Μεγάλη νίκη και ανατροπή των Καβαλίερς στο Ντάλας - Οι Θάντερ βρήκαν τον τρόπο να... λυγίσουν τους Νικς (vids)
i

© photo by Tim Heitman / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλη νίκη και ανατροπή των Καβαλίερς στο Ντάλας - Οι Θάντερ βρήκαν τον τρόπο να... λυγίσουν τους Νικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:52 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 28.12.2023

Παρά τις απουσίες και το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και 20 πόντους, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς με πρωταγωνιστή τον Τζάρετ Άλεν νίκησαν στο Ντάλας τους Μάβερικς παρά τους 39 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς - Οι Θάντερ επικράτησαν των Νικς και συνεχίζουν την σπουδαία πορεία τους. Χωρίς τον Εμπίντ οι Σίξερς νίκησαν στο Ορλάντο, επιτυχίες για Σανς και Ράπτορς.

Οι απουσίες που είχαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς θεωρητικά δεν τους άφηναν και πολλά περιθώρια στη συνάντηση με τους Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς. Στην πράξη όμως και παρά το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά οι Ντόνοβαν Μίτσελ, Ντάριους Γκάρλαντ και Ιβάν Μόμπλεϊ ήταν εκτός δράσης, οι Ιππότες έκαναν μία σπουδαία εμφάνιση στην πόλη του Τέξας και τελικά νίκησαν με 113-110. 

Ο Ντόντσιτς σταμάτησε στους 39 πόντους, έβαλε την ομάδα ακόμα και με 20 πόντους μπροστά (50-30 στην δεύτερη περίοδο και 105-96 έξι λεπτά πριν το τέλος) αλλά την ίδια ώρα τρεις παίκτες των Καβς έπαιξαν σαν All-Star -αν και κανείς τους δεν ανήκει σε αυτή τη «σφαίρα». Μάλιστα, ο Τζάρετ Άλεν είχε 24 πόντους και 23 ριμπάουντ. Στην δεύτερη τέτοιου είδους (20-20) επίδοση για τη φετινή σεζόν, καθώς μία μέρα πριν τα είχε καταφέρει και ο Αντρέ Ντράμοντ των Σικάγο Μπουλς

Πέραν αυτού, ο Καρίς Λαβέρτ έβαλε 27 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Άιζακ Οκόρο πρόσθεσε 22 πόντους και όλοι τους έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους στη χρονιά που «τρέχει». Το ίδιο έκανε και ο Τζορτζ Νιανγκ, που ήρθε από τον πάγκο να προσθέσει 16 πόντους με 4/8 τρίποντα. 

Στο μεταξύ, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μετά τη νίκη τους επί των πρωτοπόρων της Δύσης, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, επικράτησαν και των Νιου Γιορκ Νικς, που λίγες ώρες πριν είχαν πανηγυρίσει την επιτυχία τους κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτή τη φορά για τους Θάντερ, ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ δεν ήταν ο μόνος παίκτης τους που έβαλε πάνω από 30 ποντους. Είχε 36, όσους και ο νεαρός φόργουορντ Τζέιλεν Ουίλιαμς και με τις επιδόσεις τους αυτές οδήγησαν την κατάσταση μέχρι την εντυπωσιακή νίκη με 129-120. 

Στο Ορλάντο, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς εμφανίστηκαν χωρίς τον MVP Τζοέλ Εμπίντ. Ο Καμερουνέζος σέντερ δεν αγωνίστηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι, αλλά η ομάδα του, αυτή τη φορά, τα κατάφερε! Νίκησε με 112-92 τους Μάτζικ με τρεις παίκτες να έχουν πάνω από 20 πόντους. Συγκεκριμένα ο Ταϊρίς Μάξεϊ έβαλε 23, ο ΝτιΆντονι Μέλτον 22, όσους και ο Τομπάιας Χάρις, ενώ ο Πολ Ριντ που έπαιξε στη θέση του Εμπίντ έκανε double double: 15 πόντοι, 10 ριμπάουντ. 

Στο Χιούστον, Οι Φοίνιξ Σανς πήραν σημαντική εκτός έδρας νίκη (129-113) κόντρα στους δυναμικούς Ρόκετς και οι Κέβιν Ντουράντ και Έρικ Γκόρντον ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 27 πόντους, ενώ ο Ντέβιν Μπούκερ πρόσθεσε άλλους 20. 

Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο, η... επιστροφή του Μίντλετον και το Μιλγουόκι ξανά στον δρόμο του (vids)
NBA

08:11 - 28.12.2023

Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο, η... επιστροφή του Μίντλετον και το Μιλγουόκι ξανά στον δρόμο του (vids)

Στο Μπρούκλιν, οι Νετς παρατάχθηκα με μισή ομάδα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα ακόμα προσωπικό show και... παρολίγον triple double (32 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ) οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη με 144-122, λίγες ώρες μετά την ήττα στη Νέα Υόρκη. Στο πλευρό του Greak Freak αυτή τη φορά ο παραδοσιακός συνεργάτης του των τελευταίων χρόνων, Κρις Μίντλετον.

Τέλος και οι Ράπτορς επικράτησαν μακριά από την έδρα τους. Πήγαν στην Ουάσινγκτον και έφυγαν από εκεί, αφού πρώτα είχαν νικήσει τους Ουίζαρντς με 132-102, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Ότζι Ανουνόμπι (26 πόντοι), Πασκάλ Σιάκαμ (22 πόντοι, 11 ασιστ) και Σκότι Μπαρνς (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ).