Ο Τσαρλς Όκλεϊ είναι φίλος του Τζόρνταν, αλλά εξήγησε το λόγο που θα προτιμούσε να παίζει με τον ΛεΜπρόν (vid)

Τσαρλς Όκλεϊ

i

© photo by Paras Griffin / Getty Images / Ideal Images

Ο Τσαρλς Όκλεϊ είναι φίλος του Τζόρνταν, αλλά εξήγησε το λόγο που θα προτιμούσε να παίζει με τον ΛεΜπρόν (vid)

Ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 38 χρόνια στο Σικάγο παρέα με τον Μάικλ Τζόρνταν και ο Τσαρλς Όκλεϊ ακόμα τρέφει αισθήματα γι' αυτόν, αλλά αν έπρεπε να διαλέξει συμπαίκτη ανάμεσα στον MJ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, θα επέλεξε στον δεύτερο γιατί ο πρώτος «δεν μου έδινε ποτέ πάσα».

Το 1985 ο Τσαρλς Όκλεϊ επιλέχθηκε στο Draft του ΝΒΑ (στο Νο 9 για την ακρίβεια) και συνάντησε στο Σικάγο τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος είχε εμφανιστεί στη λίγκα ένα χρόνο νωρίτερα. Συνεργάστηκαν μέχρι το 1988 και ναι μεν δεν κατέκτησαν μαζί κανέναν τίτλο, αλλά δημιούργησαν μία δυνατή φιλία. 

Ο Όκλεϊ, ένας από τους πιο δυναμικούς και σκληροτράχηλους φόργουορντ στην ιστορία του πρωταθλήματος, έγινε rookie με τους Ταύρους, αλλά πρωταγωνίστησε για μία δεκαετία με τους Νιου Γιορκ Νικς (1988-98). Βρέθηκαν πολλές φορές και συμπαίκτης και αντίπαλος του Τζόρνταν στα παρκέ και ποτέ δεν έχασαν... επαφή ακόμα και όταν σταμάτησαν το μπάσκετ. 

O Kέβιν Γκαρνέτ θεωρεί τους νέους σταρ του ΝΒΑ... τεμπέληδες (vid)
NBA

14:15 - 14.03.2023

O Kέβιν Γκαρνέτ θεωρεί τους νέους σταρ του ΝΒΑ... τεμπέληδες (vid)

Ο Κέβιν Γκαρνέτ με 21 χρόνια προϋπηρεσίας στο ΝΒΑ δεν μπορεί αν αντιληφθεί την αξία του load managment, που στα μάτια του λειτουργία ως δικαιολογία για να παίρνουν... ρεπό οι παίκτες. «Πληρώνονται για να παίζουν 82 παιχνίδια, αλλά παίζουν με το ζόρι σε 70 ματς», τόνισε ο ίδιος απορημένος και εκνευρισμένος με τους νέους αστέρες της λίγκας.

Οι σχέσεις τους παραμένουν άριστες και όπως είπε ο ίδιος «ο Μάικ είναι φίλος μου, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω αν θα ήμουν συμπαίκτης μαζί του ή με τον ΛεΜπρόν, θα διάλεγα τον ΛεΜπρόν». 

O 59χρονος ήταν καλεσμένος στο φημισμένο πλέον podcast ενός άλλου... θρύλου του αθλήματος, του Κέβιν Γκαρνέτ και φυσικά εξήγησε τον λόγο που επιλέγει τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών και ηγέτη των Λος Άντζελες Λέικερς. «Ο Τζόρνταν δεν μου έδινε ποτέ πάσα! Δεν τον ενδιάφερε αν σκοράρω ή όχι, αν ήμουν ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος. Με τον ΛεΜπρόν σίγουρα θα έπιανα μπάλα στα χέρια μου», κατάληξε.