Νέο ρεκόρ από τον Αντετοκούνμπο που άφησε πίσω του τον μεγάλο Τζαμπάρ (vids)
i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Νέο ρεκόρ από τον Αντετοκούνμπο που άφησε πίσω του τον μεγάλο Τζαμπάρ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:11 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 18.12.2023

Με τους 39 πόντους του ο Ντέιμιαν Λίλαρντ οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη (128-119) επί των Χιούστον Ρόκετς και ο Γιάννης Αντετοκούμπο με τα 17 ριμπάουντ έγινε ο πρώτος και αυτής της στατιστικής κατηγορίας κατηγορίας στην ιστορία των Ελαφιών!

Την επίθεση την ανέλαβε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Όχι εξ ολοκλήρου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της. Έβαλε 39 πόντους με 5/8 τρίποντα, ενώ κατέγραψε στη στατιστική του 11 ασίστ, στην πορεία των Μιλγουόκι Μπακς μέχρι τη νίκη με 128-119 επί των Χιούστον Ρόκετς

Αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη εντός έδρας επιτυχία των Ελαφιών που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 19-7 τη μέρα που ο Αντετοκούνμπο δεν ήταν πρώτος σκόρερ (είχε 26 πόντους), αλλά ήταν πρώτος ριμπάουντερ. Mε τα 17 «σκουπίδια» που μάζεψε κόντρα στην ομάδα του Τέξας, έγινε ο πρώτος ριμπάουντερ όλων των εποχών στην ιστορία των Μπακς. Πέρασε δηλαδή, σε μία ακόμα κατηγορία τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος τις τελευταίες ώρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κάταγμα στο ισχίο, αλλά όταν έπαιζε μπάσκετ δημιούργησε στιγμές που τον τοποθετούν ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών.

Μάλιστα, αυτή του η επίδοση, συνέβη στο δεύτερο παιχνίδι μετά το απίστευτο προσωπικό ρεκόρ καριέρας στο παιχνίδι με τους Ιντιάνα Πέισερς, όταν έβαλε 64 πόντους. Επίσης, τους περισσότερους που έχει βάλει οποιοδήποτε άλλος παίκτης των Μπακς στα χρονικά, ενώ εδώ και καιρό είναι και το Νο 1 του οργανισμού σε ασίστ. Και κάτι τέτοιο (πρωτιές σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ μίας ομάδας) έχουν καταφέρει στα 75 χρόνια λειτουργίας του ΝΒΑ μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο Κέβιν Γκαρνέτ στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Κανείς άλλος! 

Επιστρέφοντας, στην αναμέτρηση με τους Χιούστον Ρόκετς, πέραν των Λίλαρντ και Αντετοκούνμπο, εμφανίστηκε μετά από καιρό -με στυλ από τα... παλαιά- ο Κρις Μίντλετον. Ο άνθρωπος που ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Greek Freak για χρόνια και ο κύριος λόγος που το 2021 κατάφερε το Μιλγουόκι να πάρει το πρωτάθλημα. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει ταλαιπωρηθεί από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12) θύμισε σε όλους σε ποιο επίπεδο ανήκει το ταλέντο τους. Έβαλε 14 πόντους στην τελευταία περίοδο και συνολικά 20. Αν δεν ήταν αυτός, τότε οι Ρουκέτες που έχουν κάνει αρκετές... ζημιές στις κορυφαίες ομάδες της λίγκας φέτος, ίσως είχαν κάνει άλλη μία. 

Τελικά, έφυγαν από το γήπεδο ηττημένοι, αλλά και εκνευρισμένοι. Διότι, έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία, που δεν... συγχώρεσε τον Ντίλον Μπρουκς. Όταν ο Καναδός, φασαριόζος από τη φύση του, χρεώθηκε με τεχνική ποινή για flopping 40'' πριν από το τέλος (με το σκορ 125-116 υπέρ των Μπακς) άρχισε να φωνάζει και αποβλήθηκε. Ακολούθως τεχνική ποινή δέχθηκε και ο προπονητής των Τεξανών, Ιμέ Ουντόκα και επειδή ήταν η δεύτερη του στην αναμέτρησης, πήρε επίσης τον δρόμο για τα αποδυτήρια.