Οι Λέικερς... πέρασαν από την Οκλαχόμα με «σαραντάρα» του ΛεΜπρόν - Συνεχίζουν την αναβάθμισή τους οι Γκρίζλις (vids)
i

@ photo by Joshua Gateley / Getty Images / Ideal Images

Οι Λέικερς... πέρασαν από την Οκλαχόμα με «σαραντάρα» του ΛεΜπρόν - Συνεχίζουν την αναβάθμισή τους οι Γκρίζλις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 24.12.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 40 πόντους οδήγησε τους Λέικερς σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των Θάντερ, την ώρα που οι Μέμφις Γκρίζλις με τον Τζα Μοράντ στο παρκέ παραμένουν αήττητοι. Νίκησαν στην Ατλάντα, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Ρόκετς στη Νέα Ορλεάνη με τον Αλπερέν Σενγκούν να κάνει... πάταγο. Ο Λούκα Ντόντιστς με νέο triple double έδωσε στους Μάβερικς τη χαρά στο τοπικό ντέρμπι του Τέξας κόντρα στους Σπερς.

Στην αγωνιστική μέρα πριν τα Χριστούγεννα, που ξεκίνησε με την εντυπωσιακή νίκη των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Νέα Υόρκη και ολοκληρώθηκε με την ήττα των Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ από τους Τίμπεργουλβς, μεσολάβησε η συνέχιση της τραγικής πορείας των Ντιτρόιτ Πίστονς, ο διασυρμός των Κλίπερς από τους Σέλτικς και άλλα εννέα παιχνίδια. 

Στο πιο εντυπωσιακά από αυτά (τα εννέα), ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έβαλε 40 πόντους και οδήγησε τους Λέικερς σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Οι Καλιφορνέζοι βρέθηκαν στην Οκλαχόμα Σίτι για να αντιμετωπίσουν μία από τις καλύτερες ομάδες της Δύσης, τους Θάντερ. Αυτούς δηλαδή που ακολουθούν στην κατάταξη του πρωτοπόρους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. 

Ο ΛεΜπρόν όμως, δεν ήθελε να πάει σπίτι για τις γιορτές κουβαλώντας μία ήττα που θα τον βάραινε. Γι’ αυτό και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του (είχε και 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ) την τρέχουσα σεζόν και παρέα με τον Άντονι Ντέιβις (26 πόντους, 11 ριμπάουντ, 7 ασίστ) δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (34 πόντοι) και την… παρέα του: Τους νίκησαν με 129-120

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι κόντρες των ομάδων από το Τέξας. Πέρσι, για πρώτη φορά στην ιστορία και οι τρεις οργανισμοί της πολιτείας έμειναν εκτός Play Offs. Φέτος, οι Ντάλας Μάβερικς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να επαναλάβουν την… αμαρτήρια και τα καταφέρνουν αποτελεσματικά παρά την απουσία του τραυματία Καϊρί Ίρβινγκ. 

Ο Λούκα Ντόντσιτς, τη μέρα που οι Καουμπόηδες αντιμετώπιζαν τα Σπυρούνια από το Σαν Αντόνιο (επίσης) του Τέξας, έκανε άλλο ένα triple double με 30+ πόντους. Σταμάτησε στους 39, είχε 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ και με τελικό σκορ 144-119 ενημέρωσαν τους κατοίκους της πολιτείας για το ποιος είναι το… αφεντικό. 

Βέβαια, οι Σπερς έχουν καιρό μπροστά τους για να γίνουν ανταγωνιστικοί -θα χρειαστούν 2-3 χρόνια τουλάχιστον- μέχρι ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά να φθάσει στο επόμενο επίπεδο, αλλά μέχρι τότε οι Μάβερικς εντός των συνόρων του Τέξας φαίνεται πως θα έχουν ανταγωνισμό. Την περασμένη σεζόν οι Ρόκετς ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας -αν όχι η χειρότερη- αλλά τώρα αποτελούν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις. 

Οι Τίμπεργουλβς «δάγκωσαν» στο Σακραμέντο τους Κινγκς - Στο... μηδέν και στο επτάμισι ο Βεζένκοφ (vids)
NBA

07:41 - 24.12.2023

Οι Τίμπεργουλβς «δάγκωσαν» στο Σακραμέντο τους Κινγκς - Στο... μηδέν και στο επτάμισι ο Βεζένκοφ (vids)

Παρά την απουσία του Καρλ Άντονι-Τάουνς, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς με πρωταγωνιστές τους Ρούντι Γκομπέρ και Άντονι Έντουαρντς νίκησαν με 110-98 τους Σακραμέντο Κινγκς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μαλίκ Μονκ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να περνά απαρατήρητος σε επτάμισι λεπτά συμμετοχής.

Αυτή τη φορά νίκησαν στη Νέα Ορλεάνη τους Πέλικανς με 106-104 και με τον Αλπερέν Σενγκούν να θυμίζει ολοένα και περισσότερο τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς. Ο Τούρκος σέντερ είχε 37 πόντους, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και συνολικά τα νούμερά του στη σεζόν είναι… απίστευτα: 19,8 πόντοι, 9,2 ριμπάουντ 5,2 ασίστ

Στην Ατλάντα, οι Γκρίζλις συνέχισαν το σερί τους. Είχαν 2/2 με την επιστροφή του Τζα Μοράντ και τώρα το καλό… τρίτωσε. Οι Αρκούδες έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους και την αναρρίχησή τους στην κατάταξη, με τον Μοράντ αυτή τη φορά να βάζει 30 πόντους, τον Ντέσμον Μπέιν 31 και την ομάδα από το Μέμφις να φθάνει στη νίκη επί των Χοκς με 125-119.