Οι επιδόσεις του Ουεμπανιαμά αλλάζουν την ιστορία - Στο 20ο του ματς στο ΝΒΑ είχε 20+ πόντους και 20 ριμπάουντ (vid)

Οι επιδόσεις του Ουεμπανιαμά αλλάζουν την ιστορία - Στο 20ο του ματς στο ΝΒΑ είχε 20+ πόντους και 20 ριμπάουντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:34 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 09.12.2023

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/12) οι Σαν Αντόνιο Σπερς ηττήθηκαν από τους Σικάγο Μπουλς, αλλά ο 19χρονος Βικτόρ Ουεμπανιαμά έγινε ο νεότερος παίκτης της ιστορίας με 20 ή περισσότερους πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ σε έναν αγώνα. Επίσης, έγινε ο μόνος ΝΒΑer όλων των εποχών που στα πρώτα είκοσι παιχνίδια του ως επαγγελματίας έχει τουλάχιστον (σε σύνολο) 350 πόντους, 50 ασίστ, 50 μπλοκ and 25 κλεψίματα.

Δεν είναι δεδομένο, γιατί κανείς δεν μπορεί να τα... βάλει με το μέλλον, αλλά το πιθανότερο είναι o Βικτόρ Ουεμπανιαμά να σπάσει αρκετά ρεκόρ στην καριέρα του. Ίσως και κάποια... στοιχειωμένα. Ο 19χρονος Γάλλος, ο οποίος ήταν το Νο 1 του Draft και ένας από τους παίκτες που υπολογίζεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια, στην πραγματικότητα είναι ήδη μέγας πρωταγωνιστής

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν επενδύσει πάνω του και ποντάρουν πως αυτός θα τους οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Προς το παρόν, η ομάδα δεν συλλέγει με μεγάλη συχνότητα νίκες (έχουν ρεκόρ 3-18), αλλά ο Wemby εκπαιδεύεται και μεγαλουργεί σε ατομικό επίπεδο. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/12) οι Τεξανοί έχασαν από τους Σικάγο Μπουλς, αλλά ο το νέο αστέρι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του «μαγικού πλανήτη» που κατέγραψε στη στατιστική του 20+ πόντους και 20 ριμπάουντ. Τόσα «σκουπίδια» μάζεψε, ενώ έβαλε έναν πόντο πάνω από το όριο της στατιστικής ιστορίας. 

Σε ηλικία 19 ετών και 38 ημερών έσπασε το ρεκόρ που κατείχε από την rookie σεζόν του στους Ορλάντο Μάτζικ ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο πρώην NBAer, στις 15 Νοεμβρίου του 2005, όταν είχε την ίδια ακριβώς επίδοση με τον Ουεμπανιαμά, ήταν τέσσερις μέρες μεγαλύτερος σε σχέση με τον Γάλλο. 

Ο τρίτος και τελευταίος -αλλά πρώτος χρονικά- rookie που είχε καταφέρει να φθάσει στη δεύτερη δεκάδα δύο στατιστικών κατηγοριών, ονομαζόταν... Σακίλ Ο'Νιλ, ο οποίος κατέγραψε το συγκεκριμένο κατόρθωμα στις 12 Νοεμβρίου του 1992, τότε που, όπως και ο Χάουαρντ αργότερα, φορούσε τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ. 

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον δεν ακούει κουβέντα για την διατροφή του και οι Πέλικανς είναι απογοητευμένοι (vids)
NBA

13:58 - 09.12.2023

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον δεν ακούει κουβέντα για την διατροφή του και οι Πέλικανς είναι απογοητευμένοι (vids)

Το ταλέντο του δεν σηκώνει αμφισβήτηση, αλλά ο Ζάιον Ουίλιαμς συνεχίζει να έχει προβλήματα με τα κιλά του που επιβαρύνουν την φυσική του κατάσταση. Οι Πέλικανς φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένοι με τον 23χρονο και όπως... κυκλοφορεί στη Νέα Ορλεάνη, «δεν ακούει τίποτα» και «δεν προσέχει καθόλου».

Για τον Ουεμπανιαμά πάντως, στο εικοστό παιχνίδι προέκυψε το σπουδαίο προαναφερόμενο ρεκόρ, ενώ στο σύνολο των εμφανίσεών του έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σε αυτό το διάστημα έχει σημειωσει στο σύνολο της στατιστικής του τουλάχιστον 350 πόντους, 50 ασίστ, 50 μπλοκ και 25 κλεψίματα. Και κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν rookie όσο κι αν ψάξει κανείς στο βάθος των ετών. 

Tags: