Οι Χοκς σκέφτονται να ανταλλάξουν τον ΝτεΖούντε Μάρεϊ και οι Λέικερς προσπαθούν να τους βοηθήσουν (vid)
i

© photo by Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Οι Χοκς σκέφτονται να ανταλλάξουν τον ΝτεΖούντε Μάρεϊ και οι Λέικερς προσπαθούν να τους βοηθήσουν (vid)

Με το που οι Λέικερς αντιλήφθηκαν πως οι Ατλάντα Χοκς συζητούν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τον ΝτεΖούντε Μάρεϊ, ο 27χρονος γκαρντ τοποθετήθηκε στο Νο 1 της λίστας των Καλιφορνέζων. Εκεί όπου συνεχίζει βέβαια να υπάρχει και το όνομα του Ζακ ΛαΒίν των Σικάγο Μπουλς.

Υπάρχουν αρκετά δελεαστικά ονόματα που έχουν τοποθετηθεί με την ένδειξη: «Διαθέσιμοι για ανταλλαγή». Δύο από τα... κεντρικά πρόσωπα της διαδικασίας αυτής είναι ο Πασκάλ Σιάκαμ και ο συμπαίκτης του στο Τορόντο, Ότζι Ανουνομπι. Θεωρείται πολύ πιθανό ο ένας από τους δύο να αποχωρήσει σύντομα (μέχρι τις αρχές Φλεβάρη) και οι Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ είναι μία από τις ομάδες που έχουν εστιάσει πάνω τους. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς εσχάτως παρουσιάζονται ως ένας από τους οργανισμούς που θέλουν να κάνουν αίσθηση και ο Ανουνόμπι είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους. 

Ο Ζακ ΛαΒίν των Σικάγο Μπουλς είναι επίσης ένας All-Star που βρίσκεται λίγο πριν το trade και μάλιστα, δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσει να μαζεύει τα πράγματά του. Βέβαια, οι Σίξερς δεν τον έχουν στις άμεσες προτιμήσεις τους, ενώ και οι Λέικερς που ενδιαφέρονται γι' αυτόν έντονα, φαίνεται πως τον έχουν τοποθετήσει στη δεύτερη θέση της λίστα τους. 

Διότι, με το που αντιλήφθηκαν πως οι Ατλάντα Χοκς ανιχνεύουν την αγορά βάζοντας ως αντάλλαγμα τον ΝτεΖούντε Μάρεϊ, τότε ο γκαρντ των Γερακιών με τα 120 εκατομμύρια συμβολαίου για τέσσερα χρόνια αποτελεί τον άνθρωπο που στο Λ.Α. θεωρούν ότι θα αναβαθμίσει αρκούντως το παιχνίδι των Λιμνανθρώπων και θα τους κάνει να σκέφτονται με ρεαλιστικές πιθανότητες τους τελικούς. 

Για να τον πάρουν, θα αναγκαστούν να παραχωρήσουν τον Όστιν Ριβς, κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον θα ήθελαν να αποφύγουν. Και γιατί o 25χρονος με το παιχνίδι του κάνει τους Λέικερς δελεαστικούς (έχει 15,1 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), αλλά και γιατί έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ θα ήταν το ιδανικό αντάλλαγμα για τους Καλιφορνέζους, αλλά η Ατλάντα δεν ενδιαφέρεται γι' αυτόν. Οπότε σκοπεύουν να τον κρατήσουν για τον πάγκο τους, αλλά ψάχνουν έναν βασικό οργανωτή -ειδικά από τη στιγμή που ο Γκέιμπ Βίνσεντ χειρουργήθηκε και η επιστροφή του στη δράση δεν προβλέπεται πριν τον Φεβρουάριο.  

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να καταγράψει κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά πριν από 62 χρόνια (vids)
NBA

10:24 - 27.12.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να καταγράψει κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά πριν από 62 χρόνια (vids)

Στην ιστορία του ΝΒΑ (που ξεκινάει από 1949) μόνο ένας άνθρωπος έχει καταφέρει να ολοκληρώσει δύο διαδοχικές σεζόν με 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και τουλάχιστον πέντε ασίστ μέσο όρο. Αυτός ήταν ο θρυλικός Όσκαρ Ρόμπερτσον (1960-62) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, που πέρσι έκανε το πρώτο βήμα, φέτος είναι έτοιμος να το επαναλάβει. Μέχρι τώρα έχει 30,8 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ.  

Ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ είναι ένας γκαρντ που ξέρει να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Είναι σπουδαίος αμυντικός, ενώ την τρέχουσα σεζόν με τα Γεράκια έχει 20,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 5,4 ασίστ. Όσο κι αν τους λείψει ο Ριβς, αν η Ατλάντα πει το «ναι» τότε σκοπεύουν να προχωρήσουν στο trade. Επίσης, ο 27χρονος Μάρεϊ, εκπροσωπείται από τον ατζέντη Ριτς Πολ, ο οποίος εκτός από σύντροφος της τραγουδίστριας Αντέλ, είναι και «κολλητός» του ΛεΜπρόν