Δύο buzzer-beater από τους Τζίμι Μπάτλερ και Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, δύο σπουδαίες νίκες για Χιτ και Θάντερ (vids)
i

© Getty Images / Ideal Images

Δύο buzzer-beater από τους Τζίμι Μπάτλερ και Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, δύο σπουδαίες νίκες για Χιτ και Θάντερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:10 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 17.12.2023

Στο Ντένβερ ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ έκανε και πάλι το θαύμα του. Με καλάθι σχεδόν με την εκπνοή της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη (118-117) στους Θάντερ κόντρα στους πρωταθλητές Νάγκετς, ενώ οι Μαϊάμι Χιτ με τον Τζίμι Μπάτλερ να νικάει τον χρόνο και τους Μπουλς πανηγύρισαν το υπέρ τους 118-116 - Τρομερή επίδοση από τον Ντόντσιτς με triple double 40 πόντων στη νίκη των Μάβερικς, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς επικράτησαν με 53 πόντους διαφορά (!) των Σάρλοτ Χόρνετς.

Σε μία μέρα με νίκες που κατακτήθηκαν εύκολα, όπως αυτή των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο επί των Ντιτρόιτ Πίστονς, ή την επικράτηση των Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, υπήρξαν στο πρόγραμμα από τα ξημερώματα της Κυριακής (17/12) και αγώνες που κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Στο Ντένβερ, οι πρωταθλητές Νάγκετς υποδέχθηκαν τους Οκλαχόμα Σιτι Θάντερ και σε καμία περίπτωση δεν ένοιωσαν πως μπορούν να επιβεβαιώσουν την θεωρητική ανωτερότητά τους. Έτσι, όταν του Σάι Τζίλτζους Αλεξάντερ του δόθηκε μία τελευταία ευκαιρία για να νικήσει τον Νίκολα Γιόκιτς και την παρέα του, πήρε τη μπάλα και έκανε τη σκέψη του πράξη. 

Με ένα πανέμορφο turnaround σουτ έδωσε τη νίκη με 118-117 στους Θάντερ σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα. Άφησε στους γηπεδούχους σκάρτα ένα δευτερόλεπτο (0,9'' για την ακρίβεια) χρόνος ανίκανος να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Καναδός γκαρντ που φέτος έχει μπει για τα καλά στη συζήτηση για τον MVP της regular season έκανε και πάλι το... θαύμα του.  Πέραν από το νικητήριο καλάθι είχε συνολικά 25 πόντους, έναν περισσότερο από τον συμπαίκτη του Τζέιλεν Ουίλιαμς, την ώρα που ο Τσετ Χόλμγκρεν έκανε ένα double double με 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και παραλίγο να έκανε triple double με τάπες: Είχε 9 μπλοκ! 

Στο Μαϊάμι το... σκηνικό ήταν παρόμοιο, απλώς άλλαξαν τα ονόματα και τα χρώματα. Με το σκορ ισόπαλο στο 116-116 ανάμεσα σε Χιτ και Μπουλς, ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεση (όπως έκανε για την Οκλαχόμα ο Σάι) και ήταν επίσης εύστοχος. Στην εκπνοή και παρά την πίεση του Κόμπι Ουάιτ, δημιούργησε με ένα step back βήμα χώρο και με δικό του σουτ οι Φλόγες επικράτησαν με 118-116. 

Στο Πόρτλαντ, οι Μπλέιζερς συνάντησαν τον Λούκα Ντόντσιτς και τους υπόλοιπους Μάβερικς και ο Σλοβένος δεν έκανε τίποτα λιγότερο απ' ότι συνηθίζει να πράττει. Μάλιστα, αυτή τη φορά έκανε και το κάτι παραπάνω. Είχε 40 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, στο πέμπτη triple double της σεζόν και 61ο της καριέρας του, οδηγώντας παράλληλα στη νίκη τους Καουμπόηδες με 131-120

Ο Ντόντσιτς έβαλε για δέκατο διαδοχικό παιχνίδι 30+ πόντους και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Ντάλας Μάβερικς που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ενώ ήταν η όγδοη φορά που η τριπλή του επίδοση περιελάμβανε 40+ πόντους. Και με αυτό το στοιχείο ξεπέρασε τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος είχε καταγράψει κάτι τέτοιο επτά φορές από το 1959 έως το 1973. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς νίκησαν με 53 πόντους διαφορά τους Σάρλοτ Χόρνετς! Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα στην ιστορία τους και ο Τζοέλ Εμπίντ με 42 πόντους και 15 ριμπάουντ δεν έδειξε έλεος στις Σφήκες. 

O ελληνικής καταγωγής πρόεδρος των Ουίζαρντς και η επένδυση των 2 δισεκατομμυρίων για το νέο γήπεδο
NBA

10:50 - 16.12.2023

O ελληνικής καταγωγής πρόεδρος των Ουίζαρντς και η επένδυση των 2 δισεκατομμυρίων για το νέο γήπεδο

O Τεντ Λιόνσις, γεννήθηκε πριν 66 χρόνια στη Νέα Υόρκη, είναι εγγόνος Ελλήνων που πήγαν στην Αμερική τη δεκαετία του '30 για να γίνουν εργάτες και σερβιτόροι και ο απόγονος τους έγινε επιχειρηματίας και από το 2010 πρόεδρος των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς. Τώρα, δίνει δισεκατομμύρια για να φτιάξει νέο γήπεδο στους «Μάγους».

Ο οδήγησε την ομάδα του στην 18η νίκη της σε 25 παιχνίδια και το 135-82 ήταν εντυπωσιακό από την πλευρά τους, την ίδια ώρα βέβαια που οι Χόρνετς αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς τους παίκτες (ΛαΜέλο Μπολ, Γκόρντον Χέιγουορντ, Μαρκ Ουίλιαμς) και δύο από τους πιο αποτελεσματικούς τους «παγκίτες» (Πι Τζέι Ουάσινγκτον, Κόντι Μάρτιν). Ε, όταν τραυματίστηκε και ο Τέρι Ροζίερ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε παρέδωσαν το πνεύμα τους. 

Σπουδαία και εύκολη ήταν και η νίκη των Κλίπερς επί των Νικς στο Λ.Α. με 144-122 και με τον Κουάι Λέοναρντ να έχει 36 πόντους με μόλις τέσσερα χαμένα σουτ (12/16), ενώ οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς συνεχίζουν να προπορεύονται στη Δύση και αυτή τη φορά με τους Καρλ Άντονι-Τάουνς και τον Άντονι Έντουαρντς να βάζουν μαζί 77 πόντους, επικράτησαν των Ιντιάνα Πέισερς με 127-109.