Ο Ρούντι Γκόμπερ απαντά για τον κεφαλοκλείδωμα του Ντρέιμοντ Γκριν: «Είναι ένας... κλόουν του μπάσκετ!»

Ο Ρούντι Γκόμπερ απαντά για τον κεφαλοκλείδωμα του Ντρέιμοντ Γκριν: «Είναι ένας... κλόουν του μπάσκετ!»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:03 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 15.11.2023

Εκτός του ότι ο Ρούντι Γκομπέρ θεωρεί πως ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι «κλόουν» και όχι αθλητής, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του επεισοδιακού αγώνα τους Τίμπεργουλβς με τους Ουόριορς, αποκάλυψε πως «είχε αποφασίσει από πριν ξεκινήσει το παιχνίδι να αποβληθεί» και υπάρχει λόγος που το πιστεύει αυτό!

Κανένας εν ενεργεία παίκτης δεν έχει αποβληθεί περισσότερες φορές από αυτόν (18). Ο Ντέιμοντ Γκριν είναι ένας σύγχρονος Ντένις Ρόντμαν, ο Ρασίντ Ουάλας της νέας εποχής ή ο Καρλ Μαλόουν του 21ου αιώνα -αν προτιμάτε. Μόνο αυτοί έπαιρναν με μεγαλύτερη συχνότητα τεχνικές ποινές από τον 33χρονο φόργουορντ/σέντερ των Ουόριορς και τέσσερις φορές πρωταθλητή ΝΒΑ με την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ (2015, 2017, 2018, 2022). 

Πολλές φορές το έχει παρακάνει με την συμπεριφορά του. Αυτή τη φορά, στο ξεκίνημα του αγώνα των Ουόριορς με τους Τίμπεργουλβς, βγήκε έξω ακόμα και από «δικά του» εκτεταμένα όρια. Όταν είδε τον Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς να τσακώνεται με τον Κλέι Τόμπσον, ο Γκριν όρμησε σαν... τυφλός εκτελεστής προς το μέρος τους και βούτηξε από τον λαιμό με κεφαλοκλείδωμα τον Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος προσπαθούσε με ειρηνική διάθεση να χωρίσει τους δύο παίκτες. Ξαφνικά ένοιωσε το πισώπλατο χτύπημα και σχεδόν σε κατάσταση σοκ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 

Μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο συμμετείχε κανονικά μέχρι το τέλος ο Γάλλος (δεν αποβλήθηκε, σε αντίθεση με τους Γκριν, Τόμπσον και ΜακΝτάνιελς) και μάλιστα η ομάδα του νίκησε στο Γκόλντεν Στέιτ περιέγραψε την εμπειρία του. «Η συμπεριφορά του θυμίζει κλόουν», είπε ο Γάλλος, ο οποίος μάλιστα θεωρεί πως το έκανε επίτηδες και η θεωρεία του λέει πως «επειδή ο Στέφεν Κάρι δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ήθελε και εκείνος να παίξει. Γι' αυτό και αποβλήθηκε. Το έχει ξανακάνει!». 

Παράλληλα ο προπονητής της Ουόριορς, Στιβ Κερ, εκτός του ότι θεωρεί πως «ο Κλέι (Τόμπσον) δεν έπρεπε να αποβληθεί, γιατί δεν έκανε τίποτα το μεμπτό, απλώς ο ΜακΝτάνιελς του επιτέθηκε», έπειτα δικαιολόγησε και τον Ντρέιμοντ Γκριν

Οι Πέισερς σταμάτησαν το... τρένο των Σίξερς - Τα αποτελέσματα της αγωνιστική δράσης του in-season tournament (vids)
NBA

09:28 - 15.11.2023

Οι Πέισερς σταμάτησαν το... τρένο των Σίξερς - Τα αποτελέσματα της αγωνιστική δράσης του in-season tournament (vids)

Στον δεύτερο αγώνα του για το in-season tournament και τον ενδέκατο στη σεζόν σταμάτησε το σερί των νικών για τους Φιλαφέλφεια Σίξερς που μετά από οκτώ διαδοχικές επιτυχίες έπεσαν πάνω στον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και τους Πέισερς. Οι Χοκς νίκησαν στο Ντιτρόιτ (126-120), οι Θάντερ διέσυραν με 123-87 τους Σπερς και τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής δράσης από τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11).

«Κάποιοι τη στιγμή του επεισοδίου φώναξαν πως ο Γκομπέρ έχει πιάσει από τον λαιμό τον Κλέι, ο Ντρέιμοντ τον άκουσε και γι' αυτό εμφανίστηκε με αυτόν τον τρόπο στο συμβάν», είπε ο Κερ, μόνο που αυτοί που είπαν ότι ο Γκομπέρ επιτέθηκε στον Τόμπσον, μάλλον θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να πάνε στον οφθαλμίατρο.