Η τιμωρία του Τζα Μοράντ έχει αποφασιστεί, αλλά το ΝΒΑ θα την ανακοινώσει μετά τους τελικούς

Τζα Μοράντ

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Η τιμωρία του Τζα Μοράντ έχει αποφασιστεί, αλλά το ΝΒΑ θα την ανακοινώσει μετά τους τελικούς

Γιώργος Γαβριλάκης 14:29 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:30 - 02.06.2023

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους στην υπόθεση του Τζα Μοράντ με την επιμένουσα απαράδεκτη εξωγηπεδική του δράση, αλλά θα ανακοινώσουν τα πορίσματα και τις αποφάσεις όταν ολοκληρωθούν οι τελικοί.

Τις πρώτες δύο φορές που δημιούργησε προβλήματα, όταν πέρσι το καλοκαίρι (για παράδειγμα) είχε πλακώσει στο ξύλο έναν ανήλικο ή όταν κάποιος από το αμάξι που επέβαινε σημάδευε με λέιζερ -που πιθανά ήταν προσαρμοσμένο πάνω σε όπλο- το πούλμαν των Ιντιάνα Πέισερς, ο Τζα Μοράντ την είχε... γλυτώσει. 

Ο ανέντιμος βίος του 23χρονου γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις όμως, αναπτύχθηκε και οι πράξεις του έχουν ήδη αμαυρώσει την εντυπωσιακή εντός παρκέ εικόνα του. Η καριέρα του πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο. Στα μέσα της σεζόν, είχε προκύψει η τιμωρία για οκτώ αγώνες λόγω της απόφασής του να επιδείξει ένα όπλο στα social media κατά τη διάρκεια νυχτοπερπατημάτων του στο Ντένβερ. 

Τότε το ΝΒΑ τον είχε... χαϊδέψει και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ουσιαστικά του είχε δώσει απλόχερα μία δεύτερη ευκαιρία χωρίς ουσιαστικές συνέπειες. Ο Μοράντ πριν από λίγο καιρό, έκανε το ίδιο πράγμα. Έδειξε το όπλο του κατά τη διάρκεια live story στο Instagram. Οπότε σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. 

Ανταμ Σίλβερ: «Το πρόβλημα είναι πως εκατομμύρια παιδιά είδαν τον Μοράντ να κρατάει όπλο» (vid)
NBA

08:43 - 17.05.2023

Ανταμ Σίλβερ: «Το πρόβλημα είναι πως εκατομμύρια παιδιά είδαν τον Μοράντ να κρατάει όπλο» (vid)

Ο κομισάριος του ΝΒΑ και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει νέα έρευνα για την δεύτερη υπόθεση οπλοκατοχής του Τζα Μοράντ με τον Άνταμ Σίλβερ να δηλώνει πως «πραγματικά έπαθα σοκ όταν είδα το video». Πάντως, ο νεαρός σταρ των Μέμφις Γκρίζλις αυτή τη φορά δεν ζήτησε συγγνώμη!

Ο Σίλβερ και οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει διεξοδικά την υπόθεση και μάλιστα έχουν πάρει τις αποφάσεις του για το ύφος και το ύψος της τιμωρίας που θα επιβάλουν στο Νο 2 του Draft 2019 και δύο φορές All-Star. 

«Ανακαλύψαμε πολλές νέες λεπτομέρειες από τότε που έγινε γνωστή υπόθεση», ενημέρωσε ο κομισάριος και εξήγησε πως «βάσει όλων των ερευνών και των στοιχείων θα μπορούσαμε από τώρα να γνωστοποιήσουμε ποια είναι η απόφασή μας, αλλά αποφασίσαμε πως θα ήταν άδικο για τους παίκτες και τις ομάδες που αγωνίζονται στους τελικούς του ΝΒΑ να στείλουμε το ενδιαφέρον σε εξωαγωνιστικά ζητήματα. Πιστεύω αυτό το κατανοεί και το εγκρίνει και η Ένωση Παικτών». 

Οπότε τα νεότερα στην υπόθεσή του θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της σειράς των Ντένβερ Νάγκετς κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ. Δεδομένου ότι οι Μέμφις Γκρίζλις έχουν ήδη αποβάλει τον Μοράντ επ' αόριστον και δεν έχει καν δικαίωμα να προπονηθεί στις εγκαταστάσεις του οργανισμού «δεν θα άλλαξε κάτι ουσιαστικό. Θεωρήσαμε πως είναι καλύτερο να μην επισπεύσουμε τις ανακοινώσεις, τουλάχιστον στο κομμάτι μίας δημόσιας τοποθέτησης. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά το τέλος των τελικών όταν και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις και αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας», πρόσθεσε ο Άνταμ Σίλβερ για να καταλήξει πως «δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνει ή τι ακριβώς χρειάζεται για να βελτιώσει την συμπεριφορά του. Αυτό που σκέφτομαι και θεωρώ είναι το ίδιο που είχαν στο μυαλό μου και από το πρώτο περιστατικό. Ο Τζα φαίνεται πως είναι ένα καλό παιδί, αλλά έχει κάνει λάθη. Είναι νέος και ελπίζω τώρα πως στόχος μας δεν είναι να τον τιμωρήσουμε, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να τον κάνουμε να προχωρήσει στη ζωή του με τον τρόπο που αξίζει».