Οι Τίμπεργουλβς... επιβίωσαν στον χαμό του Γκόλντεν Στέιτ - Έχασαν και στο Ντένβερ οι Κλίπερς, νίκες για Λέικερς και Πέλικανς (vids)

Οι Τίμπεργουλβς... επιβίωσαν στον χαμό του Γκόλντεν Στέιτ - Έχασαν και στο Ντένβερ οι Κλίπερς, νίκες για Λέικερς και Πέλικανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 15.11.2023

O Καρλ Άντονι-Τάουνς σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την συμπλοκή και τις αποβολές τριών παικτών λίγο μετά το τζάμπολ, κατάφερε να δώσει στους Τίμπεργουλς αυτό που χρειάζονταν για να νικήσουν τους Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ.Οι Κλίπερς πλέον έχουν 0/4 από τη στιγμή που απέκτησαν τον Τζέιμς Χάρντεν, αφού ο Γιόκιτς τους νίκησε στο Ντένβερ, οι Μάβερικς έχασαν μετά από μέρες και οι Πέλικανς ήταν οι... θύτες, ενώ οι Λέικερς διέλυσαν τους Γκρίζλις στο Λ.Α.

Το Netflix ίσως μετανιώσει για την πρόταση που ετοιμάζει στο ΝΒΑ ώστε να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα ζωντανής μετάδοσης των αγώνων του In-season tournament. Διότι, θέλει να εμπλακεί με τα δρόμενα του μπάσκετ, αλλά τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11), στο Chase Center του Γκόλντεν Στέιτ, το παιχνίδι ξεκίνησε ως μπάσκετ και μονομιάς μετατράπηκε σε ένα είδος αγώνα πολεμικών τεχνών. Κι αφού ο Ντρέιμοντ Γκριν παραλίγο να πνίξει τον Ρούντι Γκομπέρ, ως... απάντηση στον Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς που τσακώθηκε με τον Κλέι Τόμπσον, αποβλήθηκαν όλοι (εκτός του Γάλλου, που ήταν το θύμα της όλης ιστορίας) και ο... κανονικός αγώνας συνεχίστηκε. 

Τελικά, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς βρήκαν τον τρόπο και την υπομονή ώστε να πάρουν τη νίκη με 104-101, μέσα στην έδρα των Ουόριορς, τη μέρα βέβαια που ο Στέφεν Κάρι δεν αγωνίστηκε. Με τον Καρλ Άντονι Τάουνς όμως, να κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι και να καταγράφει στην στατιστική του 33 πόντους και 11 ριμπάουντ, αγωνιζόμενος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού (εκτός από 19''!), οι Λύκοι συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία. Πλέον έχουν 8 νίκες στα πρώτα 10 ματς, ενώ οι Πολεμιστές που έχουν παίξει δύο παιχνίδια περισσότερα βρίσκονται στο 6-6. 

Λόγω της απουσίας του Κάρι και των αποβολών του Κλέι Τόμπσον και του Ντρέιμοντ Γκριν στο ξεκίνημα του αγώνα, πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγωνιστικής δράσης, η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ έδωσε ευκαιρίες σε δύο παίκτες. Τον βετεράνο Ντάριο Σάριτς, ο οποίος είχε 21 πόντους, αλλά και στον 20χρονο Αμερικανό γκαρντ, Μπράντιν Ποντζιεμέμσκι. Η επιλογή του στο Νο 19 του πρόσφατου draft, o οποίος πριν από το συγκεκριμένο ματς είχε 3,3 πόντους μέσο όρο, ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους, ενώ είχε 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Αυτή η παρουσία ήταν και το μοναδικό κέρδος των Ουόριορς, που περιμένουν τώρα να επιστρέψει ο Στέφεν Κάρι και να μάθουν την τιμωρία που θα προκύψει στον Ντρέιμοντ Γκριν. 

Οι Κλίπερς με τον Χάρντεν συνεχίζουν το αρνητικό τους σερί

Στο Ντένβερ η αποστολή των Κλίπερς ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολη. Μόνο που έφυγαν από εκεί για μία ακόμα φορά απογοητευμένοι. Ο Τζέιμς Χάρντεν έβαλε 21 πόντους, αλλά είχε μόνο εκτελεστικό ρόλο και όχι δημιουργικό (4 ασίστ), ο Πολ Τζορτζ ήταν σε καλή βραδιά και είχε 35 πόντους, αλλά οι Καλιφορνέζοι δεν την γλύτωσαν από τον Νίκολα Γιόκιτς. 

Έτσι, πλέον έχουν πέντε διαδοχικές ήττες και καμία νίκη στη συλλογή τους από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην ομάδα ο «Μούσιας» που αποκτήθηκε από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς με ανταλλαγή. Την ίδια ώρα ο Joker είχε 32 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ, δείχνοντας τον δρόμο για τους Νάγκετς μέχρι το τελικό 111-108 και την ένατη επιτυχία τους σε 11 αγώνες.

Και με αυτό το ρεκόρ (9-2) πλέον οι πρωταθλητές βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή της Δύσης και ακολουθούν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς (8-2) και όχι οι Ντάλας Μάβερικς, που αυτή τη φορά ηττήθηκαν. Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε το πρώτο παιχνίδι του με κάτω του μετρίου σύμφωνα με αυτά που ορίζει το ταλέντο του. Και οι Πέλικανς το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Σλοβένος είχε 16 πόντους με 5/16 σουτ, ενώ ούτε ο Καϊρί Ιρβινγκ διακρίθηκε σε βαθμό που θα έδινε ελπίδες στους Καουμπόηδες. Είχε 17 πόντους, όσους και ο συμπαίκτης του Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, ενώ από την άλλη πλευρά οι πηγές... του καλού ήταν πολλές. 

Ο Μπράντον Ίνγκραμ βέβαια, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ οι Ζάιον Ουίλιαμσον και Χερμπ Τζόουνς ήταν αποδοτικοί: Είχαν από 19 πόντους με «γεμάτη» στατιστική. Αυτός όμως, που έκανε τη μεγάλη διαφορά ήταν ο rookie Τζόρνταν Χόκινς,  οποίος έχει δείξει ήδη πως έχει μεγάλη προοπτική και αυτή τη φορά με 25 πόντους. Το προσωπικό του ρεκόρ πάντως, είναι οι 31 πόντοι που έβαλε στο έκτο παιχνίδι της καριέρας του στο ΝΒΑ! 

Στο Λ.Α., οι Λέικερς δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις σε ένα παιχνίδι που είχε τις... δικές του εντάσσεις. Σε καμία περίπτωση βέβαια τα πράγματα δεν είχαν την έκταση όλων όσων συνέβησαν στο Γκόλντεν Στέιτ, αλλά με περισσότερες με τεχνικές ποινές: 5 στο σύνολο! 

Ο Άντονι Ντέιβις έσπρωξε τον Σάντι Αλντάμα, ο Ισπανός έπεσε εντυπωσιακά στο παρκέ και ακολούθησαν πολλές γκρίνιες και μερικές... απαλές σπρωξιές. Τα πράγματα ηρέμισαν αμέσως, οι διαιτητές χρέωσαν τις τεχνικές ποινές και το παιχνίδι συνεχίστηκε στον κανονικό του ρυθμό, με τους Λιμνάνθρωπους να παίρνουν άνετα τη νίκη με 134-107