτ πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των Ουόριορς, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε ο Τζίμι Μπάτλερ, ούτε οι Κάιλ Λόουρι, Κέιλεμπ Μάρτιν και Τζος Ρίτσαρντσον. Ο Τέιλερ Χίροου όμως, ήταν... εκεί και με 26 πόντους οδήγησε τους περσινούς φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ στην επικράτηση με 114-102. Για τους Πολεμιστές, οι Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον ήταν οι πρώτοι σκόρερ, αλλά είχαν μόλις από 13 πόντους.  

Οι Γκρίζλις παραδόθηκαν στο Ντένβερ - Ιστορικό ματς για τον Γιόκιτς, δεν έχασε ούτε ένα σουτ! (vids)
NBA

08:44 - 29.12.2023

Οι Γκρίζλις παραδόθηκαν στο Ντένβερ - Ιστορικό ματς για τον Γιόκιτς, δεν έχασε ούτε ένα σουτ! (vids)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε ένα ακόμα triple double με 26 πόντους και 11/11 σουτ! Τα έχει καταφέρει και καλύτερα (το 2018), αλλά αυτή τη φορά οδήγησε τους Νάγκετς σε εντυπωσιακή νίκη επί των Μέμφις Γκρίζλις. Για τις Αρκούδες ήταν η πρώτη τους ήττα από τη στιγμή που επέστρεψε στη δράση ο Τζα Μοράντ - Νίκες για Λέικερς και Σπερς.

Στο Πόρτλαντ, ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά έκανε μία ιστορική εμφάνιση και οι Σπερς νίκησαν με 118-105. Ο 19χρονος Γάλλος rookie έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σε λιγότερα από 30 λεπτά συμμετοχής, είχε 30 πόντους και 7 τάπες. Με αυτή τη επίδοση έκανε για μία ακόμα φορά εντύπωση με το παιχνίδι του!