Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:04 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:11 - 19.12.2023

Οι Σακραμέντο Κινγκς χωρίς να δυσκολευτούν νίκησαν με 143-131 τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. O Ντομάντας Σαμπόνις έκανε triple double με 28 πόντους, ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 30, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ σε 11'46'' έκανε σημαντική δουλειά στην επίθεση (8 πόντοι) και πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ της ΝΒΑ καριέρας του (7).

Οι Ουίζαρντς είναι μία από τις πιο... ανισόρροπες ομάδες της λίγκας, με πολύ ταλέντο στην επίθεση κι όταν παράγουν πόντους με συνέπεια για να τους νικήσεις πρέπει να απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο. Οι Σακραμέντο Κινγκς τους έβαλαν 143 πόντους΄(και δέχθηκαν 131) και οι Μάγοι της πρωτεύουσας των ΗΠΑ που το 2028 θα... μετακομίσουν στη Βιρτζίνια, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν σε αυτό το επίπεδο. 

Ο Ντομάντας Σαμπόνις ήταν ο μεγάλος καθοδηγητής, έβαλε 28 πόντους, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ, στο 35ο triple double της καριέρας του. 

Ο Λιθουανός είχε για στήριγμά του -όπως πάντα- τον ΝτιΆρον Φοξ με τους 30 πόντους του, ενώ όλοι οι Βασιλιάδες λειτούργησαν αρμονικά. Επιπλέον, ο Κίγκαν Μάρεϊ μετά το τρομερό του παιχνίδι και το άπιαστο ρεκόρ των 12 τριπόντων κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, είχε αυτή τη φορά πιο ρεαλιστικά νούμερα, αλλά επίσης εντυπωσιακά: 25 πόντοι με 4/7 τρίποντα. 

Στην όλη διαδικασία της νίκης μετείχε και ο Σάσα Βεζένκοφ. Μάλιστα, έκανε και ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με τα 7 ριμπάουντ που μάζεψε, εκ των οποίων μάλιστα τα τέσσερα ήταν επιθετικά! Είχε επίσης και 8 πόντους με 2/3 τρίποντα, μία ασίστ, ένα λάθος, αλλά και δύο κλεψίματα. Στην πραγματικότητα προσέγγισε το πρώτο double double της καριέρας του κι αν ο κόουτς Μάικ Μπράουν του είχε δώσει μερικά λεπτά παραπάνω από τα 11'46'' που αγωνίστηκε τότε (ίσως) θα το είχε κάνει!

Για τους Ουίζαρντς ο Τζόρνταν Πουλ άφησε τις... κωλοτούμπες και τα παιχνιδίσματα και ενεργοποίησε το πλούσιο ταλέντο του. Είχε 28 πόντους με 8/13 τρίποντα, αλλά γενικά η ομάδα της Ουάσινγκτον κυνηγούσε μεγάλες διαφορές (20+ πόντων) από την αρχή του αγώνα. Και το μόνο που κατάφερε ήταν στο τέλος να περιορίσει το εύρος της αποτυχίας της. Σε αυτό βοήθησαν και οι 27 πόντοι του Κάιλ Κούζμα.