Αντετοκούνμπο: «Κανείς δεν περίμενε πως ένα κοκκαλιάρικο παιδί από την Ελλάδα θα έσπαγε τα ρεκόρ του Τζαμπάρ»

Αντετοκούνμπο: «Κανείς δεν περίμενε πως ένα κοκκαλιάρικο παιδί από την Ελλάδα θα έσπαγε τα ρεκόρ του Τζαμπάρ»

Γιώργος Γαβριλάκης 08:26 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 18.12.2023

Τη μέρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και στο σύνολο των ριμπάουντ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, θυμήθηκε το 2013 και το ξεκίνημα της πορείας του στο ΝΒΑ.

Τα τελευταία (αρκετά) χρόνια το ΝΒΑ είναι υποψιασμένο από το τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ ο Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όμως, όταν ξεκινούσε την πορεία του στον «μαγικό πλανήτη» όπως ο ίδιος θυμάται και παραδέχεται «κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί το 2013, πως εκείνο το κοκκαλιάρικο παιδί από την Ελλάδα, που έγινε Draft με σκοπό να παίξει αρχικά στην G-League θα έσπασε το ρεκόρ του Τζαμπάρ». 

Αυτή ήταν η αλήθεια του λίγο μετά την επίδοσή του στο ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Χιούστον Ρόκετς. Δηλαδή, στον αγώνα που πήρε 17 ριμπάουντ και ξεπέρασε τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και σε αυτή την στατιστική κατηγορία. Πλέον, ο Greek Freak είναι ο πρώτος σκόρερ, ο πρώτος ριμπάουντερ και ο πρώτος πασέρ στην ιστορία του οργανισμού από το Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Κάτι ανάλογο, στην ιστορία του «μαγικού πλανήτη» δεν το έχει κάνει ούτε ο Κόμπε Μπράιαντ στους Λος Άντελες Λέικερς, ούτε ο Λάρι Μπερντ στους Μπόστον Σέλτικς. Μονάχα ο Μάικλ Τζόρνταν στο Σικάγο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ και ο Κέβιν Γκαρνέτ στη Μινεσότα και αυτός στο Μιλγουόκι έχουν κυριαρχήσει στις ομάδες τους τόσο εντυπωσιακά. 

Ο Αντετοκούνμπο πάντως, θέλησε να σημειώσει πως «το να περνάς σε οτιδήποτε τον Τζαμπάρ είναι μεγάλη τιμή», πριν του ευχηθεί περαστικά καθώς ο 76χρονος θρύλος του ΝΒΑ, τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με κάταγμα στο ισχίο του. 

Ακολούθως, ο Αντετοκούνμπο μίλησε συνολικά για την αναμέτρηση κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς, αλλά ήθελε περισσότερο να ασχοληθεί με τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. «Κι ο Κρις μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο για εμένα. Ξέρει πώς να βάλει τους πάντες στη σωστή θέση. Όταν είναι στο παρκέ, σκοράρω πολύ πιο εύκολα, ξέρει πώς να με βρει», είπε και αυτό προκύπτει από την μακροχρόνια συνεργασία τους. 

Το τρομερό σερί του Στέφεν Κάρι σταμάτησε - Μετά από 268... εύστοχους αγώνες ο κορυφαίος σουτέρ δεν έβαλε ούτε ένα τρίποντο
NBA

09:50 - 18.12.2023

Το τρομερό σερί του Στέφεν Κάρι σταμάτησε - Μετά από 268... εύστοχους αγώνες ο κορυφαίος σουτέρ δεν έβαλε ούτε ένα τρίποντο

Αστόχησε και στα 8 τρίποντα που επιχείρησε κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και έτσι ο Στέφεν Κάρι, μετά από 268 αγώνες κατά τη διάρκεια των οποίων ο έβαλε έστω ένα τρίποντο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12) ο σούπερ σταρ των Ουόριορς δεν κατάφερε να επεκτείνει το ρεκόρ του.

Αναφέρθηκε επίσης και στην επικείμενη «μονομαχία» του με τους Σπερς του Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Πάντως, στην περίπτωση του 19χρονου Γάλλου rookie ο Αντετoκούνμπο μένει μετεξεταστέος. «Θα ήθελα να είμαι ειλικρινής», είπε και αμέσως μετά το... ξεφούρνισε: «Δεν βλέπω μπάσκετ. Δεν έχω δει κάτι. Αντιλαμβάνομαι το hype που υπάρχει γύρω του, γιατί το βλέπω κι από τους συμπαίκτες μου πως αντιδρούν. Προσωπικά δεν έχω ιδέα τι κάνει ή που βρίσκεται στα rankings. Δεν έχει σημασία. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου προκειμένου να τη βοηθήσω να κερδίσει».