Οι Τίμπεργουλβς και οι Κλίπερς συνεχίζουν τα θαυμαστά τους έργα (vids)

Οι Τίμπεργουλβς και οι Κλίπερς συνεχίζουν τα θαυμαστά τους έργα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 19.12.2023

Στην Ιντιάνα οι Κλίπερς πήραν την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους (151-127) με τον Τζέιμς Χάρντεν να διαλύει τα αμυντικά συστήματα των Πέισερς, ενώ στο Μαϊάμι οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς με πρωταγωνιστή τον Άντονι Έντουαρντς πήραν την 20η τους νίκη (112-108) σε 25 αγώνες!

O Tάιλερ Χίροου επέστρεψε μετά από 40 μέρες απουσίας, αλλά οι περσινοί φιναλίστ των τελικών, Μαϊάμι Χιτ, δεν υποδέχθηκαν κάποια τυχαία ομάδα. Αλλά την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, έχουν το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ (παρέα με τους Μπόστον Σέλτικς), ενώ τον Δεκέμβριο έχουν χάσει μόνο ένα παιχνίδι, στις επτά αναμετρήσεις εντός του τελευταίου μήνα του έτους. 

Η έβδομη έλαβε χώρα μακριά από την έδρα τους, στην Φλόριντα, εκεί όπου ο Άντονι Έντουαρντς έστησε ένα μικρό... πάρτι και με 32 πόντους οδήγησε τους Λύκους στη νίκη με 112-108. Μάλιστα ο νεαρός φόργουορντ έβαλε και το κρίσιμο καλάθι για την ομάδα του όταν έκανε το σκορ 109-106 κι ενώ απέμεναν 25'' για την ολοκλήρωση του αγώνα. 

Αυτή ήταν η 20η επιτυχία τους σε σύνολο 25 αγώνων στην κανονική διάρκεια και δείχνουν ικανοί την τρέχουσα σεζόν να πρωταγωνιστήσουν και να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στους δυτικούς που σκέφτονται τους τελικούς. 

Μία από τις ομάδες που θέλουν να κυριαρχήσουν στην περιφέρεια είναι και οι Κλίπερς. Από τη στιγμή που απέκτησαν τον Τζέιμς Χάρντεν, ναι μεν ξεκίνησαν με... προβληματισμούς, αλλά εδώ και καιρό έχουν βρει την μέθοδο για να είναι αποτελεσματικοί. Και μάλιστα, αποτελούν την πιο φορμαρισμένη ομάδα του μήνα. Έχασαν το πρώτο ματς για τον Δεκέμβρη και από τότε έχουν οκτώ σερί νίκες. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης (19/12) βρέθηκαν στην Ιντιάνα και εκεί διέλυσαν τους Πέισερς με το εντυπωσιακό 151-127. Ο Χάρντεν ήταν ασταμάτητος. Είχε 35 πόντους με 8/11 τρίποντα και δείχνει πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα σε ένα αγωνιστικό προφίλ που κυριαρχεί ο Κουάι  Λέοναρντ και ο Πολ Τζορτζ. 

Ο πρώτος αυτή τη φορά είχε 28 πόντους, ο δεύτερος 27, ενώ ο Ίβιτσα Ζούμπατς, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μάιλς Τέρνερ για τους γηπεδούχους και κυριάρχησε στο... ζωγραφιστό. Μάλιστα έκανε και ένα εντυπωσιακό double-double: 18 πόντοι, 16 ριμπάουντ. 

Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)
NBA

08:04 - 19.12.2023

Άνετη νίκη του Σακραμέντο - Σούπερ Βεζένκοφ με ρεκόρ σε περιορισμένο χρόνο (vids)

Οι Σακραμέντο Κινγκς χωρίς να δυσκολευτούν νίκησαν με 143-131 τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. O Ντομάντας Σαμπόνις έκανε triple double με 28 πόντους, ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 30, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ σε 11'46'' έκανε σημαντική δουλειά στην επίθεση (8 πόντοι) και πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ της ΝΒΑ καριέρας του (7).

Για τους Πέισερς ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον έκανε 11 ασίστ, αλλά και το χειρότερο παιχνίδι τους σε παραγωγή πόντων. Είχε 8 και μόνο ο Μπενεντίκτ Μαθουρίν με τους 34 πόντους του προβλημάτισε τους Καλιφορνέζους.