Αποδεσμεύεται από τους Καβαλίερς ο Ρίκι Ρούμπιο - Τέλος το NBA, εστιάζει στην ψυχική του υγεία (vids)
i

@ photo by Sean Gardner / Getty Images / Ideal Images

Αποδεσμεύεται από τους Καβαλίερς ο Ρίκι Ρούμπιο - Τέλος το NBA, εστιάζει στην ψυχική του υγεία (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:15 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 22.12.2023

Είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει στη δράση, καθώς φαίνεται πως έχει αποφασίσει για λόγους που έχουν να κάνουν με την ψυχική του υγεία, να σταματήσει το μπάσκετ. Ο 33χρονος Ρίκι Ρούμπιο πάντως, σύντομα θα εγκαταλείψει τις ΗΠΑ καθώς ξεκίνησε συζητήσεις για την αποδέσμευσή του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, στους οποίου ανήκει.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε κι ενώ όλοι περίμεναν πως θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκείνος εξήγησε πως όχι μόνο δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο τουρνουά, αλλά έχει αποφασίσει να μείνει μακριά από το μπάσκετ για ένα απροσδιόριστο -μέχρι στιγμής- χρονικό διάστημα. 

Μίλησε ανοιχτά για ζητήματα ψυχικής υγείας και αποφάσισε να ασχοληθεί με τον εαυτό του για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του σε όρους και συνθήκες που χρειάζεται ως άτομο και ως χαρακτήρας. 

Τώρα διαπραγματεύεται την απεμπλοκή του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους οποίους δεσμεύεται με συμβόλαιο 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Δεν έχει σκοπό να αγωνιστεί με τους Ιππότες, ούτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα και το πιθανότερο είναι στα 33 του το «παιδί-θαύμα» του Ισπανικού μπάσκετ να κρεμάσει τα παπούτσια. 

Ακόμα όμως, κι αν δεν το αποφασίσει και δεν το ανακοινώσει επίσημα οι Καβς θέλουν να απαλλαγούν από αυτή τη συμφωνία που έχουν κάνει μαζί τους και να αποδεσμεύσουν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του από το salary cap τους. 

Αντετοκούνμπο: «Το καλοκαίρι έλιωσα στον καναπέ και έτρωγα σνακς - Δεν μπορούσα ούτε να βοηθήσω την Εθνική στο Παγκόσμιο»
NBA

10:00 - 22.12.2023

Αντετοκούνμπο: «Το καλοκαίρι έλιωσα στον καναπέ και έτρωγα σνακς - Δεν μπορούσα ούτε να βοηθήσω την Εθνική στο Παγκόσμιο»

O Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την 14 διαδοχική εντός έδρας νίκη των Μπακς εξήγησε πως «πλέον ευχαριστόμαστε το παιχνίδι» και θυμήθηκε το δύσκολο καλοκαίρι του όταν λόγω τραυματισμού «δεν έπαιξε με την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ».

Ο Ρούμπιο παίζει επαγγελματικά μπάσκετ από τα 14 του χρόνια. Έκανε αίσθηση από το 2005 έως το 2009 ως ανήλικος παίκτης της πρώτης ομάδας της Μπανταλόνα και το 2009, στα 19 του έγινε το αστέρι της Μπαρτσελόνα. Την επόμενη χρονιά πανηγύρισε την κατάκτηση της EuroLeague. Από το 2011 μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Με τους Τίμπεργουλβς, τους Τζαζ, τους Σανς και εσχάτως με τους Καβαλίερς. Έκανε σπουδαία καριέρα και όμως, ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με τον... εαυτό του.