Οι Τίμπεργουλβς «δάγκωσαν» στο Σακραμέντο τους Κινγκς - Στο... μηδέν και στο επτάμισι ο Βεζένκοφ (vids)
i

@ photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Οι Τίμπεργουλβς «δάγκωσαν» στο Σακραμέντο τους Κινγκς - Στο... μηδέν και στο επτάμισι ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:41 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 07:49 - 24.12.2023

Παρά την απουσία του Καρλ Άντονι-Τάουνς, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς με πρωταγωνιστές τους Ρούντι Γκομπέρ και Άντονι Έντουαρντς νίκησαν με 110-98 τους Σακραμέντο Κινγκς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μαλίκ Μονκ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να περνά απαρατήρητος σε επτάμισι λεπτά συμμετοχής.

Μετά την βαριά ήττα από τους Σέλτικς, οι Σακραμέντο Κινγκς όρθωσαν ανάστημα και νίκησαν τους Φοίνιξ Σανς. Τώρα όμως, οι Βασιλιάδες έμειναν και πάλι… γυμνοί. Υποδέχθηκαν, λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα, την καλύτερη ομάδα της Δύσης και αυτή -ω του θαύματος- μέχρι στιγμή εκπροσωπείται από τους Τίμπεργουλβς και το αποτέλεσμα ήταν 110-98 υπέρ των φιλοξενουμένων. 

Οι Λύκοι από τα βουνά της Μινεσότα κατέβηκαν στην παραποτάμια πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, το Σακραμέντο, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τον Καρλ Άντονι-Τάουνς. Παρόλα αυτά, ο Ρούντι Γκομπέρ έπαιξε και για τους… δύο. Περιόρισε το κατα δύναμιν τον Ντομάντας Σαμπόνις, που ναι μεν έκανε triple double, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει όσο θα ήθελα και όσο θα μπορούσε (17 πόντοι με 7/12). Ο Γάλλος σέντερ, εκτός των 17 ριμπάουντ και των 2 μπλοκ, στην επίθεση έβαλε περισσότερους πόντους από τον Λιθουανό. 

Σταμάτησε στους 21 με 10/13 προσπάθειες και μαζί με τον Άντονι Έντουαρντς, έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους. Ο Έντουαρντς, ειδικά στο τέλος… υπερασπίστηκε τους Λύκους. Είχε ξεκινήσει από την αρχή να παράγει πόντους, αλλά με άσχημα ποσοστά. Τελικά τα βελτίωσε και ολοκλήρωσε το έργο του με 34 πόντους που προέκυψαν από 13/27 σουτ

Για τους Κινγκς πέραν του Ντομάντας Σαμπόνις (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ), οι ΝτιΆρον Φοξ (27 πόντοι) και Κίγκαν Μάρεϊ (20 πόντοι) προσέφεραν υπηρεσίας, αλλά συνολικά οι Κινγκς δεν μπόρεσαν να καλύψουν το κενό της απουσίας του Μαλίκ Μονκ. 

Αντ’ αυτού δεν ήρθε κανένας από τον πάγκο για να δώσει σημαντική ώθηση στην επίθεση. Μόνο ο Τρέι Λάιλς έβαλε μερικά σουτ, ενώ ο κόουτς Μάικ Μπράουν δεν έδωσε ρόλο στον Σάσα Βεζένκοφ. Τον έβαλε στο παιχνίδι αποσπασματικά και συνολικά για μόλις 7'34'' και ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ είχε ένα άστοχο τρίποντο, κανέναν πόντο και κατάφερε να καταγράψει στην στατιστική του ένα κλέψιμο και ένα ριμπάουντ

Στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ο Κίγκαν Μάρεϊ… επιτέθηκε προσπαθώντας να δώσει ελπίδες στην ομάδα του. Κι ενώ από το πρώτο ημίχρονο μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν καθιερωθεί διψήφιες διαφορές υπέρ της Μινεσότα, ο νεαρός φόργουορντ με το «φαρμακερό» σουτ, έβαλε 9 διαδοχικούς πόντους -τους περισσότερους από ασίστ του Σαμπόνις- η διαφορά έπεσε κάτω από τους δέκα. 

Αρχικά 98-89 και αμέσως μετά με ένα καλάθι του Χάρισον Μπαρνς έγινε το 98-91. Απέμεναν τρία λεπτά για το τελος και της τέταρτης περιόδου και φάνηκε τότε πως η… μάχη θα ξεκινούσε και πάλι. Τελικά δεν συνέβη, κυρίως λόγω του Άντονι Έντουαρντς.