Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο, η... επιστροφή του Μίντλετον και το Μιλγουόκι ξανά στον δρόμο του (vids)
i

© photo by Dustin Satloff / Getty Images / Ideal Images

Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο, η... επιστροφή του Μίντλετον και το Μιλγουόκι ξανά στον δρόμο του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:11 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:15 - 28.12.2023

Στο Μπρούκλιν, οι Νετς παρατάχθηκα με μισή ομάδα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα ακόμα προσωπικό show και... παρολίγον triple double (32 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ) οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη με 144-122, λίγες ώρες μετά την ήττα στη Νέα Υόρκη. Στο πλευρό του Greak Freak αυτή τη φορά ο παραδοσιακός συνεργάτης του των τελευταίων χρόνων, Κρις Μίντλετον.

Πριν χάσουν στη Νέα Υόρκη, ανήμερα Χριστουγέννων, οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν επτά διαδοχικές νίκες και ήταν η πιο... καυτή ομάδα στο ΝΒΑ. Τώρα, λίγες ώρες ήττα στο Madison από τους Νικς, μεταφέρθηκαν στο γειτονικό Μπρούκλιν κι εκεί τα Ελάφια ξεσάλωσαν!

Ο Γιάννης Αντετούνμπο πλησίασε ένα ακόμα triple double, το τρίτο του για φέτος, αλλά τελικά του... έλειψαν δύο τελικές πάσες. Είχε 32 πόντους με μόλις δύο χαμένα σουτ (10/12), 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ, οδηγώντας παρέα με τον Κρις Μίντλετον με ασφάλεια την ομάδα τους μέχρι το τελικό 144-122

Ο Μίντλετον έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τη στιγμή που έχει επιστρέψει υγιείς και με 27 πόντους και 10 ασίστ θύμισε σε όλους ποιος ήταν ο παίκτης που είχε αγαστή συνεργασία με τον Αντετοκούνμπο στο μεγάλο ταξίδι μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021. Μάλιστα, με τους πόντους του στο συγκεκριμένο ματς, ξεπέρασε τους 12.000 στο σύνολο της καριέρας του και δεν ήταν μικρή υπόθεση γι' αυτόν. 

Η εντυπωσιακή παρουσία και η στατιστική τελειότητα των δύο προαναφερθέντων, δεν έδωσε τη δυνατότητα να διακριθεί -και αυτή τη φορά ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Έμεινε στους 12 πόντους και δεν χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά στην αναμέτρηση. Το έκανε βέβαια ο αναπληρωματικός του, Κάμερον Πέιν, ο οποίος σε λιγότερα από 23 λεπτά συμμετοχής παρήγαγε 18 πόντους και 6 ασίστ. Ήταν ο τρίτος σκόρερ της παρέας, αφού ο Μάικ Μπίσλεϊ ξεκίνησε δυναμικά, αλλά έμεινε στους 17. 

Για το Μπρούκλιν τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά. Επέλεξαν να ξεκουράσουν παίκτες τους και να δώσουν ευκαιρία στους μικρότερους ή σε αυτούς που συνήθως κάθονται στον πάγκο. Τρεις βασικοί δεν αγωνίστηκαν (Κάμερον Τζονσον, Σπένσερ Ντίνγουιντι, Νικ Κλάξτον), ενώ και αυτοί που έπαιξαν το έκαναν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο Καμ Τόμας για 12 λεπτά (8 πόντοι) και ο Μάικαλ Μπρίτζες για άλλα τόσα (6 πόντοι). Αναδείχθηκε ο Τζέιλεν Ουίλσον, ο οποίος με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ έκανε πολλαπλά ρεκόρ καριέρας, αλλά και οι Τρέντον Ουότφορντ (17 πόντοι), Νόα Κλόουνι (14) και Αρμόνι Μπρουκς (12).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να καταγράψει κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά πριν από 62 χρόνια (vids)
NBA

10:24 - 27.12.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να καταγράψει κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά πριν από 62 χρόνια (vids)

Στην ιστορία του ΝΒΑ (που ξεκινάει από 1949) μόνο ένας άνθρωπος έχει καταφέρει να ολοκληρώσει δύο διαδοχικές σεζόν με 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και τουλάχιστον πέντε ασίστ μέσο όρο. Αυτός ήταν ο θρυλικός Όσκαρ Ρόμπερτσον (1960-62) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, που πέρσι έκανε το πρώτο βήμα, φέτος είναι έτοιμος να το επαναλάβει. Μέχρι τώρα έχει 30,8 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ.  

Παίκτες που όπως με ειλικρίνεια και χωρίς διάθεση προσβολής, μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε πως «αρκετούς δεν τους ήξερα καν», αλλά όπως πρόσθεσε «έδωσαν πολύ ενέργεια και έκαναν το παιχνίδι να έχει ενδιαφέρον». Βέβαια, το τελικό σκορ δεν συμφωνεί, αλλά τα δεδομένα συγκλίνουν. Διότι, οι Μπακς νίκησαν με 22 πόντους διαφορά, αλλά αυτή δημιουργήθηκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με το επιμέρους 44-30.