Στον τελικό του NCAA το Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου, απέναντι στο Σαν Ντιέγκο που νίκησε στην εκπνοή και ακόμα πανηγυρίζει (vids)

Ο Αποστόλης Ρούμογλου πανηγυρίζει την κατάκτηση του NCAA με το Κονέκτικατ

i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Στον τελικό του NCAA το Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου, απέναντι στο Σαν Ντιέγκο που νίκησε στην εκπνοή και ακόμα πανηγυρίζει (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 02.04.2023

O 20χρονος Ξανθιώτης γκαρντ, Αποστόλης Ρούμογλου, σπουδαστής και αθλητής του Κονέκτικατ, θα βρεθεί στον τελικό του Κολεγιακού πρωταθλήματος μετά τη νίκη (72-59) της ομάδας του επί του Μαϊάμι - Το Σαν Ντιέγκο με συγκλονιστικό buzzer beater του Λαμόντ Μπάτλερ επικράτησε (72-71) του Φλόριντα Ατλάντικ και τα ξημερώματα της Τρίτης (4/4, 04.20) θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

Ένα από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά προγράμματα στις ΗΠΑ με τεράστια παράδοση στο μπάσκετ, το Κονέκτικατ, θα αγωνιστεί στον τελικό του Final Four του Κολεγιακού πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει στην μεγάλη γιορτή, στον μεγάλο τελικό, τα ξημερώματα της Τρίτης (4/4, 04.20) θα έχουμε... ελληνική εκπροσώπηση. 

Με τα Χάσκι -όπως είναι το προσωνύμιό τους και προέρχεται από τα πανέμορφα σκυλιά- αγωνίζεται ο Αποστόλης Ρούμογλου. Δηλαδή, ο 20χρονος γκαρντ από την Ξάνθη, ο οποίος μαζί με τους συμφοιτητές και συμπαίκτες του πανηγύρισαν την πρόκριση στη μεγάλη μέρα του τουρνουά, μετά τη νίκη τους με 72-59 επί του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. 

Βέβαια, ο Αντάμα Σανόγκο ήταν αυτός που οδήγησε το Κονέκτικατ σε αυτή την πορεία και στον ημιτελικό έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Ρούμογλου μπήκε στο παρκέ στο τελευταίο λεπτό, ενώ ο συνολικός του ρόλος είναι συμπληρωματικός καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η εμπειρία όμως που βιώνει φέτος θα μείνει στην μνήμη του για ολόκληρη τη ζωή του. 

Το Σαν Ντιέγκο με τρομερό σουτ στην εκπνοή πήρε το εισιτήριο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Σαν Ντιέγκο έπαιξε σε Final Four του ΝCAA και δεν περιορίστηκε σε αυτόν τον ρόλο. Διότι, στον ημιτελικό νίκησε με 72-71 το Φλόριντα Ατλάντικ και μάλιστα τα κατάφερε με ένα εντυπωσιακό buzzer beater από τα χέρια του Λαμόντ Μπάτλερ. Η φάση ήταν εντυπωσιακή, παραλίγο να πατήσει εκτός γηπέδου, κατά τύχη δεν το έκανε, πρόκριση ήρθε με σπουδαίο τρόπο και μπορείτε να απολαύσετε τη στιγμή στο βίντεο που ακολουθεί...