O Στέφεν Κάρι «εκτέλεσε» τους Σέλτικς στην παράταση - Οι Μπλέιζερς νίκησαν τους Σανς παρά την «σαραντάρα» του Ντουράντ (vids)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

O Στέφεν Κάρι «εκτέλεσε» τους Σέλτικς στην παράταση - Οι Μπλέιζερς νίκησαν τους Σανς παρά την «σαραντάρα» του Ντουράντ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:20 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 20.12.2023

Έβαλε 7 πόντους στα τελευταία 38'' του έξτρα πενταλέπτου, ενώ συνολικά σταμάτησε στους 33 και οι Ουόριορς νίκησαν στο Γκόλντεν Στέιτ τους πρωτοπόρους της Ανατολής, Σέλτικς με το εντυπωσιακό 132-126. Στο Πόρτλαντ οι Μπλέιζερς με πρωταγωνιστές τους Άνφερνι Σάιμονς, Τζέραμι Γκαρντ και ΝτιΑντρέ Εϊτον επικράτησαν των Σανς (109-104) την ώρα που ο Κέβιν Ντουράντ έβαζε 40 πόντους.

Πήρε την υπόθεση προσωπικά και αυτή τη φορά δεν άφησε την ομάδα του εκτεθειμένη. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πιθανότατα βρίσκονται στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων χρόνων, χάνουν με μεγάλη συχνότητα και αναζητούν φρεσκάδα και ζωντάνια. Και τα δύο τα προσέφερε ο Στέφεν Κάρι, ο οποίος αφού πρώτα έκανε τους Πολεμιστές ανταγωνιστικούς απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς που βρίσκονται στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας, όταν βρήκε την ευκαιρία τους... αποτελείωσε. 

Το παιχνίδι κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, αφού η κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 121-121 και στα τελευταία 38'' της παράτασης ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετ έβαλε 7 πόντους και έφθασε στο σύνολο τους 33. Ταυτόχρονα το Γκόλντεν Στέιτ ολόκληρο έφθασε στη νίκη με 132-126. 

Η αρχή έγινε με ένα lay up που έβαλε την ομάδα του μπροστά με 127-123 (38,2'' για το τέλος) και στα 11'' -κι αφού είχε προηγηθεί τρίποντο του Αλ Χόργορντ για του Σέλτικς- απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Κι όταν του έκαναν φάουλ (3'' πριν το φινάλε) δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Πέραν του Στέφεν Κάρι, οι Ουόριορς είδαν τον Κλέι Τόμπσον να βάζει 24 πόντους, τον Τζόναθαν Κουμίνγκα να είναι αποτελεσματικός (17 πόντοι και 7 ριμπάουντ) ενώ βρήκαν και μία έξτρα επιλογή. Μιας και ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι τιμωρημένος και δεν αγωνίζεται, ο rookie Τρέισι Τζάκσον-Ντέβις βρήκε χρόνο και ρόλο και τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ. 

Για τους Σέλτικς ο Ντέρικ Ουάιτ ήταν πρώτος σκόρερ με 30 πόντους, ο Τζέιλεν Μπράουν τον ακολούθησε με 28 πόντους, ενώ είχε 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Όσα και ο Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος όμως, ήταν άστοχος και τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 5/17 σουτ. 

Με... ποικιλία οι Μπλέιζερς ξεπέρασαν τα εμπόδια που έστησε ο Ντουράντ 

O ΝτιΑντρέ Έιτον, τη μέρα που αντιμετώπιζε την τέως ομάδα του έκανε ένα εντυπωσιακό double double (16 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και παρέα με τους Άνφερνι Σάιμονς (23 πόντοι) και Τζέραμι Γκραντ (22 πόντοι) οδήγησε στη νίκη τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 109-104 επί των Φοίνιξ Σανς

Για τους Ήλιους ο μόνος που προσέφερε... φως ήταν ο Κέβιν Ντουράντ, αλλά παρά τους 40 πόντους του δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι παραπάνω στην ομάδα του από το να παραμείνει ανταγωνιστική στο παιχνίδι. Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα του Φοίνιξ στα τελευταία επτά παιχνίδια.