O Τζα Μοράντ επέστρεψε με νικητήριο buzzer beater και οι Γκρίζλις έκαναν τρομερή ανατροπή στην Νέα Ορλεάνη (vids)
i

© photo by Chris Graythen / Getty Images / Ideal Images

O Τζα Μοράντ επέστρεψε με νικητήριο buzzer beater και οι Γκρίζλις έκαναν τρομερή ανατροπή στην Νέα Ορλεάνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:34 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 20.12.2023

Η τιμωρία των 25 αγώνων ολοκληρώθηκε και τη βραδιά που ο Τζα Μοράντ πάτησε και πάλι το παρκέ έβαλε 34 πόντους σε 35 λεπτά, το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή και οι Μέμφις Γκρίζλις αν και έχαναν με 24 πόντους πήραν την εκτός έδρας νίκη (115-113) επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Δεν αμφέβαλλε κανείς για το αστείρευτο ταλέντο του. Για την νοημοσύνη του αμφέβαλαν αρκετοί και ο Τζα Μοράντ -η αλήθεια είναι- είχε δώσεις παραπάνω από ένα δικαίωμα και σχεδόν επιβεβαίωνε με τις πράξεις του τους αμφισβητίες. 

Άλλωστε η ύπαρξή του στο NBA είχε μερικώς ξεχαστεί, καθώς στα πρώτα 25 παιχνίδια της σεζόν ήταν τιμωρημένος πληρώνοντας το πάθος του για τα όπλα. Οι δικαστικές του περιπέτειες δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ολοκληρώθηκε η τιμωρία του από τη λίγκα για τα εξωαγωνιστικά του παραπτώματα και τη μέρα που επέστρεψε στη δράση άπαντες θυμήθηκαν πόσο σπουδαίος παίκτης. 

Για κακή τύχη των Πέλικανς επανεμφανίστηκε με τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις στη Νέα Ορλεάνη και σε 35 λεπτά συμμετοχής έβαλε 34 πόντους! Μάλιστα, πήρε την μπάλα όταν αυτή έκαιγε και με δικό του καλάθι στην εκπνοή οι Αρκούδες νίκησαν με 115-113, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 24 πόντους διαφορά. 

Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Μέμφις σε 25 ματς, αλλά πλέον η ψυχολογία και το επίπεδό τους έχει ανέβει. Η επιστροφή του Τζα Μοράντ τους κάνει πιο δελεαστικούς στο μάτι και πολύ πιο ανταγωνιστικούς στο παρκέ. Αν δεν... κυλήσει ξανά στις αυτοκαταστροφικές πράξεις, τότε η Δύση θα αποκτήσει έναν ακόμα σκληρό αντίπαλο με όνειρα και φιλοδοξίες. 

Nέο triple double με ρεκόρ καριέρας για τον Αντετοκούνμπο, έγραψε ιστορία ο Λίλαρντ και οι Μπακς νίκησαν ξανά (vids)
NBA

08:19 - 20.12.2023

Nέο triple double με ρεκόρ καριέρας για τον Αντετοκούνμπο, έγραψε ιστορία ο Λίλαρντ και οι Μπακς νίκησαν ξανά (vids)

Τη μέρα που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έγινε ο 51ος στην ιστορία του ΝΒΑ έσπασε το φράγμα των 20.000 πόντων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε triple-double, ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (16) και οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν (132-119) τους Σαν Αντόνιο Σπερς, πανηγυρίζοντας για 14ο σερί παιχνίδι στην έδρα τους.

Πέραν αυτού πάντως και λίγες μέρες πριν επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Μάρκους Σμαρτ για να προσφέρει... σκληράδα στο σύνολο, δύο ακόμα παίκτες είχαν πάνω από 20 πόντους κόντρα στους Πελεκάνους. Ο Τζάρεν Τζάκσον σταμάτησε στους 24 και ο Ντέσμον Μπέιν στους 21. Για τους ηττημένους γηπεδούχους, ο Μπράντον Ίνγκραμ ήταν ο κορυφαίος με 34 πόντους, ενώ ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έκανε ένα ακόμα double double: 22 πόντοι, 14 ριμπάουντ.