Το ματωμένο χέρι του Γιάννη - Προσπαθούσε να το καθαρίσει το αίμα με το παπούτσι και ήθελε να συνεχίσει να παίζει
i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Το ματωμένο χέρι του Γιάννη - Προσπαθούσε να το καθαρίσει το αίμα με το παπούτσι και ήθελε να συνεχίσει να παίζει

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 18.12.2023

Σχεδόν 10 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσχισε το χέρι του και άρχισε να τρέχει αίμα και λέρωσε όλο το παρκέ. Προσπάθησε να δείξει ότι δεν τρέχει τίποτα, ώστε να συνεχίσει να παίζει, αλλά τελικά οι διαιτητές τον έστειλαν στον πάγκο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε ένα ματς που μάζευε τα ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο και εν τέλει έγινε ο ρέκορντμαν στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε μία προσπάθεια να πάρει ένα από αυτά χτύπησε στο χέρι. Μάλιστα, ένα σχίσιμο παραλίγο να... αιματοκυλήσει όλο το παρκέ! 

Σχεδόν πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση των Ελαφιών κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς όταν ο Greek Freak μπλέχτηκε στη διεκδίκηση ενός επιθετικού ριμπάουντ και πάνω στην προσπάθεια να το... αρπάξει, τα νύχια του Τζεφ Γκριν μπήχτηκαν στο δεξί του χέρι. Τον έγδαρε σε τέτοιο βαθμό που αίμα άρχισε να κυλάει και σταματημό δεν έδειχνε να έχει. Ακόμα και μετά τις πρώτες σύντομες πρώτες βοήθειες που δέχθηκε. 

Η μπάλα γέμισε αίματα, το παρκέ επίσης. Ο Αντετοκούνμπο που δεν είχε ακόμα εξασφαλίσει αυτός και οι συμπαίκτες του η νίκη για την ομάδα, δεν είχε σκοπό να βγει από το παιχνίδι. Αναγκάστηκε όμως. Πριν όμως, απαιτήσουν οι διαιτητές να αποχωρήσει για να δεχθεί επιπλέον πρώτες βοήθειες, προσπάθησε να... μπαλώσει τον τραυματισμό του. 

Αντετοκούνμπο: «Κανείς δεν περίμενε πως ένα κοκκαλιάρικο παιδί από την Ελλάδα θα έσπαγε τα ρεκόρ του Τζαμπάρ»
NBA

08:26 - 18.12.2023

Αντετοκούνμπο: «Κανείς δεν περίμενε πως ένα κοκκαλιάρικο παιδί από την Ελλάδα θα έσπαγε τα ρεκόρ του Τζαμπάρ»

Τη μέρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και στο σύνολο των ριμπάουντ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, θυμήθηκε το 2013 και το ξεκίνημα της πορείας του στο ΝΒΑ.

Πήγε στο κέντρο του γηπέδου, εκεί όπου είχε αρκετές σταγόνες με το αίμα του και προσπάθησε να με το παπούτσι του να τις καθαρίσει. Προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορεί για να μην γίνει αλλαγή. Τελικά έγινε! Το αίμα σταμάτησε να τρέχει και επέστρεψε λίγο αργότερα για να ξεκαθαρίσει τη θέση του και για να προσφέρει την 13η συνεχόμενη νίκη των Μπακς μπροστά στο κοινό τους.