Το τρομερό σερί του Στέφεν Κάρι σταμάτησε - Μετά από 268... εύστοχους αγώνες ο κορυφαίος σουτέρ δεν έβαλε ούτε ένα τρίποντο
i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Το τρομερό σερί του Στέφεν Κάρι σταμάτησε - Μετά από 268... εύστοχους αγώνες ο κορυφαίος σουτέρ δεν έβαλε ούτε ένα τρίποντο

Γιώργος Γαβριλάκης 09:50 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 18.12.2023

Αστόχησε και στα 8 τρίποντα που επιχείρησε κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και έτσι ο Στέφεν Κάρι, μετά από 268 αγώνες κατά τη διάρκεια των οποίων ο έβαλε έστω ένα τρίποντο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12) ο σούπερ σταρ των Ουόριορς δεν κατάφερε να επεκτείνει το ρεκόρ του.

Στο 905ο ματς της καριέρας του και ενώ στα προηγούμενα 268 είχε βάλει τουλάχιστον ένα τρίποντο, ο Στέφεν Κάρι βρήκε σίδερο και στις 8 προσπάθειες που επιχείρησε από απόσταση. Έκανε ένα από τα χειρότερα ματς της καριέρας του στο Πόρτλαντ, τη μέρα βέβαια που οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς νίκησαν με πρωταγωνιστές του Κλέι Τόμπσον και Άντριου Ουίγκινς. Το τρομερό σερί του 34χρονου μελλοντικού Hall of Famer όμως, σταμάτησε! 

Βέβαια, κανείς στην ιστορία δεν έχει πλησιάσει καν αυτή την απίστευτη διαδοχική κατάσταση, αλλά όπως μνημονεύονται οι τρομερές επιδόσεις των μεγάλων αστέρων του ΝΒΑ, έτσι (μοιραία) σημειώνονται και οι κακές στιγμές τους. Μία τέτοια βίωσε στο παιχνίδι με τους Μπλέιζερς ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών και ο μόνος άνθρωπος που στον «μαγικό πλανήτη» έχει βάλει πάνω από 3.500 τρίποντα (3.505). 

Την τελευταία φορά που είχε «μηδέν» στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στη σελίδα που έγραφε 8 Νοεμβρίου 2018. Τότε που είχε 0/4 κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πάντως, το εντυπωσιακό είναι πως πέραν από το μεγαλύτερο σερί εύστοχων τριπόντων σε διαδοχικά παιχνίδια, ο Στέφεν Κάρι έχει και το δεύτερο μεγαλύτερο σερί. Αυτό των 157 αγώνων. Στο μεταξύ, ο προπονητής του, Στιβ Κερ στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα νίκησε παρά την κακή βραδιά του ηγέτη της. 

Το ματωμένο χέρι του Γιάννη - Προσπαθούσε να το καθαρίσει το αίμα με το παπούτσι και ήθελε να συνεχίσει να παίζει
NBA

08:50 - 18.12.2023

Το ματωμένο χέρι του Γιάννη - Προσπαθούσε να το καθαρίσει το αίμα με το παπούτσι και ήθελε να συνεχίσει να παίζει

Σχεδόν 10 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσχισε το χέρι του και άρχισε να τρέχει αίμα και λέρωσε όλο το παρκέ. Προσπάθησε να δείξει ότι δεν τρέχει τίποτα, ώστε να συνεχίσει να παίζει, αλλά τελικά οι διαιτητές τον έστειλαν στον πάγκο για τις πρώτες βοήθειες.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε τον Στεφ να μας σώζει κάθε βράδυ», είπε και παραδέχθηκε πως «ήταν μία δύσκολη στιγμή γι' αυτόν, αλλά η ομάδα λειτούργησε πολύ σωστά. Και αυτό είναι ένα καλό σημάδι γιατί συνολικά η σεζόν θα είναι δύσκολη». Έτσι, κατέληξε, αναγνωρίζοντας πως για να προκριθούν φέτος οι Πολεμιστές στα play offs θα πρέπει να... ματώσουν, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν 12 νίκες και 14 ήττες.