O Τζοέλ Εμπίντ οδηγεί την κούρσα για το βραβείο του MVP - Ακολουθεί ο Γιόκιτς και ο Αντετοκούνμπο
i

@ photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

O Τζοέλ Εμπίντ οδηγεί την κούρσα για το βραβείο του MVP - Ακολουθεί ο Γιόκιτς και ο Αντετοκούνμπο

Γιώργος Γαβριλάκης 11:55 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 22.12.2023

Οι περισσότεροι «αναλυτές» επέλεξαν τον Τζόελ Εμπίντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς για MVP στην πρώτη... προκαταρκτική ψηφοφορία για τον MVP της σεζόν 2023-24. Δεύτερος ήρθε ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς και πίσω τους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς.

Η πρώτο ψήφισμα έγινε και από τη διαδικασία προέκυψε ότι αν αποφάσισαν τώρα στο ΝΒΑ ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας τότε ο Τζοέλ Εμπίντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς θα έπαιρνε και πάλι το τρόπαιο

Ο Καμερουνέζος σέντερ που ήταν ο MVP της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, σε σύνολο 100 ατόμων της επιτροπής επιλέχθηκε από τους 67 ως η πρώτη τους επιλογή και από 23 ως η δεύτερη. 

Συγκέντρωσε δηλαδή 848 πόντους και άφησε πίσω του τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, ο οποίος έχει πάρει το συγκεκριμένο βραβείο της δύο σεζόν πριν το κατακτήσει ο Εμπίντ. Συνολικά οι δυο τους κοντράρονται με αμείωτο ρυθμό εδώ και τρία χρόνια. 

Επειδή όμως, ακόμα βρισκόμαστε στον δεύτερο μήνα της regular season και υπάρχει μεγάλη διαδρομή μπροστά υπάρχουν κι άλλοι που σφετερίζονται την διάκριση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για παράδειγμα, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω και δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στα υψηλά στρώματα της κατάταξηες. Μάλιστα, κάποιοι τον ψήφισαν ως το Νο 1, αλλά αυτοί δεν αποτέλεσαν την πλειοψηφία. Συνολικά κατετάγει τρίτος στην ψηφοφορία, ενώ τον ακολούθησε ο Σάι Τζίλντζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με την πεντάδα να ολοκληρώνει ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς

ΛεΜπρόν, ο infuencer: 250 εκατομμύρια παραπάνω views το προφίλ του από τον δεύτερο - Στην πέμπτη θέση ο Αντετοκούνμπο
NBA

08:35 - 22.12.2023

ΛεΜπρόν, ο infuencer: 250 εκατομμύρια παραπάνω views το προφίλ του από τον δεύτερο - Στην πέμπτη θέση ο Αντετοκούνμπο

O ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έχει αντίπαλο στα social media. Με 756 εκατομμύρια θεάσεις στο προφίλ του είναι μαρκάν του δευτέρου ο Νο 1 στο ΝΒΑ. Τον ακολουθεί ο rookie Ουεμπανιαμά που προσπέρασε τον Στέφεν Κάρι, ενώ την πεντάδα κλείνουν ο Κέβιν Ντουράντ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Είναι χαρακτηριστικό πως για μία ακόμα χρονιά, την έκτη συνεχόμενη, το βραβείο είναι δεδομένο ότι θα πάει σε χέρια μη Αμερικανού. Ή έστω σε παίκτη εκτός ΗΠΑ, μιας και έχει πιθανότητες και ο Καναδός, Τζίλτζεους-Αλεξάντερ.