Η στιγμή που ο Ουεμπανιαμά πατάει στο πόδι υπαλλήλου των Μάβερικς και γυρίζει τον αστράγαλό του (vid)

Η στιγμή που ο Ουεμπανιαμά πατάει στο πόδι υπαλλήλου των Μάβερικς και γυρίζει τον αστράγαλό του (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:39 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 24.12.2023

Ο νεαρός σταρ των Σπερς, Βικτόρ Ουεμπανιαμά, δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Μάβερικς γιατί πριν την έναρξη του αγώνα κι ενώ προθερμαινόταν, πάτησε το πόδι του Ball Boy των γηπεδούχων και χτύπησε στον αστράγαλο.

Κάθε φορά που ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά πέφτει στο παρκέ κάπως άτσαλα ή επιπόλαια, τότε η αρτηριακή πίεση των Σαν Αντόνιο Σπερς ανεβαίνει σε επικίνδυνα σημεία της κλίμακας. 

Ο 19χρονος είναι η μεγάλη τους επένδυση και ο άνθρωπος που στηρίζουν πάνω του την επιστροφή τους στην ελίτ του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι του είναι ήδη αποτελεσματικό και εντυπωσιακό στο επίπεδο του ΝΒΑ και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να φτιάξει το κορμί του σε βαθμό που να μπορεί να ανταποκριθεί στη δυναμική του ΝΒΑ κάθε βράδυ. 

Μόνο αυτό του μένει και όλοι εύχονται να μην έχει τραυματισμούς σε αυτή την πορεία. Μέχρι τώρα, ο νεαρός No 1 στο Draft του 2023 δείχνει να αντέχει τα πάντα. Μία άτυχη και κάπως… περίεργη στιγμή πάντως, του στέρησε τη συμμετοχή του από το ντέρμπι του Τέξας. 

Κι ενώ προθερμαινόταν για να αντιμετωπίσει τους Καουμπόηδες, πάτησε κατα λάθος το πόδι ενός Ball Boy του Ντάλας  που βρισκόταν εκεί για να του δίνει τη μπάλα και όχι για να τον τραυματίσει. Ο Wemby αισθάνθηκε πόνο και εκνευρισμό ταυτόχρονα. Συνέχισε να βαδίζει σαν να μην έχει κάποιοι ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά ο κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς τον κράτησε στον πάγκο για να μην τον επιβαρύνει. 

Οι Τίμπεργουλβς «δάγκωσαν» στο Σακραμέντο τους Κινγκς - Στο... μηδέν και στο επτάμισι ο Βεζένκοφ (vids)
NBA

07:41 - 24.12.2023

Οι Τίμπεργουλβς «δάγκωσαν» στο Σακραμέντο τους Κινγκς - Στο... μηδέν και στο επτάμισι ο Βεζένκοφ (vids)

Παρά την απουσία του Καρλ Άντονι-Τάουνς, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς με πρωταγωνιστές τους Ρούντι Γκομπέρ και Άντονι Έντουαρντς νίκησαν με 110-98 τους Σακραμέντο Κινγκς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μαλίκ Μονκ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να περνά απαρατήρητος σε επτάμισι λεπτά συμμετοχής.

Τελικά, οι Ντάλας Μάβερικς νίκησαν με άνεση στον αγώνα και με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει ένα ακόμα triple double. Μάλιστα, ο Σλοβένος μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε και για το περιστατικό με τον Ουεμπανιαμά και τον υπάλληλο των Μάβερικς. «Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι τον έψαχνα. Δεν ήξερα ότι είχε χτυπήσει», είπε για αρχή και συμπλήρωσε πως «ήταν άτυχος. Κρίμα γιατί ήθελα να παίξω απέναντί του».