Με τον Μοράντ οι Γκρίζλις δεν χάνουν με τίποτα - Οι Θάντερ νίκησαν τους πρωτοπόρους Τίμπεργουλβς (vids)
i

© photo by Sean Gardner / Getty Images / Ideal Images

Με τον Μοράντ οι Γκρίζλις δεν χάνουν με τίποτα - Οι Θάντερ νίκησαν τους πρωτοπόρους Τίμπεργουλβς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:03 - 27.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 27.12.2023

Στη Νέα Ορλεάνη οι Γκρίζλις έκαναν το «4 στα 4» από τη μέρα που επέστρεψε στη δράση ο Τζα Μοράντ, ο οποίος έβαλε 31 πόντους στους Πέλικανς και η μάδα του Μέμφις νίκησε με 116-115. Μεγάλη επικράτηση των Θάντερ επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τον πλησίασαν στην κορυφή της Δύσης. Νίκες για Μπουλς, Μάτζικ, Τζαζ και Κλίπερς.

Οι εικόνες που... διατυπώνει πάνω στο παρκέ ο Τζα Μοράντ είχαν λείψει στους λάτρεις του ΝΒΑ. Δεν έλλειψαν όμως, από τους αντιπάλους των Μέμφις Γκρίζλις που πλέον κάθε φορά που τους συναντούν... υποφέρουν! 

Οι Αρκούδες μέχρι να επιστρέψει από την τιμωρία του ο 24χρονος «υπερηχητικός» σούπερ σταρ είχαν ρεκόρ 6-19. Τώρα, έχουν 10-19, πράγμα που σημαίνει ότι μαζί του έχουν τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες και δεν θα αρχίσουν να μπουν σύντομα σε τροχιά Play Offs. Η τελευταία τους επιτυχία ήταν εντυπωσιακή και εκτός έδρας. Νίκησαν στη Νέα Ορλεάνη τους Πέλικανς με 116-115, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο και με τον Μοράντ να βάζει 31 πόντους

Μάλιστα, με παρόμοια επίδοση, αλλά με Buzzer Beater (στις 20/12) είχε ξανανικήσει τους Πελεκάνους στο πρώτο του ματς για την τρέχουσα σεζόν και τώρα επανέλαβε το ίδιο στυλ, αλλά με διαφορετικές λεπτομέρειες το κατόρθωμά του. Βέβαια είχε στο πλευρό του και τον Ντέσμον Μπέιν (27 πόντοι), αλλά επέστρεψε από τον τραυματισμό τους και ο Μάρκους Σμαρτ (13 πόντοι, 5 κλεψίματα). Οι τρεις τους, μαζί και με τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιος, έκαναν τη διαφορά, ενώ για τη Νέα Ορλεάνη ο Μπράντον ίνγκραμ ήτα πρώτος σκόρερ (24 πόντοι) και οι Ζάιον Ουίλιαμσον και Γιόνας Βαλαντσιούνας έκαναν double double. 

🏀 Πόρτλαντ Τρέιλ Μπέιζερς - Σακραμέντο Κινγκς: 130-113
🏀 Ντιτρόιτ Πίστονς - Μπρούκλιν Νετς: 112-118

Στην Οκλαχόμα Σίτι, οι δύο ομάδες με τις λιγότερες ήττες στη δυτική περιφέρεια «μονομάχησαν» και οι Θάντερ (19-9) πήραν σπουδαία νίκη επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς (22-7). Και μάλιστα με το εντυπωσιακό 129-106. Δεν τους «κατέβασαν» από την κορυφή, αλλά τους πλησίασαν σε αυτήν. Για να συμβεί αυτό τέσσερις παίκτες των Θάντερ είχαν από 20 πόντους και πάνω. 

Πρώτος όλων, ήταν ο καθιερωμένος MVP της Οκλαχόμα, Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ, με τους 34 πόντους του, ενώ τον συνόδευσαν στην επιτυχία οι Τζέιλεν Ουίλιαμς (21 πόντοι), Λου Ντορτ (20) και Τσετ Χόλμγκρεν (20). Για τη Μινεσότα που επέστρεψε ο Καρλ Άντονι-Τάουνς (16 πόντοι) πρώτος σκόρερ ήταν ο Άντονι Έντουαρντς (25 πόντοι). 

Στο Σικάγο, οι Μπουλς παραμένουν... ζεστοί και πήραν την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Το «παράδοξο» ήταν ότι αυτή τη φορά επικράτησαν των Ατλάντα Χοκς (118-113) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Ντράμοντ. Ο βετεράνος σέντερ θυμήθηκε τα... παλιά, κι ενώ φέτος έχει 6,2 πόντους και 6,8 ριμπάουντ μέσο όρο, αυτή τη φορά είχε 24 πόντους και 25 ριμπάουντ! Τα 10 από αυτή ήταν επιθετικά, ενώ είχε 3 κλεψίματα και 2 μπλοκ. 

Βέβαια, από την άλλη ο Ντράμοντ είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει 45 φορές το «20-20» και μόνο ο πρώην NBAer, Ντουάιτ Χάουαρντ τα έχει καταφέρει περισσότερες φορές στην ιστορία από αυτόν: 51.