Η ιστορική οικογένεια του Σαν Αντόνιο που πούλησε πριν από 30 χρόνια τους Σπερς, επιστρέφει στη διοίκηση

Η ιστορική οικογένεια του Σαν Αντόνιο που πούλησε πριν από 30 χρόνια τους Σπερς, επιστρέφει στη διοίκηση

Γιώργος Γαβριλάκης 15:23 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 22.12.2023

Ο παππούς ΜακΚόμπς ήταν ο άνθρωπος που τοποθέτησε τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο και πριν από 30 χρόνια είχε πουλήσει τις μετοχές. Τώρα ο εγγονός του αγοράζει μέρος αυτών και η θρυλική φαμίλια από το Τέξας επιστρέφει στα Σπυρούνια.

Ο Μπίλι Τζόι «Ρεντ» ΜακΚομπς θεωρείται ο πατριάρχης των Σπερς. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ως πρόεδρος το 1973 είχε αποφασίσει και είχε εκτελέσει την απόφασή του τα Σπυρούνια να εγκατασταθούν μόνιμα στο Σαν Αντόνιο

Πριν συμβεί αυτό, ονομάζονταν Τσάπαραλς και έδρευαν αρχικά (1967-70) στο Ντάλας -τότε Μάβερικς δεν υπήρχαν- και λίγο αργότερα (1970-72) στο Φορτ Γουορθ του Τέξας. Αυτή του η κίνηση αργότερα τον έκανε έναν από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους στο Σαν Αντόνιο και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν σε ηλικία 95 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, στην πόλη επικρατούσε σιγή για να τον τιμήσουν. 

Βέβαια, πριν από 30 χρόνια είχε πουλήσει την ομάδα, αλλά στους φιλάθλους της πόλης αυτός ήταν ο επίτιμος πρόεδρος. Αν δεν ήταν αυτός, ίσως να μην είχαν ομάδα στο Σαν Αντόνιο και να μην έβλεπαν ποτέ τον Τιμ Ντάνκαν, τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον, τον Τόνι Πάρκερ και τον Μανού Τζινόμπιλι να προσφέρουν τίτλους και μεγάλες επιτυχίες. 

Τώρα, τρεις δεκαετίες μετά, ο εγγονός του επιστρέφει στη διοίκηση των Σπυρουνιών. Αγόρασε ένα μέρος των μετοχών, η πλειοψηφία των οποίων βέβαια παραμένει στην Spurs Sports & Entertainment, με επικεφαλής τον Πίτερ Τζέι Χολτ, αλλά η παρουσία του ονόματος της οικογένειας των ΜακΚόμπς θεωρείται μεγάλη στιγμή για τον οργανισμό. Εμπλοκή σε αυτόν πάντως, έχουν πολλά ονόματα και μεγάλα «κεφάλια», όπως ο ιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας Dell, Μάικλ Ντελ και ο συνιδρυτής της Air BnB, Τζο Γκέμπια. 

O Τζοέλ Εμπίντ οδηγεί την κούρσα για το βραβείο του MVP - Ακολουθεί ο Γιόκιτς και ο Αντετοκούνμπο
NBA

11:55 - 22.12.2023

O Τζοέλ Εμπίντ οδηγεί την κούρσα για το βραβείο του MVP - Ακολουθεί ο Γιόκιτς και ο Αντετοκούνμπο

Οι περισσότεροι «αναλυτές» επέλεξαν τον Τζόελ Εμπίντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς για MVP στην πρώτη... προκαταρκτική ψηφοφορία για τον MVP της σεζόν 2023-24. Δεύτερος ήρθε ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς και πίσω τους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς.

Οι Σπερς πάντως, δεν είναι η μόνη ομάδα που εντάσσεται στο επιχειρηματικό βιογραφικό της οικογένειας ΜακΚομπς, που έβγαλε εκατομμύρια στα βάθη των ετών μέσω δύο δράσεών της. Της Channel Communications που δραστηριοποιείται στον χώρο των Media και της Triple Canope, μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας στρατιωτικού τύπου. Το 1978 οι ΜακΚομπς είχαν αγωράζει τους Ντένβερ Νάγκετς, τους οποίους πούλησαν το 1985 για να εμπλακούν τρία χρόνια αργότερα και πάλι με τους Σπερς.