Ο Τζον Κουδούνης είναι ο νέος συνεργάτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο που από Ελάφι του Μιλγουόκι τον έκανε… Λύκο της Wall Street

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τζον Κουδούνης

i

© photo by Mike Coppola / Getty Images / Ideal Images

Ο Τζον Κουδούνης είναι ο νέος συνεργάτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο που από Ελάφι του Μιλγουόκι τον έκανε… Λύκο της Wall Street

Γιώργος Γαβριλάκης 11:59 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 02.04.2023

Ο Τζον Κουδούνης είναι ο ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας που δημιούργησε ένα fund διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων σε συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι δυο τους συναντήθηκαν στην Wall Street, σε μία διαδρομή που για τον 57χρονο ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και για τον 28χρονο σούπερ σταρ του ΝΒΑ μόλις τώρα!

Για να αντιληφθεί κανείς τον βαθμό επιρροής ενός… influencer του αθλητισμού στην εμπορική επιτυχία -και κατ’ επέκταση στα κέρδη- μιας εταιρείας, αρκεί να ανατρέξει στην ιστορία του κορυφαίου επιχειρηματικού brand στο χώρο της αθλητικής ένδυσης, που πήρε το όνομά του από τη θεά Νίκη. Την κόρη της Στύγας και του Πάλλαντα, η οποία στα αγγλικά μεταφράζεται ως Nike.

H πορεία της φίρμας και η στιγμή της συνάντησής της με τον Μάικλ Τζόρνταν είναι στη… μόδα, μιας και σε λίγες μέρες (5/4) κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ η ταινία που την φορά και τιτλοφορείται ως «Air», σε σκηνοθεσία Μπεν Αφλεκ, με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον φίλο του Ματ Ντέιμον, την Βαϊόλα Ντέιβις, τον Κρις Τάκερ και τον Τζέισον Μπέιτμαν. 

Αθλητές του ΝΒΑ, αλλά και γενικότερα των σπορ, έχουν στήσει δικούς τους επιχειρηματικούς ομίλους ή έχουν πρωταγωνιστήσει στις καμπάνιες άλλων. Έχουν διαφημίσει ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σας. Από σαμπουάν και είδη ξυρίσματος, μέχρι corn flakes, σοκολατούχα γάλατα, αναψυκτικά και ακόμα… παραπέρα: Στοιχηματικές εταιρίες και εσώρουχα. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι δραστήριος και σε αυτόν τον τομέα, μόνο που τώρα επέλεξε ένα πιο σύνθετο project και μάλιστα κυκλοφορεί ήδη σε στέκια που κυρίως εμφανίζονται λύκοι. Όχι τετράποδοι, αλλά αυτοί της Wall Street

O 28χρονος σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος φέτος διεκδικεί το δεύτερο πρωτάθλημά του με τους Μιλγουόκι Μπακς και προς το παρόν σκοπεύει να προσφέρει στην ομάδα του τη Νο 1 βαθμολογική θέση της κανονικής περιόδου, ταυτόχρονα αποφάσισε να εκπροσωπήσει το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Calamos Investments. Mία νέα ιδέα και προσπάθεια του ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Τζον Κουδούνη, που μάλιστα πήρε και το όνομά του Greek Freak στον τίτλο της: Calamos Antetokounmpo Sustainable Equity Funds

printscreen

Πρόκειται για ένα fund διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται στη οικονομική ενδυνάμωση και την χρηματοπιστωτική εκπαίδευση κυρίως των νέων ανθρώπων. Ακούγεται κάπως, σύνθετο στα αυτιά μη οικονομολόγων, ίσως και κάπως αυθαίρετο, αλλά πρόκειται για μία εταιρεία που εντάσσεται στο Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και η δράση της είναι από έντονη έως κυριαρχική σε τομείς. 

Ο Κουδούνης έπεισε τον Αντετοκούνμπο να μπει σε ένα νέο γήπεδο γι’ αυτόν και σε ένα άγνωστο περιβάλλον, με νέες προοπτικές και ο Γιάννης το έκανε με ενθουσιασμό και διασκέδασε την εμπειρία του εντός των τειχών της Wall Street. Εκεί εμφανίστηκε μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Άλεξ, τον ατζέντη του, αλλά και τα στελέχη της Calamos. Τον Κουδούνη και τους συνεργάτες του. 

Μάλιστα, ο Αντετοκούνμπο ανέλαβε και την… ευθύνη να χτυπήσει αυτός το καμπανάκι που ορίζει το τέλος της διαδικασίας, κλείνουν τα γραφεία και πάνε όλοι σπίτια τους. 

Η πορεία του Κουδούνη μέχρι τη συνάντηση με τον Αντετοκούνμπο

Γεννήθηκε το 1966 στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στο Σικάγο, από Έλληνες γονείς, μετανάστες της δεκαετίας του ‘50. Από μικρός έδειξε το πάθος του για την οργάνωση, τη διοίκηση, αλλά και τα σπορ. 

Στο high school (στο γυμνάσιο σα να λέμε) ήταν πρόεδρος της τάξης, αλλά ενώ είχε και σημαντική εμπλοκή με τα σπορ. Ακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ροντ Άϊλαντ της Μασαχουσέτης πάνω στον τομέα της διεθνούς διπλωματίας και των οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος και της ομάδας φούτμπολ του Κολεγίου. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του επικεντρώθηκε στην επιστημονική του ταυτότητα και όχι στην αθλητική. 

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο ΝΒΑ με... παράλληλο τουρνουά εντός της κανονικής περιόδου κι ελεύθερη χρήση κάνναβης
NBA

12:50 - 01.04.2023

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο ΝΒΑ με... παράλληλο τουρνουά εντός της κανονικής περιόδου κι ελεύθερη χρήση κάνναβης

Η Ένωση Παικτών, το ΝΒΑ και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ήρθαν σε συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που περιλαμβάνει ένα εντός της σεζόν τουρνουά (κάτι σαν Κύπελλο) με Final Four που πιθανότατα θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας και ολοκληρωτική έξοδος της κάνναβης από τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες.

Μάλιστα, ο Τζον Κουδούνης σε ηλικία 44 ετών (το 2010) ήταν ο νεότερος εκτελεστικός διευθυντής εταιρείας σε ολόκληρη τη Wall Street. Στον δρόμο δηλαδή που ξεκινά από το Μπρόντγουεϊ και οδηγεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το NASDAQ

Τότε ήταν ο επικεφαλής του αμερικάνικου τμήματος μιας ιαπωνικής εταιρείας (Mizuho Securities USA Inc.) από την οποία ξεκίνησε να δημιουργεί τις φιλοδοξίες του. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, ο Κουδούνης δημιούργησε στο Σικάγο έναν οργανισμό (και πάλι διαχείρισης κεφαλαίων) με στόχο να βοηθήσει την τοπική κοινωνία της γενέτειράς του να ανταποκριθεί στις νέες υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις. 

Ταυτόχρονα, είναι έναν άνθρωπος με έντονο προφίλ ως δημόσιος ομιλητής, έχει εμφανιστεί ως αναλυτής οικονομικών ζητημάτων σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ (σε μεγάλα κανάλια όπως το Fox News, το Bloomberg και το CNBC) ενώ οι δράσεις του επεκτείνονται μέχρι την Ελλάδα ή συσχετίζονται μαζί της. 

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του National Hellenic Museum στο Σικάγο, ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης των Ελλήνων της ομογένειας, ενώ συμμετέχει και στο The Hellenic Initiative, μία μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει Έλληνες και Κύπριους επιχειρηματίες στην Αμερική.