Ο πρώην πρόεδρος των Μπακς και γερουσιαστής, Χερμπ Κολ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών
i

© photo by Scott J. Ferrell / Getty Images / Ideal Images

Ο πρώην πρόεδρος των Μπακς και γερουσιαστής, Χερμπ Κολ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών

Γιώργος Γαβριλάκης 11:19 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 28.12.2023

Ο Χερμπ Κολ ήταν για 29 χρόνια πρόεδρος των Μιλγουόκι Μπακς και για 24 χρόνια Γερουσιαστής του Ουισκόνσιν με το κόμμα των Δημοκρατιών. Στα 88 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή και ο κομισάριους του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ τον αποχαιρέτησε συγκινημένος.

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εγκαταστάθηκε στο Μιλγουόκι, το καλοκαίρι του 2013, ένας από τους πρώτους ανθρώπου που τον υποδέχθηκαν στην πόλη και στους Μπακς ήταν ο Χερμπ Κολ. Αυτός ήταν ο πρόεδρος των Ελαφιών στην rookie σεζόν του Greek Freak κι όταν αυτή ολοκληρώθηκε η διοίκηση μεταφέρθηκε στον Μαρκ Λάσρι, τον Ουές Έντενς και στην μετοχική ομάδα τους. 

Εδώ και μερικές ώρες όμως, ο Χερμπ Κολ, ο οποίος πέραν από πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας του ΝΒΑ, ήταν και Γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν με το κόμμα των Δημοκρατικών (από το 1989 έως το 2013), δεν προσφέρει υπηρεσίες στον πλανήτη. 

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών και όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος που πλέον διαχειρίζονται οι απόγονοί του «περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Χερμπ λάτρευε το Μιλγουόκι και το Ουισκόνσιν και εκεί επέλεξε να ζήσει τις μέρες του. Σε όλη του τη διαδρομή άγγιξε με τον τρόπο του έναν ανυπολόγιστο αριθμό ζωών και όσοι τον αγαπούν είναι σίγουρο πως θα παρατήρησαν ότι ήταν ένας από τους πιο αξιοπρεπείς ανθρώπους που περπάτησε ποτέ στην Γη». 

Ο κύκλος του σε αυτήν ολοκληρώθηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2023 και «ο γερουσιαστής Κολ ήταν ένας αγαπητός φίλος και ένας από τους καλύτερους δημόσιους λειτουργούς. Εκτός από τις δεκαετίες αφοσιωμένης υπηρεσίας του στη Γερουσία των ΗΠΑ, έθεσε τα πρότυπα για την ιδιοκτησία ομάδας στο NBA ως πρόεδρος των Μιλγουόκι Μπακς για σχεδόν 30 χρόνια», δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ.

Τα highlights από το παρ' ολίγον triple double του Αντετοκούνμπο με 83% ποσοστό ευστοχίας! (vid)
NBA

08:31 - 28.12.2023

Τα highlights από το παρ' ολίγον triple double του Αντετοκούνμπο με 83% ποσοστό ευστοχίας! (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αυτή τη φορά, δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του και με 32 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη (144-122) επί των Μπρούκλιν Νετς. Μάλιστα, σε αυτή την πορεία είχε 10/12 σουτ!

Ο Χερμπ Κολ αγόρασε τους Μπακς το 1985 έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων και τους πούλησε το 2014 αφού πρώτα εισέπραξε από τους νέους μετόχους το ποσό των 550 εκατομμυρίων το 2014. Εκτός από τα λεφτά όμως, που έβγαλε από την εμπλοκή του και την προσωπική του αγάπη που τοποθέτησε στον οργανισμό, έκανε χαρούμενους και τους φιλάθλους του Μιλγουόκι, καθώς όπως ο Άνταμ Σίλβερ θύμισε πως «με την αγορά της ομάδας, ο γερουσιαστής Κολ εξασφάλισε ότι οι Μπακς θα παραμείνουν στο Μιλγουόκι και θα παραμείνουν ένας σημαντικός πυλώνας της κοινότητας. Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για την εξαιρετική του δέσμευση στην ομάδα και στην πόλη που αγαπούσε, και το όραμά του και η απαράμιλλη οικονομική συνεισφορά του για μια νέα αρένα στο Μιλγουόκι θα μείνουν για πάντα στη μνήμη».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: