Νέα ήττα για τους Σακραμέντο Κινγκς στο Πόρτλαντ - Αρνητικό σερί για τον Σάσα Βεζένκοφ (vids)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Νέα ήττα για τους Σακραμέντο Κινγκς στο Πόρτλαντ - Αρνητικό σερί για τον Σάσα Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:55 - 27.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:00 - 27.12.2023

Τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για τους Σακραμέντο Κινγκς που είδαν τους Φοξ και Σαμπόνις να βάζουν μαζί 77 πόντους, τον Σάσα Βεζένκοφ να έχει για διαδοχικό παιχνίδι «μηδέν» στην επίθεση και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, παρά τις απουσίες να συνεργάζονται αρμονικά μέχρι το υπέρ τους 130-113.

Τον μήνα Δεκέμβρη ξεκίνησαν με μία νίκη επί των πρωταθλητών Ντένβερ Νάγκετς και οι Σακραμέντο Κινγκς έδειξαν την πρόθεσή τους να ολοκληρώσουν εντυπωσιακά τον τελευταίο μήνα του έτους. Στη διαδρομή όμως, έχασαν τον δρόμο τους και στο Πόρτλαντ βρέθηκαν σε ένα σκοτεινό αδιέξοδο. Εκεί όπου τους συνάντησαν οι Μπλέιζερς και τους νίκησαν με το εντυπωσιακό 130-113.

Ήταν η τρίτη ήττα των Βασιλιάδων στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και αυτή ήρθε παρά το γεγονός ότι οι δύο καλύτεροι παίκτες της ομάδας, έβαλαν μαζί 77 πόντους! Ο ΝτιΑρόν Φοξ σταμάτησε στους 43, ο Ντομάντας Σαμπόνις κατέγραψε 34 (είχε και 12 ριμπάουντ), αλλά ήταν και οι μόνοι με διψήφιο αριθμό πόντων. 

Ο Κίγκαν Μάρεϊ ήταν απελπιστικά άστοχος (5 πόντοι με 2/11 σουτ), ο Μαλίκ Μονκ δεν βρήκε ρυθμό (7 πόντοι με 3/11 σουτ), ενώ ο κόουτς Μάικ Μπράουν έδωσε 9'22'' στον Σάσα Βεζένκοφ, κατά τη διάρκεια τον οποίων είχε από ένα ριμπάουντ και μία ασίστ. Αστόχησε και στα τρία τρίποντα που επιχείρησε και ήταν η πρώτη φορά στην ΝΒΑ καριέρα τους είχε μηδέν πόντους σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Δεν είχε σκοράρει στην ήττα από την Μινεσότα και το ίδιο συνέβη και τώρα. 

Για τους Μπλέιζερς αν και δεν αγωνίστηκε ο βασικός σέντερ, ΝτιΑντρέ Έιτον (και τον Σάεντον Σαρπ), ενώ εκτός σεζόν με πρόβλημα στο γόνατο είναι και αναπληρωματικός του, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, είδαν τον Αυστραλό rookie τους να κάνει... θαύματα. Ο 27χρονος Ντούοπ Ριθ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του και με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ έβαλε τις επιδόσεις του δίπλα στον Άνφερνι Σάιμονς με τους 29 πόντους, τον Μάλκομ Μπρόγκτον με τους 19, ενώ από τον πάγκο -μαζί με τον Αυστραλό- ήρθε και ο Σκουτ Χέντερσον για να δώσει επιλογές και λύσης. Το No 3 του Draft είχε 17 πόντους και 11 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής.