Nέο triple double με ρεκόρ καριέρας για τον Αντετοκούνμπο, έγραψε ιστορία ο Λίλαρντ και οι Μπακς νίκησαν ξανά (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Nέο triple double με ρεκόρ καριέρας για τον Αντετοκούνμπο, έγραψε ιστορία ο Λίλαρντ και οι Μπακς νίκησαν ξανά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:19 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 20.12.2023

Τη μέρα που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έγινε ο 51ος στην ιστορία του ΝΒΑ έσπασε το φράγμα των 20.000 πόντων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε triple-double, ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (16) και οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν (132-119) τους Σαν Αντόνιο Σπερς, πανηγυρίζοντας για 14ο σερί παιχνίδι στην έδρα τους.

Δεν ήταν ένας, ούτε δύο οι λόγοι που το παιχνίδι απέκτησε μία ιστορική σημασία. Ήταν τρεις! Kαι ο πρώτος αφορά στον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος με 40 πόντους εκτός του ότι ηγήθηκε στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Σαν Αντόνιο Σπερς με 132-119, ταυτόχρονα, με την προσωπική του επίδοση ξεπέρασε τους 20.000 πόντους στο ΝΒΑ

Έγινε ο 51ος στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο και μόνο αυτός με άλλους επτά εν' ενεργεία παίκτες τα έχουν καταφέρει. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο ένας εξ αυτών και οι Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Στέφεν Κάρι, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Κρις Πολ οι υπόλοιποι. 

Αυτό ήταν το ένα στοιχείο και το δεύτερο το πρόσθεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Όχι γιατί έκανε το δεύτερο triple double της σεζόν (και 31ο στην ΝΒΑ πορεία του), αλλά γιατί έκανε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. 

Λίγες μέρες μετά τους 64 πόντους στο ματς με τους Πέισερς, αυτή τη φορά ασχολήθηκε με τις τελικές πάσες και κατέγραψε 16 στο σύνολο. Δηλαδή, της περισσότερες που έχει κάνει σε ένα ματς στην δεκαετή πορεία του στον «μαγικό πλανήτη». Είχε μόλις 11 πόντους, αλλά δεν χρειάστηκε να βάλει άλλους γιατί ο Λίλαρντ είχε πάρει... φωτιά, ενώ ο Greak Freak μάζεψε και 14 ριμπάουντ. 

Παράλληλα, οι Μπακς νίκησαν για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι και για 14ο σερί στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι. Μάλιστα, αυτή τους η πανηγυρική διαδοχή στα εντός έδρας ματς είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 32 χρόνων και απέχουν έξι νίκες από την τρομερή επίδοση των 20 νικηφόρων αγώνων που κατέκτησαν από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Ιανουάριο του 1991.

Για τους Σπερς, που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν, εκτός όλων των προβλημάτων που τους δημιούργησαν τα Ελάφια, δεν είχαν στη διάθεσή τους και τον δικό τους σταρ, τον 19χρονο Γάλλο, Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στον αστράγαλο. Ο Κέλντον Τζόνσον (28 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Ζακ Κόλινς (22 πόντοι) έκαναν μία αξιόλογη προσπάθεια, αλλά έπεσαν πάνω στο τοίχος που έστησαν ο Λίλαρντ με τον Αντετοκούνμπο. 

Sportal Euroleague Show με Μονακό - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!