Οι μεγάλες μάχες των τελευταίων μέτρων πριν τα play offs  - Η βαθμολογία στην άγρια Δύση και την ανθηρή Ανατολή

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Brian Fluharty / Getty Images / Ideal Images

Οι μεγάλες μάχες των τελευταίων μέτρων πριν τα play offs - Η βαθμολογία στην άγρια Δύση και την ανθηρή Ανατολή

Γιώργος Γαβριλάκης 08:32 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 02.04.2023

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιστρέφουν στη δράση για να κρατήσουν το Νο 1 της κατάταξης, τη στιγμή που (ειδικά) στη δυτική περιφέρεια πέραν από τους Νάγκετς, Γκρίζλις και Κιγνκς, όλοι οι υπόλοιποι τρέχουν να προλάβουν είτε απευθείας πρόκριση στα play off, είτε μέσω της... ταλαιπωρίας των play In.

Σε κάποιες ομάδες απομένουν τρία ματς για το τέλος των υποχρεώσεών τους στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Κάποιες έχουν μπροστά τους ακόμα τέσσερα παιχνίδια και καμία περισσότερα από πέντε. 

Τόσες στάσεις (5) απομένουν στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο για να ολοκληρωθεί ο πρώτος βασικός τους στόχος που είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης στην κατάταξη. Όχι μόνο της Ανατολής, αλλά και της Δύσης, που θα τους προσφέρει απλόχερα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην post season -μέχρι και τους τελικούς του ΝΒΑ

Τα Ελάφια πήραν τις... ανάσες τους μετά τη βαριά και ασήκωτη ήττα στο Μιλγουόκι από τους Μπόστον Σέλτικς και τον Τζέισον Τέιτουμ και τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/4, 03.00) θα φιλοξενήσουν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, αλλά επιθυμούν να κάνουν μεγαλύτερη αίσθηση από αυτό. Ακόμα κι αν χάσουν οι Μπακς και πάλι, παραμένουν... οδηγοί, αλλά  Σέλτικς σε μία τέτοια περίπτωση ίσως βρεθούν απειλητικά δίπλα τους. 

Οι πέντε στάσεις των Μπακς για να διατηρηθούν στην κορυφή του ΝΒΑ
NBA

10:48 - 31.03.2023

Οι πέντε στάσεις των Μπακς για να διατηρηθούν στην κορυφή του ΝΒΑ

Σε δύο εβδομάδες ξεκινά η δράση των play offs και οι Μιλγουόκι Μπακς θέλουν κατ' αρχάς να... διαγράψουν την βαριά ήττα από τους Σέλτικς και να εμφανιστούν στην post season έχοντας το καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Αυτή είναι οι αγωνία των Μπακς για τις τελευταίες μέρες της regular season, αλλά υπάρχουν κι άλλα... καυτά ερωτήματα. Όπως αυτά που πρέπει να απαντήσουν οι Κλίπερς, που αφού έχασαν τα ξημερώματα της Κυριακής (2/4) από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, τώρα βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τους Πελεκάνους, απλώς έχουν μία νίκη παραπάνω και κάθονται -χωρίς ασφάλεια- στην τελευταία θέση της Δύσης που προσφέρει απευθείας είσοδο στα play offs και όχι μέσω... πάλης και αγώνα στα play in. 

Στην εξ αριστερών του Μισισιπή περιφέρεια επικρατεί... πανζουρλισμός για τα πλασαρίσματα. Οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς είναι στην κορυφή και τους ανταγωνίζονται ακόμα οι Μέμφις Γκρίζλις, το Σακραμέντο έχει προκριθεί εδώ και αρκετές μέρες στον post season και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και από εκεί και κάτω τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Οι Φοίνιξ Σανς του Κέβιν Ντουράντ αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 42-35 είναι τέταρτοι, αλλά αν όλα πάνε στραβά γι' αυτούς μπορεί να βρεθούν πολύ πιο χαμηλά. Όχι εκτός play in, αλλά ίσως και στο τέλος αυτών των θέσεων. 

Οι Λέικερς από την πλευρά τους, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχει επιστρέψει ελέγχουν την επιβίωσή τους, αλλά θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην περιοριστούν στις θέσεις 7-10 που θα τους βάλουν έξτρα αγωνιστικές υποχρεώσεις. Σημαδεύουν κι αυτοί τους Κλίπερς για να τους πάρουν την απευθείας πρόκριση στα play offs. 

Την ίδια ώρα οι Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ, ειδικά μετά την ήττα τους από τους Μαϊάμι Χιτ, αρχίζουν να χάνουν τον δρόμο προς τη διάκριση. Και μάλλον οδεύουν προς πρόωρες διακοπές. 

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή

Tags: