Με «τριπλό» Σαμπόνις και ηγετικό Φοξ οι Κινγκς «λύγισαν» τους Σανς - Τι έκανε ο Βεζένκοφ

Με «τριπλό» Σαμπόνις και ηγετικό Φοξ οι Κινγκς «λύγισαν» τους Σανς - Τι έκανε ο Βεζένκοφ

Χρήστος Τσάλτας 08:25 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 23.12.2023

Ο Ντομάντας Σαμπόνις ήταν ασταμάτητος, ο Ντε'Άαρον Φοξ πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν χρειάστηκε και οι Σακραμέντο Κινγκς επιβλήθηκαν των Φοίνιξ Σανς με 120-105. Στα ρηχά ο Σάσα Βεζένκοφ.

Από νίκη σε νίκη βαδίζουν οι Σακραμέντο Κινγκς, που σε ακόμα ένα βράδυ εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, το Golden 1 Center και κατάφεραν να φτάσουν σε σπουδαία νίκη απέναντι στους Φοίνιξ Σανς, που παρατάχθηκαν για ακόμα μια φορά χωρίς τον Μπράντλεϊ Μπιλ.

Η ομάδα του Μάικ Μπράουν πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, συντήρησε το προβάδισμά της ως το τέλος και έφτασε στην 17η νίκη της σεζόν, με το ρεκόρ της να βελτιώνεται στο 17-10. Την ίδια ώρα που οι ανς υποχώρησαν στο 14-14, με το ξεκίνημά τους στη σεζόν να είναι πολύ μακριά από τα στάνταρ που έχουν θέσει για τη φετινή προσπάθειά τους.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις κυριάρχησε στην αναμέτρηση, καταγράφοντας ένα ακόμα triple double. Ο Λιθουανός σέντερ μέτρησε 28 πόντους, 11 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 12/15 σουτ, κάνοντας τη διαφορά. Από... κοντά ο Ντε'Άαρον Φοξ, που μέτρησε 23 πόντους και 7 ασίστ, σε ένα ιστορικό βράδυ, καθώς έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του franchise από τότε που οι «βασιλιάδες» μετακόμισαν στο Σακραμέντο.

Πολύ σημαντική και η παρουσία του Κίγκαν Μάρεϊ που πρόσθεσε 21 πόντους και έδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση για την ομάδα του. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Σάσα Βεζένκοφ ήρθε από τον πάγκο και σε 6'13'' που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 3 πόντους με 1/1 τρίποντο και 1 ασίστ.

Στην απέναντι όχθη, ο Φρανκ Βόγκελ περίμενε τα πάντα από δύο παίκτες. Ο Κέβιν Ντουράντ μέτρησε 28 πόντους και 7 ριμπάουντ, την ώρα που ο Ντέβιν Μπούκερ πρόσθεσε 24 πόντους, 7 ασίστ και 9/20 σουτ. Οι δύο παίκτες όμως δεν είχαν βοήθειες, με τους Σανς να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ομάδας του Σακραμέντο, που έφτασε σε ακόμα μια νίκη στη σεζόν.